Yves Barbieux Geeft in Het Nieuwsblad nog meer details:

Op vraag van de speurders naar de Bende van Nijvel is de Franse politie donderdag binnengevallen bij de Franse gangster Francis V. Daarmee wordt de mogelijke betrokkenheid van de Brusselse extreemrechtse groepering Westland New Post (WNP) bij de Bende-feiten nieuw leven ingeblazen. V. is immers al lang goed bevriend met Eric Lammers, destijds een notoir kopstuk van WNP.

Het is een oude agenda van Francis V. die geleid heeft tot de nieuwe huiszoeking. In deze agenda hebben de Bende-speurders de naam teruggevonden van een persoon, wiens nummerplaat gekopieerd werd om op een auto te plaatsen. Die wagen werd gebruikt voor een van de meest mysterieuze feiten van de Bende van Nijvel: de moord op 1 december 1983 van een Pools koppel juweliers in het Henegouwse Anderlues.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

https://i.imgur.com/u1QCVoJ.jpg

https://i.imgur.com/iaVkwcb.jpg

“Francis Verzar mesure deux mètres et boîte. Or, des témoins de l’attaque au Delhaize d’Alost affirment que l’un des assaillants boitait. Le quinquagénaire était en outre proche, dans les années 1980, des milieux d’extrême-droite, où, selon certains, il faudrait rechercher les membres de la bande de tueurs. Pourtant, ce n’est pas parce qu’ils le soupçonnaient d’être le « géant » que les enquêteurs ont débarqué dans sa retraite dorée du sud de la France, à la demande de la juge d’instruction Martine Michel en charge du plus important dossier criminel qu’a connu la Belgique avec 28 morts entre 1982 et 1985.”

Bron: Sudinfo

Francis Verzar, een reus van net 2 meter. Flink wat op z’n kerfstok... Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat hij inderdaad mankte omwille van een auto-ongeluk.

"La perpétuité pour Verzar, eu égard probablement à la dernière plaidoirie de Me de Quevy qui rappela que papa Verzar, immigré hongrois, avait tout tenté pour maintenir Francis dans son hobby, les bijoux, et hors des sentiers de la délinquance. Mais, à l'insu du père, la BSR de la gendarmerie l'utilisait comme indic et porte ainsi, pour l'avocat, une part de responsabilité."

Bron » www.lesoir.be

Altijd hetzelfde liedje he, "indic de la BSR" ... of Staatsveiligheid. The End, met juiste link bedoelde ik dat zowel Verzar als Vander Meiren nummerplaten stalen op bestelling van ... En via Lammers ook link naar Bouhouche natuurlijk (de moeder van Lammers en de vrouw van Bouhouche waren beiden Italiaanse en beiden verpleegster. Ik vermoed zelfs dat Lammers via deze weg al vroeger dan we dachten Bouhouche kende.)

In periode voor de overval in Anderlues reed de wagen rond met een nummerplaat maar niet tijdens de overval volgens dit artikel. Plus de daders waren met 2 wagens.

Merovinger wrote:

Overvallers vermoorden juwelier en echtgenote

Een juwelier en zijn echtgenote zijn gisteravond in het plaatsje Anderlues nabij Charleroi door twee overvallers vermoord. Door het overlijden van de slachtoffers heeft men geen enkele beschrijving van de daders.

De gewapende overval gebeurde omstreeks 19u15 in een juwelierszaak aan de rue de la Station 80 te Anderlues. Twee gewapende mannen zouden de winkel zijn binnengegaan, een derde zou buiten gewacht hebben aan het stuur van een Volkswagen Golf GTI zonder nummerplaten. De daders zouden in de richting van Thuin gevlucht zijn.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

???

De nummerplaten die op de Golf waren bevestigd, waren gekopieerd naar die van een Golf van een bewoner van de rue du Mail in Elsene, nog een klant van de VAG-concessionaris in Waterloo. Een merkwaardig toeval, het is deze garage van D’Ieteren die aan Mevr. Geneviève Van Lidth de VW Golf Rabbit had verkocht die later, op 14 februari 1983, in Plancenoit gestolen zou worden. Het is ook in deze VAG-garage in Waterloo dat de Audi 100 van Mr. Jacques Culot gestolen werd, de wagen die op de parking van de Delhaize in Genval door de moordenaars onder vuur werd genomen.

Bron » Forum

Tja ... de pers

coconut wrote:

The End, met juiste link bedoelde ik dat zowel Verzar als Vander Meiren nummerplaten stalen op bestelling van ...

Wat is dit voor zin? Het gaat om de nummerplaat die op de zwarte Golf hing die gebruikt is door de bende deze is Verzar.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Waar komt het vandaan dat de wagen in Anderlues geen nummerplaten had? Bron? Wie waren de eventuele getuigen buiten de kinderen?

Tja, op de foto's van de Golf een nummerplaat gezien? Gelezen wat erover in de pers verschenen ivm die vondst? Gewoon de logische bronnen raadplegen helpt meestal.

coconut wrote:

"La perpétuité pour Verzar, eu égard probablement à la dernière plaidoirie de Me de Quevy qui rappela que papa Verzar, immigré hongrois, avait tout tenté pour maintenir Francis dans son hobby, les bijoux, et hors des sentiers de la délinquance. Mais, à l'insu du père, la BSR de la gendarmerie l'utilisait comme indic et porte ainsi, pour l'avocat, une part de responsabilité."

Bron » www.lesoir.be

Informant van de BOB en hobby juwelen extreem-rechts, dit brengt hem dichter bij de feiten dan de WNP-link.

Er is ivm de diefstal van de zwarte golf is er een bekentenis geweest van dit feit die mogelijks veel dichter bij Verzar stond toen, hij was goed bevriend met een extreem-rechtse rijkswachter die zich nogal verdacht gedroeg in die periode.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

De WNP komt altijd weer terug bovendrijven. Hopelijk leggen ze Lammers ook nog eens op de rooster. En Ruth erbij.