1

Topic: Becker-clan

In december 1985 werd een ploeg dapperen van de gerechtelijke politie van Brussel ermee belast de gewoonten van de Beckers te bestuderen en het kamp, dat de bende in het noorden van Frankrijk had opgericht, dag en nacht te bewaken. De rechercheurs moesten ondermeer de aard van de relaties tussen de Beckers en een andere familie twistzoekers, de De Staerkes, onderzoeken. Tevens had men ook ontdekt dat een lid van de Becker-clan zich enkele weken voor de moordende overval op de Colruyt in Nijvel in de streek van Luik achter het stuur van een gestolen Saab 900 turbo te pletter had gereden. Eind februari 1986 werd Gustav Becker, een neef van Robert, in Anderlecht aangehouden omdat hij een taxi-bestuurder had afgemaakt.

Nog een anekdote over de Becker-clan:

Eind de jaren '70 of begin de jaren '80 werd een rijkswachtpatrouille 's nachts opgeroepen in verband met een schietpartij in St-Pieters-Leew. De schietpartij vond plaats in 'Rattendaal', dat is een kleine wildernis waar een stacaravan stond opgesteld.

De bewoners waren personen van de clan Becker. Het ging vermoedelijk om een afrekening want de dader had met een long-rifle de stacaravan met verschillende kogels doorboord. Op het ogenblik van de feiten sliep er een man, een vrouw en hun dochter. Van de man (Becker) werd een knieschijf stuk geschoten. Met uitzondering van de vaststellingen van de rijkswachters (opgesteld in een proces-verbaal) werd daar toen weinig aandacht aan besteed.

Daders » Filière Boraine

Re: Becker-clan

Als een gedeelte van Becker-clan eind jaren '70 of begin jaren '80 in Sint-Pieters-Leeuw verbleven, is de kans vrij groot dat ze de De Staerke's ooit zijn tegengekomen of zelfs goed kenden. Of familiebanden hadden, misschien met één van de vrouwelijke De Staerke's. Het milieu kent elkaar toch meestal.

Was er in de buurt van Sint-Pieters-Leeuw vroeger geen woonwagenpark?

3

Re: Becker-clan

club_le-happy-few wrote:

Was er in de buurt van Sint-Pieters-Leeuw vroeger geen woonwagenpark?

Ik geloof wel dat er toen veel zigeuners verbleven langs die kanten, als je over DS leest komt Sint-Pieters-Leeuw toch regelmatig erin voor met het woord zigeuner.

4

Re: Becker-clan

club_le-happy-few wrote:

Was er in de buurt van Sint-Pieters-Leeuw vroeger geen woonwagenpark?

Niet op die plaats.

5

Re: Becker-clan

Gelieve alles te lezen in het dossier: "colruyt-nivelles" in de bibliotheek van les années de plomb! Daarna quiz: Questions pour un champion!

Re: Becker-clan

De Beckers wonen deels in het Rattenkwartier in Sint-Pieters-Leeuw (omgeving Bezemstraat) en in Bergen. In een huis in Quaregnon werden op 15 april 2010 zeven Beckers gearresteerd en loste men meteen twee moorden op. Vier Beckers werden verdacht van betrokkenheid bij een roofmoord gepleegd in 1991 op een cafébaas in Anzegem. Drie andere Beckers, kleinzonen van de vorige vier, waren verantwoordelijk voor de moord op een vrouw die in december 2009 werd teruggevonden in een rivier dicht bij de Frans-Belgische grens. De 40-jarige Laurette Derudder werd met 60 (!) messteken omgebracht.

Re: Becker-clan

Een paar opvallende zaken uit het P-magazine artikel:

De moeder van de broers De Staerke behoorde tot de clan Becker. Robert Becker werkte begin jaren 80 in het Shoppingcenter City 2. Let op: Daar waren Calmette en Barbier toch bewakers.

Philippe De Staerke is getrouwd geweest met Anna Bogaert (ook een clan uit het rattekwartier) haar broers en neven hadden in de jaren 80 stamcafé tegenover de Delhaize van Beersel.

En dan is er ook duidelijke link met het zigeunerkamp in Maubeuge, toch de plaats waar de eerste overval werd uitgevoerd op een "supermarkt".

Wel erg veel toeval.

Kumbaya, it never hurts to help !

Re: Becker-clan

Volgens mij zijn de 'Beckers' gezien hun achtergrond, zeker mogelijke uitvoerders van het plan "banditisme" binnen de strategie van de spanning. De liquidaties die de eerste golf van feiten de Bende van Nijvel illustreert binnen dit kader, moet uitgevoerd zijn door kleinere criminelen. Kleinere criminelen die gezien hun achtergrond hun mond kunnen houden. Ik geloof niet dat bij de "terroristische aanslagen" van de bende in 1985 dezelfde uitvoerders betrokken waren. Maar dat is mijn mening.

9

Re: Becker-clan

Man neergeschoten in Quaregnon

De man die zaterdagnamiddag in Quaregnon zwaargewond raakte door een kogel in het hoofd, is zaterdag om 21.35 uur overleden. Dat heeft het parket van Bergen bekendgemaakt. De vermeende dader van de schietpartij is gekend door justitie. De verdachte wordt nog steeds actief opgespoord.

Volgens de eerste informatie vuurde een man tussen 15 en 16.30 uur richting van het slachtoffer. Het incident deed zich voor in de buurt van een kamp van woonwagenbewoners die gekend zijn door de lokale instanties, aldus het parket.

De veiligheidsperimeter in de buurt van de feiten, in de rue Lambrechies, bleef zaterdagavond behouden.

Bron » www.standaard.be

10

Re: Becker-clan

Update:

  • De vier Beckers die voor de rechter kwamen ivm de vermoorde cafébaas in Anzegem, zijn ... vrijgesproken.

  • De drie Beckers die voor de rechter kwamen ivm de moord op Laurette Derudder, zijn ... vrijgesproken.