Re: Aalst: Vlucht

Professor M.: Zoals coconut hierboven aanstipte, moet je op dit forum naar de "search-functie" gaan en "Quenast" intikken. Dan lees je ondermeer in een post van "dim" van 27/2/2013 dat er zich op het nummer 39 van de Route de Quenast een tuning-carrosseriebedrijf zou bevonden hebben, genaamd J.D. Tuning. J.D. zou staan voor "Julien Dominique". Is dat die J.D.? U spreekt van "een dokter genaamd J.D."...? Ik meen ergens gelezen te hebben dat die J.D. Tuning gespecialiseerd was in het tunen van Golf GTI's. Het is ook raar dat Guy Bouten - die onderzoek op het terrein heeft gedaan in de route de Quenast in Bierghes - niet spreekt over J.D. Tuning op het nummer 39...

Re: Aalst: Vlucht

Scaramouche: Dit heb ik gedaan en er is inderdaad sprake van een tuning-carrosseriebedrijf genaamd J.D. Maar op hetzelfde adres dat u vermeld kan je op google terugvinden dat J.D., de persoon die jij noemt een huisarts zou zijn. Wetende dat er enkele dagen later een frituuruitbater hoorde: çava docteur? Zet dit mij toch aan het denken...

673

Re: Aalst: Vlucht

Dokterspraktijk Jean Louis Denblinden bevindt zich niet op de Route de Quenast  maar in een zijstraat hiervan: 11  Rue Duc d'Arenberg.

Re: Aalst: Vlucht

Het ARI-huis in Rebecq is niet ver weg. Ze realiseren zich dat de bestuurder hun gedrag als verdacht zal zien. Of misschien past dit ook in hun strategie van verwarring en neppistes. Wat als men gewoon de eerste beste oprit is opgereden, totdat de wagen achter hen voorbijgereden is, en ze nadien terug gewoon zijn doorgereden?

Re: Aalst: Vlucht

kenza wrote:

Ik denk wel dat Aalst en Denderleeuw op het programma stonden. Wat ik vandaag gehoord heb is dat het raar is dat er na Aalst geen sluipschutters op het dak meer lagen. En dan nog je zag de sluipschutters van ver liggen op het dak. En raar dat er in Aalst geen sluipschutters op het dak lagen en in Denderleeuw wel.

Hoe komen jullie erbij dat sluipschutters op het dak lagen in Denderleeuw? Sluischutters zijn pas ingeschakeld na de overval in Aalst. En zeker niet zoals LEO zij: "Het moet in de stille periode van '83/'85 geweest zijn dat ik ze opmerkte aan een supermarkt in het Leuvense".

676

Re: Aalst: Vlucht

Zelfs Eddy Vos liep ergens gewapend in een Delhaize als ik mij niet vergis.

677

Re: Aalst: Vlucht

Gloacoster, mag ik vragen waar je die wijsheid gehaald hebt? Ik ben pertinent zeker van mijn bewering dat ik scherpschutters opmerkte in de stille periode! Het was trouwens mijn eerste opdracht in verband met de warenhuis bewaking!

Re: Aalst: Vlucht

kenza wrote:

Zelfs Eddy Vos liep ergens gewapend in een Delhaize als ik mij niet vergis

Kenza, dit is niet verwonderlijk hoor. Tot nog niet zo heel erg lang geleden hadden een heleboel mensen beroepsmatig (RW'ers bijvoorbeeld) of omwille van de risico's die hun beroep inhield een permanente wapendrachtvergunning. Met andere woorden die mensen mochten altijd hun wapen bij zich dragen. Heden ten dage is dit niet meer het geval op die (grote) schaal.

Re: Aalst: Vlucht

https://i.ibb.co/HNL7s0d/mesure16.png

Hier de maatregelen vanaf 4 oktober na Braine en Overijse. En daarna de maatregelen na Aalst vanaf 9 november en vanaf 15 november een VOORSTEL om sluipschutters in te schakelen. Zoals je dus kan lezen na de aanvallen van Eigenbrakel en Overijse werd pas op vrijdag- en zaterdagavond beslist om de ongeveer vijftig Brabantse supermarkten te beschermen (beslissing genomen op 4 oktober 1985 door de Generale Staf van de Gendarmerie).

Aalst is gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen,dus was de Delhaize van deze stad niet onderworpen aan enige bijzondere bewaking (behalve een simpele versterking van de patrouilles).

Re: Aalst: Vlucht

Duidelijk en klaar!