Re: Reconstructie overval Colruyt Nijvel

Hier nog een andere foto, deze is genomen ergens in de winter van 1983-1984, in vergelijking met het moment van de aanslag was een groot bord 'Colruyt' met reclame verwijderd op dat moment. De deur die links zichtbaar is, is waar het gebeurde. Achteraan links zie je net de DATS-pomp. De afstand tussen de deur en het dichtstbijzijnde deel van de pomp is ongeveer 30 meter, 35 meter tot de plek waar de wagen van Fourez stond. Merk op dat er achter de pomp een (hier besneeuwd) talud was. Daarachter ligt het 'fonds des routes' dat zich links uitstrekt tot aan de straat. Het is m.i. materieel onmogelijk om van aan de straatkant en geparkeerd aan het 'fonds des routes' te zien wat gebeurde bij de pomp. Merk op onder welke hoek de foto werd genomen: ver over de 'middenlijn'. Dichter bij de deur kon je de pomp helemaal niet zien (en wie aan de pomp stond dus ook niet wie aan de deur stond).

https://i.servimg.com/u/f83/11/93/02/56/colruy16.jpg

Hieronder een foto van net na de feiten, het lichaam van Mr. Morue ligt er nog zoals het viel, voeten richting fotograaf:

https://i.ibb.co/82Cd54q/In-situ-32.jpg

De kegels markeren de plaatsen waar hulzen werden gevonden. Je ziet de deur in kwestie (waar de TL boven hangt). De Saab stond met de neus naar de achterkant van de foto (dus richting pompen), de achtervleugel ter hoogte van de deur van de bijrijder van de camionette. Er werden bloedspatten op gevonden, de Saab stond ongeveer 2.5 meter links van de wegas.

De Mercedes stond met de neus naar de fotograaf, ongeveer 1 meter rechts van de caddies zoals gezien op de foto en een paar meter links van de deur (kijkend naar de deur). De koffer stond open om in te laden. De koffer van de Saab was al gevuld toen de rijkswacht aankwam.

Vergelijk ook eens met de 'schets' die Cocu maakte en trek jullie eigen conclusies ...

Bedenk ook welke enorme pech de rijkswachters hadden omdat ze net op uitgerekend die plek gestopt waren. Ze werden onmiddellijk onder vuur genomen door één schutter die ongeveer halverwege de positie van de fotograaf en de eerste kegel stond. Die vuurde met een riot-gun, eerst op de bijrijder, daarna op het centrum van de camionette. Rijkswachter Lacroix heeft 2 keer vanachter zijn deur gevuurd op deze schutter, daarna is hij naar achter gelopen om dekking te zoeken achter de camionette.

Ondertussen werd Morue beschoten met een enorm salvo aan .45 ACP-schoten vanuit het uit de deur uitgezaagde luik. Op het moment dat Lacroix van achter de camionette naar hem toe bewoog en aanstalten maakte erin te klimmen om versterking te vragen werd Lacroix geraakt door 2 projectielen aan zijn scheenbeen en ging hij neer. De dader vooraan heeft toen nog minstens één keer op hem gevuurd. Daarna heeft hij de camionette omcirkeld en langs de achterkant geschoten.

De dader is hem echter gevolgd en heeft de camionette omcirkeld en nog een paar keer gevuurd. Op dat moment werd ook de achtervleugel van de Saab geraakt. Tenslotte volgde een laatste schot met de riotgun van dichtbij in het hoofd van Morue.