31

bkv wrote:

Het niveau van dit forum zakt met de dag. Er is geen nieuwe info. Al deze schrijfsels van de voorbije maanden slaan op niets, maar ik hoop dat ze tenminste toch helpen als een vorm van therapie voor de auteurs.

Volgens Belgisch recht kan u uzelf niet beschuldigen maar toch dank voor deze moedgevende en hoogwaardige bijdrage .
De informatieve waarde is hiermede weergaloos verbeterd. dank u wel.

Doel 1 van dit forum : online discussieruimte .
Doel  2 :   een encyclopedische kennis van de Bende van Nijvel en de feiten tijdens de jaren ’80 op te bouwen.
Het zal u mss verbazen maar ik kan u niet helemaal ongelijk geven.

Heel lang geleden heb ik Ben vriendelijk gevraagd of ik een rubriek chitchat mocht invoeren. Een plaats waar we in discussie kon gaan zonder de belangrijke inhoud te  "vervuilen".
Ben zag dat niet zitten.

U schrijft: Ik heb mij immers de voorbije 200 posts waarbij het vermoeden van onschuld wordt geschonden al ingehouden.
Dat vermoeden van onschuld, geldt dit alleen voor de hofdame van Fabiola of ook voor Haemers of De Staercke ?
Ik citeer uw eerste post:
"Om meer terreur op te wekken moesten er ook kinderen worden doodgeschoten, maar dat wilde geen van de militairen. dus werd er contact opgenomen met de bendes van De Staerke en Haemers om het vuile werk op te knappen. "
Graag antwoord mét coherente onderbouwing én niveau aub.

33

Tru Dat wrote:
bkv wrote:

Het niveau van dit forum zakt met de dag. Er is geen nieuwe info. Al deze schrijfsels van de voorbije maanden slaan op niets, maar ik hoop dat ze tenminste toch helpen als een vorm van therapie voor de auteurs.

Volgens Belgisch recht kan u uzelf niet beschuldigen maar toch dank voor deze moedgevende en hoogwaardige bijdrage .
De informatieve waarde is hiermede weergaloos verbeterd. dank u wel.

Opdat het forum erop zou vooruitgaan is wat medewerking nodig natuurlijk. Wat is het nut van hier elke dag een paar A4 pagina's vol te schrijven met beschuldigingen zonder enige coherente onderbouwing?
Het kan therapeutisch werken om uw frustraties uit te schrijven. Ik vind dit forum daar gewoon niet de gepaste plaats voor. Blijkbaar denkt de moderator van dit forum daar anders over en bij deze schrijf ik mijn frustraties ook maar eens uit. Ik heb mij immers de voorbije 200 posts waarbij het vermoeden van onschuld wordt geschonden al ingehouden. Dit lucht op. Misschien maak ik er een dagelijkse column van, want op dit forum kan dit blijkbaar.

34

@bkv : niemand verplicht u hier aanwezig te zijn maar een kritische nood moet kunnen. waarvoor dank. Schofferen hoeft echter niet.
@iedereen : er is inderdaad geen nieuwe info of ze wordt toch niet gedeeld.wij zijn natuurlijk ook geen detectives of onderzoekers maar mensen met een job. ik stel mij soms de vraag wat er zou gebeuren of net niet als er geen forums of geinteresseerden zouden zijn.
heeft dit forum en het franstalige enige invloed op het poppenkast onderzoek?

"Onze groep bestond vaak uit Beijer, gevangenisdirecteur Jean Bultot, een Franse diplomaat wiens naam ik niet noem, mijn vriend Alain Weykamp, privédetective Bob Louvigny , Jean-Pierre Marino, Robert Thomas, François Dehan, de garagist René Gondry, de chauffeur Michel Leurquin (…) en de wapensmeden Cool, Baeyens en Deliens. Een goed groepje. (...) Er is een foto gepubliceerd in NEM van onze favoriete oefening, ,het marcheren in ganzenpas. Ik loop op kop, gevolgd door Tonio Mendez, Alain, die vent van Distracto, de diplomaat, en twee anderen.

Op die foto   .............."

En waar zit de foto van "de reus"..........in het dossier Mendez ( ik schrijf zit maar het kan mogelijks zat zijn) . Beginnen jullie te snappen waarom Hennart boven op dat dossier zat .

En dan zal ik nog eens herhalen:

"De Delta-cel heeft vervolgens haar onderzoek verruimd naar extreem-rechts, de bende-Haemers, de zaak-Reyniers, enzovoort. Deze "uitbraakpoging" kon echter niet tot een goed einde worden gebracht als er geen oplossing kwam voor de alsmaar grotere samenwerkingsproblemen met andere onderzoekscellen.

