21

Re: Beersel: 7 Oktober

Klopt, maar een generale repetitie twee jaar op voorhand? Straf.

22

Re: Beersel: 7 Oktober

Misschien was het niet de bedoeling dat er zoveel tijd tussen zou zitten, maar dat is natuurlijk een andere discussie.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

23 (edited by Merovinger 08-03-2012 23:58)

Re: Beersel: 7 Oktober

"Drie personen stappen uit een zwarte Volkswagen Golf, geparkeerd op de parking van het grootwarenhuis DELHAIZE. Ze begeven zich naar de ingangsdeur van het grootwarenhuis. Tijdens hun verplaatsing neemt een van de drie daders een man in gijzeling, en plaatst de loop van zijn wapen in zijn nekstreek. De gegijzelde persoon wordt verplicht voor de dader uit te lopen, in de richting van beide mededaders, die zich reeds ter hoogte van de ingangsdeur van de winkel bevinden. Ze betreden samen de winkel en begeven zich onmiddellijk naar de eerste kassa.

De gerant, die de daders tegemoetkomt, wordt onmiddellijk neergeschoten. Hierbij wordt ook een bediende van het grootwarenhuis gekwetst. Een van de overvallers neemt plaats ter hoogte van de kassa's met zijn gijzelaar. De twee mededaders begeven zich naar de burelen. De dader, ter hoogte van de kassa's, lost een schot en verplicht een kassierster om de kassa's te ledigen. Het geld wordt in een plastic zak gedaan.

De twee mededaders bevinden zich ondertussen ter hoogte van de burelen. Een van hen bewaakt de gang naar de winkel, de andere gaat het lokaal binnen waar het geld wordt bewaard. Deze dader neemt het beschikbare geld en steekt dit in een plastic zak. Vervolgens laat deze de brandkoffer openen die hij eveneens leegmaakt. Daarna vervoegen beide daders de derde en verlaten samen de winkel, dit nog altijd met hun gijzelaar. Eens in hun (vlucht)voertuig, wordt de gegijzelde persoon op de parking achtergelaten. Buit: Een som geld voor een totaal van 1.200.000 BEF (ongeveer 29.747 euro).

Beschrijving van de daders:

  • Dader 1: 1m90 – Zeer mager, fijngebouwd lichaam. Met een moedervlek in de nek (2,5 cm breed en 3,5 tot 5 cm lang). Drager van een lange bleekbruine mantel, en een sigarettenbruine broek. Hij droeg een masker en een riem met jachtpatronen. Hij spreekt Frans.

  • Dader 2: 1m90 – Drager van een identieke mantel als de eerste, doch van donkergrijze of zwarte kleur. Hij droeg een masker en was gewapend met een bijl met lange steel.

  • Dader 3: 1m75 - Struis gebouwd en licht gebogen. Drager van een blauwe broek. Hij had een tatoeage op zijn linkervoorarm. Hij gaf de indruk iets ouder te zijn dan de twee andere daders."

Bron: website CWB

Ook hier weer twee reuzen?

24 (edited by the end 07-08-2012 21:19)

Re: Beersel: 7 Oktober

Over de bijl, weet er iemand of het dit soort bijl kan zijn. Men sprak over een vikingbijl:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/Ordine_Nuovo.png/250px-Ordine_Nuovo.png

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

25

Re: Beersel: 7 Oktober

De bijl van Ordine Nuovo?

26

Re: Beersel: 7 Oktober

Een bijl met lange steel meezeulen als symbool van God weet wat is niet de manier om een overval te plegen. De drager ervan is belemmerd in zijn optreden. Het is wel het gereedschap bij uitstek om op spectaculaire wijze de kassa's te openen. Hier ging het wel duidelijk om geld buit te maken, wat dan ook gelukt is ! Zonder bijl.

Re: Beersel: 7 Oktober

Mincky wrote:

De bijl van Ordine Nuovo?

Si.

LEO wrote:

Een bijl met lange steel meezeulen als symbool van God weet wat is niet de manier om een overval te plegen. De drager ervan is belemmerd in zijn optreden. Het is wel het gereedschap bij uitstek om op spectaculaire wijze de kassa's te openen. Hier ging het wel duidelijk om geld buit te maken, wat dan ook gelukt is! Zonder bijl.

Juist Leo, bij het surfen kwam ik regelmatig dit symbool tegen. En zoals je meld waarom een bijl? Ik vroeg me af of het dit soort bij is omdat men duidelijk spreekt over een vikingbijl en niet een houthakkersbijl. Het maakt wel indruk op de slachtoffers.

Het is ook misschien de voorbereiding op wat gaat komen in '85. In Nijvel was er al een militaire methode in de achtervolging, in Beersel is het ook een soort militaire aanval op de supermarkt. Leo, u theorie is die van huurlingen misschien is dit de intrede van een soort huurling in de bende. De Italiaanse Nieuwe Orde zijn een soort huurling leger. Er is de link met Temse via Massagrande en De Staerke, er is ook een waarschijnlijke link met Dekaise en er zijn er nog. Het is gewoon een bedenking.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

28

Re: Beersel: 7 Oktober

the end, met alle respect voor je meedenken hoor, maar waarom zou je een overval gaan plegen met een bijl (Viking-bijl, Keltisch-bijl of al eender welk bijl dan ook). Om een statement te maken naar één of andere obscure vereniging? Daarbij, die symbolische bijlen hadden geen lange steel. Volgens de beschrijving hou ik het op een houthakkersbijl. Te koop bij de gespecialiseerde handelszaken. Onhandig om te hanteren maar ideaal om computers, telefoontoestellen en kassa-registers te vernielen.

Trouwens, ik beschouw Beersel als losstaand van de bendeovervallen. Mijn idee hoor. smile

29 (edited by the end 08-08-2012 18:02)

Re: Beersel: 7 Oktober

Leo, het is gewoon een bedenking omdat er duidelijk word gesproken over een vikingbijl en niet over een houthakkersbijl. De vikingbijlen bestaan ook met een lange steel 85 cm en kleiner. Een brandkast sla je niet open met een bijl. Als je op Google zoekt op vikingbijl zie je duidelijk bovenstaande bijl.

Misschien zijn er tekeningen gemaakt door het gerecht van de overvallers met de bijl? Ik vroeg me gewoon af welke bijl het zou zijn.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Beersel: 7 Oktober

Een bijl die door special forces wordt gebruikt en een beetje weg heeft van een vikingbijl is een tomahawk. Is afkomstig van de indianen, maar heeft ook zijn diensten bewezen in Vietnam. In de moderne oorlogen (Irak, Afghanistan, ...) horen deze bijlen bij bepaalde eenheden, en worden gebruikt als entry tool. De moderne tomahawk is ook in staat om een kevlar helm met één slag te doorboren. Als de bende er eentje heeft meegesleurd, zal deze waarschijnlijk zijn gebruikt om kassa's, deuren, ruiten, ... mee in te slagen. Hem meesleuren als symbool zullen ze niet gedaan hebben, en om indruk te maken hadden ze ander speelgoed.

» Google Afbeeldingen