31

Re: Opgravingen Pécrot

zeno wrote:

Dus was die tipgever ook aanwezig want anders kan hij de naam van het bendelid en de plaats niet weten. Of is het allemaal “van horen zeggen achteraf”?

Als de tipgever(s) aanwezig was, dan weet hij exact waar een man begraven ligt. Dan hebben ze dat op een uurtje gevonden. Is dus niet het geval. De tipgever behoort tot de groep die hem hebben begraven en vermoedt of kent de locatie van horen zeggen. Enfin, allemaal speculatie. We weten dat mainstream krantenartikels dikwijls veel dichterlijke vrijheden bevatten...

32

Re: Opgravingen Pécrot

ddd wrote:

Als de tipgever(s) aanwezig was, dan weet hij exact waar een man begraven ligt. Dan hebben ze dat op een uurtje gevonden.

Dat valt sterk te betwijfelen, zo een bos ziet er na meer dan 30 jaar wel wat anders uit. Na enkele maanden kan je al moeite hebben om exact dezelfde plaats terug te vinden in een bos, tenzij je er regelmatig komt, of de locatie vlakbij een object is dat niet of nauwelijks verandert.

33

Re: Opgravingen Pécrot

Ze hebben niets gevonden.

Re: Opgravingen Pécrot

De bomen waartussen de graafmachine zich bevindt op de beelden uit het VRT-journaal zijn lariks (lorken). Zo te zien zijn ze meer dan 30 jaar oud en dat zou volgens mij betekenen dat het bosperceel niet wezenlijk veranderd is.

35

Re: Opgravingen Pécrot

kenza wrote:

Ze hebben niets gevonden.

Dat hebben ze jou verteld?

36

Re: Opgravingen Pécrot

Idd. Alles is opgekraamd en niets gevonden ik heb foto’s naar Ben gestuurd. Wat opvalt is dat ze op één bepaalde plaats gezocht hebben terwijl er tal van wegjes het bos toegankelijk maken.

37

Re: Opgravingen Pécrot

Opgravingen Bende van Nijvel leveren geen lichaam op

De speurders van de Civiele bescherming zijn vrijdagochtend naar het Waals-Brabantse Pécrot teruggekeerd om de opgravingen in het dossier van de Bende van Nijvel af te ronden. Zij hoopten er in een bos lang een kleine weg het lichaam te ontdekken van een man die er 35 jaar geleden zou begraven zijn. Maar de opzoekingswerken hebben niets opgeleverd.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Opgravingen Pécrot

De jaarlijkse graafdag zit er weer op.

Re: Opgravingen Pécrot

Zelfs geen Merovinger?

Ik ben er nochtans eentje kwijt.

40

Re: Opgravingen Pécrot

Tijd voor een duikje in de steengroeve van Lessines.