Deze problemen werden zeker nog scherper dan ze al waren na het aantreden van onderzoeksrechter Hennart te Nijvel. Hierom kan echter niet worden beweerd dat de overheveling van het onderzoek gebeurde omdat Troch zogezegd inzage wilde krijgen in het dossier-Mendez, Zulk een bewering berust op een veel te enge opvatting van de samenwerkingsproblemen die op het einde van de jaren 1980 aan de orde waren."

En dan ben ik op het punt gekomen waar Poseur mij een veel te creatieve lezing van het verslag verwijt.

Hetzelfde punt waar Vermassen zeer recent naar verwees op het euthanasie proces.

Ofwel beschuldigen we nu de magistratuur van sabotage.................ofwel houden we op met zoeken. Of moeten we het tot in den treure "duistere machten en krachten" blijven noemen?

Tussen haakjes, Vermassen zal nooit de term sabotage uitspreken maar hoogstens durven zeggen " Ik stel mij daar vragen over" . Vragen die blijkbaar zoveel gewicht hebben dat ze  decennia later nog door zijn hoofd spoken. Maar hij kan de tak waarop hij zit niet afzagen. Dus schuift en schoof hij die hete aardappel door naar de politiek. In de politiek gaat men op zoek naar antwoorden waarbij  ze op voorhand weten dat ze zullen botsen op het principe scheiding der machten. Einde verhaal.

36

Open vraag : Wat symboliseert een supermarkt cq grootwarenhuis ?

37

gar wrote:

Open vraag : Wat symboliseert een supermarkt cq grootwarenhuis ?

Oppervlakte en inhoud . Zie Wiki !

38

LEO wrote:
gar wrote:

Open vraag : Wat symboliseert een supermarkt cq grootwarenhuis ?

Oppervlakte en inhoud . Zie Wiki !

Dank. Had België niet zeer vroeg haar eerste supermarkten ?

"Shortly after closing on September 4, 1987, at the National Supermarket at 4331 Natural Bridge Avenue in St. Louis, two men disguised as the cleaning crew made their way into the store where employees were preparing for the next day. They shot seven employees execution-style as they laid on the floor, killing five. It remains one of the worst mass murders in St. Louis history." (en.wikipedia)

39

LEO wrote:
gar wrote:

Open vraag : Wat symboliseert een supermarkt cq grootwarenhuis ?

Oppervlakte en inhoud . Zie Wiki !

Staat het verder ook niet voor de Belgisch-Europese welvaartstaat ? De vrijetijdsindustrie ? (https://www.youtube.com/watch?v=xqF0YTw1ISE)

De Veramerikanisering was sterker in België dan in Frankrijk, zoals iemand aangaf.

40

Benevens de kwestie ?

Franz Philippson richtte in 1871 zijn eigen bank op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ging de familie Philippson in ballingschap en werd Jean Degroof vennoot. Vandaag is Alain Philippson voorzitter van de raad van bestuur van Bank Degroof Petercam.
Léon Libert richtte in 1919 het beurshuis Libert Cie op, later herdoopt tot Peterbroeck. In 1968 fuseerden Peterbroeck en Van Campenhout. Vandaag is Xavier Van Campenhout vicevoorzitter van het directiecomité van de fusiebank.

(‘In vermogensbeheer leiden meerdere wegen naar Rome' in : De Tijd, 8 maart 2016)

Petercam porte donc le nom de deux agents de change ayant décidé de s'unir pour grandir. Un génie, deux associés, une cloche... Celle de la bourse s'entend, puisque Jean Peterbroeck occupe la présidence de la bourse bruxelloise depuis cinq ans. Mon père avait créé sa maison en 1931. Le grand-père de Jean Peterbroeck, Léon Libert, avait fondé la sienne à La Louvière en 1919, pour rejoindre Bruxelles, en 1925. Nos maisons avaient une orientation un peu différente. Libert était spécialisé dans la gestion de portefeuilles privés. Van Campenhout également, avec une préférence pour les actionnaires institutionnels.

('PETERCAM OU LES ONZE ASSOCIES D'UNE MAISON DE FAMILLE' in : Le Soir, 13 maart 1992)

https://gw.geneanet.org/bcontzen?lang=f … amp;p=jean

"Delhauwe. Var. de Delhauve, Delhove, ou trad. de Van den Hauwe" (Dictionnaire des noms de famille en Wallonie et à Bruxelles, books.google p. 545)