11

Re: Tijdlijn: Overvallen Delhaize

Heb ik nu echt de eerste overval op een Delhaize-warenhuis gevonden? smile

Overvallers op winkels te Luik geïdentificeerd

Nadat verscheidene inspecteurs van de gerechtelijke politie van Luik en Brussel een gezamenlijk onderzoek van verscheidene maanden hadden ingesteld, kon worden overgegaan tot de identificatie en aanhouding van twee mannen, die gewapende overvallen pleegden op de Delhaize-warenhuizen, gelegen aan de Rue Marengo en de Rue Gretry te Luik.

Een van de bandieten, Serge Goedleven (30), verdachte in de zaak van de Rue Grety (9 augustus 1969). Hij werd daags na de feiten aangehouden. Lange tijd beweerde Goedleven dat zijn rol beperkt was tot het aanwijzen van de zaak aan twee Zwitsers. Nu heeft hij zijn medewerking aan deze hold-up toegegeven. Hij was vergezeld van de Fransman Achour Bouagab (26), genaamd "Le Kabyle", die sedertdien voortvluchtig is en door de politie van gans Europa wordt opgespoord. De buit bedroeg 1.200.000 fr.

Goedleven gaf ook de hold-up van de rue Marengo toe (gepleegd op 17 februari 1968), dit keer samen met de vaderlandsloze Bela Szabados, genaamd "Bill, de Hongaar" en Maximilien Pascal (26), wonende Albertlaan te Vorst. Deze twee medeplichtigen zijn ook opgesloten. "Bill, de Hongaar" en Goedleven zijn ook schuldig aan een hold-up te Wezembeek-Oppem (buit 400.000 fr.), aan een gewapende overval in een bijhuis van de Algemene Bankmaatschappij te Brussel en aan een overval te Leuven.

Bron: Gazet van Antwerpen | 15 November 1969

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube