1

Topic: Michel Lavalle

Le Vieux Bruxelles, het restaurant van Michel Lavalle

Michelle Lavalle is de uitbater van het restaurant Le Vieux Bruxelles in de Beenhouwersstraat. In het dossier over de bende-Haemers zitten de volgende gegevens over Michel Lavalle: "Lavalle is de eigenaar van de restaurants Giardino d'Italia en Le Vieux Bruxelles in de Beenhouwersstraat in Brussel. Lavalle is van Siciliaanse afkomst, en een heel goeie vriend van de familie Haemers. Lavalle werkte vroeger in de Robin Hood in de Jourdanstraat.

Nadat hij uit Thaïland terug was gekomen, heeft Patrick Haemers daar ook gewerkt. 'Ik heb Lavalle geld gegeven om zelf een restaurant te beginnen,' zegt Achille Haemers, de vader van Patrick. Bij Lavalle komt de crême de la crême van de Brussels balie, waaronder de gewezen Brusselse topadvocaat Jean-Paul Dumont. Lavalle kent Dumont heel goed. Hij kent ook de politieke netwerken achter de Bende van Nijvel en de bende-Haemers."

Re: Michel Lavalle

Er stond vandaag ook een artikel in de krant over een huis dat uitgebrand was. Het zou om de eigenaar van restaurant Le Milan gaan. Ook uit dezelfde regio. Toeval of niet?

Re: Michel Lavalle

Tot de vriendenkring van Cams behoort ondermeer de industrieel Alfred Vlassenroot, eveneens een selfmademan waarmee Cams trouwens zaken doet. De heren zien elkaar regelmatig en zitten wel eens samen aan dezelfde tafel in het restaurant Le Vieux Berchem. De moord op Cams en het vertrek van Antonella maakt een bruusk einde aan deze zaken- en vriendschapsrelatie. Iets meer dan twee jaar later, op 17 januari 1986, wordt ook Vlassenroot in Ukkel vermoord aangetroffen in zijn Mercedes.

Re: Michel Lavalle

Le Vieux Berchem verdient ook een topic. Maar is niet Le Vieux Bruxelles. En de bron, het rapport Van Brussel De Jonghe, verdient meer aandacht.