Als de opgravingen in relatie staan met de foto dan bedoel ik Latinus kennen na zijn terugkeer uit Zuid Amerika in maart 81 de foto moet in warme dagen voor eind 1981 genomen zijn.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

12

Ben wrote:

De afstand tussen die twee plaatsen is bijna 20 kilometer. Dat is inderdaad niet "geweldig ver" maar ook niet "geweldig dichtbij". smile Hij zou vermoord zijn geweest in 1979 en heeft dus - als dat klopt - niets te maken met de Bende van Nijvel.

Tussen bertembos en Sint-Joris-Weert is nauwelijks een paar km hoor. En heeeeel rustige baantjes. I know.

Zo'n 15 km in vogelvlucht tussen Bertembos en Ruelle du Curé. En zo'n 10 km tussen Bertembos en Sint-Joris-Weert. Het is maar wat je "nauwelijks een paar kilometer noemt".

14

In Bertembos is nooit iets gevonden maar ja, waar begin je te zoeken. Was er vorig jaar niet iemand van Bertem of Leefdaal op het forum actief? Misschien weet die meer. Bertembos is nogal bezocht en gesloten. Neen dan is Pecrot een betere locatie en een beter district.

Ook auto export naar Midden Oosten vanuit de Eikenlaan Overijse.

15

Ze zoeken de killer van Aalst? » Nieuws

Maar er staat niet dat ze dat van bronnen bij de speurders gehoord hebben, dus is het waarschijnlijk gewoon een vermoeden van de journalist gebaseerd op vorige opgraving(en) en het inmiddels bekende verhaal van Eddy Nevens die in Aalst op de daders geschoten heeft en toen mogelijk de Killer geraakt heeft.

Man ondervraagd? » Nieuws

De uitlatingen omtrent de killer zouden gebaseerd zijn op de beschrijving van de tipgever over de begraven man.

Er wordt gezocht naar het lichaam van een man, die daar begraven zou liggen en wiens naam in het dossier voorkomt. (...) Tegelijkertijd werd ook een man ondervraagd. Speurders denken dat die man aanwezig was bij de groep die het lichaam in het bos nabij Pécrot - op een wegje naar Nethen - begraven heeft. De hoop bestond erin dat de onderzoekers iets zouden vinden in het bos tijdens die parallelle ondervraging, maar dat is dus niet gebeurd. De man is weer vrijgelaten zonder enige tenlastelegging.

Bron » Nieuws

We zitten dus met een tipgever die weet wie er dood is (iemand wiens naam in het dossier zit), waar hij begraven is (in Pécrot) en wie er bij het groepje zat dat hem begraven heeft (want daar is iemand van gearresteerd). Da's een fameuze tipgever.

Let ook op hoe ze spreken over 'de groep die het lichaam in het bos begraven heeft'. Niet vermoord, maar begraven. Iemand anders heeft dus vermoedelijk voor de dood van de persoon gezorgd die ze nu zoeken, en dan is het inderdaad plausibel dat het hier om de Killer van Aalst gaat die mogelijk door Eddy Nevens geraakt werd.

20

Dus was die tipgever ook aanwezig want anders kan hij de naam van het bendelid en de plaats niet weten. Of is het allemaal “van horen zeggen achteraf”?