Re: Francis Verzar

Garagist die wagens exporteerde naar Libanon?

52

Re: Francis Verzar

Zelfde garagist van de Bende van Nijvel die gelinkt wordt aan Kester?

53

Re: Francis Verzar

initialen D.N.?

54

Re: Francis Verzar

In 1980 deed Francis Verzar mee aan de junior wereldkampioenschappen roeien in Haazenwinkel. Zijn team haalde de B finale.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Francis Verzar

ddd wrote:

Is Verzar zo één van die zotten? Voor 'zotten' worden de maskarades, dwaalsporen en manipulaties niet opgetrokken. Van zotten wordt afstand genomen en/of die worden opgeofferd. De feiten die men de Bende Van Nijvel noemt, is het topje van de ijsberg.

Welke groepen hadden er voordeel bij om dat allemaal gedekt te houden en zijn ook voldoende georganiseerd om dat gedekt te houden? Toch wel enkele maar niet zo veel.

Verzar is niet ongestraft gebleven voor zijn gekende misdaden. Lammers ook niet. Bouhouche en Beijer ook niet. Niemand van al wie hier op het forum ooit werd genoemd als mogelijk lid van een grote complotbende heeft een almachtig hand boven zijn hoofd. Allemaal hebben ze gezeten en dikwijls heel lang. De meesten leven ook in armoede.

Re: Francis Verzar

Op de linkse pagina 32 van het notitieboekje van wijlen substituut Willy Acke staat onder punt 6 de naam (Francis) Verzar vermeld. Het is dus best mogelijk dat er leden waren van de Delta-cel ook weet van de persoon (Francis) Verzar.

The truth nothing but the truth

Re: Francis Verzar

Sinds de zomer van 2007 bestaat dit forum. Het zal voor velen ook hier een kluwen zijn om “door de bomen het bos nog te zien. Maar om daarbij de vele elementen mét bewijs te negeren, da’s straf en daar zal ieder wel zijn reden voor hebben waar je je uiteraard terecht vragen mag over stellen. Immers exact dezelfde reden waarom de “Bende van Nijvel” niet gepakt is!

Nog iets van de vele informatie die nog niet op dit forum stond…(in dit relevante topic, maar er is nog veel veel meer…)

In het proces-verbaal 23588/90 is er info opgenomen waaruit blijkt dat Francis Verzar en Eric Lammers betrokken zijn bij de overval op de Colruyt van Nijvel en bij de overval op Szymusik.

Op dit onderzoeksspoor zal NIET worden voortgegaan…

Verzar heeft - uiteraard - herhaaldelijk geweigerd te worden gehoord in verband met inlichtingen betreffende Eric Lammers en in verband met een Golf GTI die bij een overval zou zijn gebruikt…

Re: Francis Verzar

Dit is heel interessant. The end heeft ook geschreven dat Verzar iets met de nummerplaat van een van de wagens van de bende te maken zou hebben. Ik ben ook bijna zeker dat Lammers op een of andere manier bij de bende betrokken is. Ook de wandeling die hij met Ruth maakte in het bos van Ronquières de dag voor de miraculeuze wapenvondst lijkt me wel heel toevallig.

59

Re: Francis Verzar

Francis Verzar, le dernier nom à apparaître dans l’affaire des tueurs du Brabant, décrit par son avocat, le ténor Didier De Quévy.

Intelligent, beaucoup de sang-froid, calculateur, très sympathique, un gentleman. " C’est la description que fait Didier De Quévy de Francis Verzar, perquisitionné jeudi passé en France dans l’enquête sur les tueries du Brabant.

Le célèbre pénaliste a défendu Verzar en 1991, jugé à Liège avec Eric Lammers pour l’assassinat trois ans plus tôt de deux bijoutiers à Anvers.

C’est ici qu’il faut rappeler qui est Lammers, surnommé la Bête. Eric Lammers, c’est le type qui sourit continuellement. Il a appartenu au WNP, cette milice d’extrême droite dont le chef, Paul Latinus, dit le Maréchal, fut retrouvé pendu à du fil de téléphone dans la cave de son habitation en Brabant wallon la veille d’un rendez-vous avec la police judiciaire. Lammers, qui le tenait pour une balance, l’a traité de " rat". Au WNP, on s’entraînait au tir dans les bois de Hourpes et de Ronquières, deux lieux courus par les tueurs.

60

Re: Francis Verzar

L'assassinat des diamantaires anversois aux assises de Liège - Portraits des cinq accusés

(...) Francis Verzar est décrit comme un être nerveux, tendu, manquant d'esprit de collaboration, mais poli et correct. Il répondait à côté des questions, dit l'un des psychiatres, il voulait expliquer longuement des choses qui n'avaient rien à voir avec le sujet abordé, sans rien révéler sur lui-même. C'est un intelligent mais aussi un asocial, en conflit permament entre sa raison et ses sentiments. Fugueur à 15 ans, après avoir tâté de diverses études, Verzar n'a pris qu'une seule direction: celle de la criminalité, dit un des experts. Ce qui fait bondir la défense qui rappelle que Verzar n'a plus été condamné depuis 1981.

Bron: Le Soir | 26 Januari 1991

Vertaalt met Deepl geeft dat dit resultaat:

Francis Verzar wordt beschreven als nerveus, gespannen, gebrek aan samenwerking, maar beleefd en correct. Hij zou onzinnige vragen beantwoorden," zegt een van de psychiaters, "hij wilde uitgebreid dingen uitleggen die niets met het onderwerp te maken hadden, zonder iets over zichzelf prijs te geven. (*) Hij is intelligent maar ook asociaal, in voortdurend conflict tussen zijn verstand en zijn gevoelens. Een wegloper op 15-jarige leeftijd, na verschillende studies te hebben geprobeerd, koos Verzar slechts één richting: die van de misdaad, zegt een van de deskundigen. Dit deed de verdediging springen, erop wijzend dat Verzar sinds 1981 niet meer was veroordeeld.

(*) Wat bedoelt hij met "uitgebreid dingen uitleggen die niets met het onderwerp te maken hadden"?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube