121

Aan de andere kant noorderling: wist de dader waarschijnlijk waarvandaan de (eventuele) interventie zou opduiken (helemaal als we dat telefoontje konden plaatsen). Dus als je klaar staat doorgeladen en al met een geweer/karabijn is het misschien toch een aardige hinderlaag.

122

noorderling wrote:

Ik noem dat geen hinderlaag. Op het moment van ontdekking is het 1 boef tegen 3 agenten. Echter de boef is beter gewapend en had zich al voorgenomen om te vuren. Deze is dus in het voordeel.

Je schreef dat beide partijen verrast waren, wat niet klopte omdat er één dader op wacht stond en nu maak je er een hinderlaag van. Maar vermits de agenten onmiddellijk onder vuur werden genomen door deze gangster, is het vanuit het standpunt van de agenten wel een hinderlaag geweest omdat zij er enkel vanuit gingen dat er een inbraak bezig was.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

De boef was iig dermate verrast dat hij eerst zijn wapen nog moest pakken, hij stond er niet mee klaar achter een dekking.

124

Soms mag je er ook gewoon vanuit gaan dat ze iemand op wacht zetten, dat betekent heus niet dat er een "complot" is. Ik zie ook absoluut niet hoe je kan concluderen dat de dader verrast was, hij stond op uitkijk. Ik citeer maar even: "Hij staat op de uitkijk en is gewapend met een geweer of karabijn met afgezaagde loop."

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

125

Als ze écht een hinderlaag wilden leggen, hadden ze dat waarschijnlijk wel wat beter kunnen doen. Het lijkt dan ook tot nader order het meest voor de hand te liggen, dat ze gewoon betrapt werden.

126

Hestur wrote:

Het lijkt dan ook tot nader order het meest voor de hand te liggen, dat ze gewoon betrapt werden.

Ik herhaal nogmaals, er stond er één op wacht:

"Twee mannen plegen een diefstal in een kruidenierswinkel. De eerste dader is groot en sterk van gestalte. Hij verbergt zijn gezicht onder een bivakmuts, voorzien van een kleine uitsnijding voor de ogen. Hij staat op de uitkijk en is gewapend met een geweer of karabijn met afgezaagde loop."

Bron: Cel Waals Brabant

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

127

Inderdaad, dat bedoel ik. smile Ze werden betrapt, maar er stond er eentje op wacht, die dan maar begon te schieten. Geen geplande hinderlaag.

128

Hoeveel keer is er in het verleden een winkeldief betrapt met een riotgun? Het gaat om het uitzonderlijke karakter van deze gebeurtenis. De meeste dieven lopen weg, of laten hun pakken voor een beetje drank. De daders schieten zomaar op de politie en vluchten met een geprepareerde wagen. Riotgun en bivakmuts voor een inbraak? Zal een gewone dief dit meenemen?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Wat wil je nou aantonen, the end? Iedereen is het er over eens dat het geen normale inbrekers zijn. Het gaat erom wie zijn het wel? Als ik sommige mag geloven hier is Maubeuge een geplande commando actie. Nee hoor het gaat helemaal niet om de champagne, dat is allemaal afleiding van het echte doel een confrontatie uitlokken met de politie. Immers dat was de opdracht. Het is een spectaculair verhaal dat ontstaan is na de vondst in Ronquières, maar er is geen enkel bewijs voor deze theorie. Puur speculatie.

130 (edited by the end 25-01-2013 12:17)

noorderling, het is gewoon een open vraag. Als het geen gewone inbrekers zijn wat is het motief dan? Waarom zijn ze voorbereid op een confrontatie? Was het de bedoeling om een confrontatie uit te lokken? Wat is de Franse link in 82 en 83, zie Maubeuge, Bergen en de Peugeot, is dat toeval? In 82 en 83 waren verschillende onderzoekers op een internationaal spoor, zie Waver:

Wat blijkt, de Waverse BOB is er dan al van overtuigd dat de Bende van Nijvel 'een internationale organisatie is, waarvan de activiteiten gericht zijn op de destabilisering van westerse staten'. Deze omschrijving staat te lezen op de eerste pagina van de synthese-nota. Tweeëntwintig bladzijden verder wordt deze stelling enigszins gerelativeerd: "In deze affaire zijn Belgische en buitenlandse drug- en wapentrafikanten betrokken, wier drijfveren zowel politiek als financieel zijn, evenals misdadigers die geboekt staan als gewelddadig, voor handel in verdovende middelen, diefstal en hold-ups. Deze personen staan rechtstreeks of onrechtstreeks met elkaar in verband."

Dit is voor de vondst van de zakken en voor de 2de reeks aanslagen. Er zijn voor de misdaden van 82 en 83 verschillende actoren die wijzen in buitenlandse richting, alsook de vlucht van verschillende SAC-leden naar België in die periode. De SAC-leden waren op de vlucht omdat ze aan hun lot overgelaten werden in Frankrijk, vele van die mannen voelden zich verraden door de Franse overheid, misschien is het wel in die richting dat we kunnen kijken.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.