En LEO dan spreek je nog over het "Leuvense". Aangezien er nooit iets is gebeurd door de bende in het "Leuvense" zie ik niet goed waarom er daar sluipschutters op een dak van een supermarkt zouden liggen, en zeker niet in de dode periode 83/85.

682

In het Leuvense:

  • Colruyt, Groenveldstraat 71, 3001 Heverlee. Dit is deze hierboven beschreven. Het genoemde flatgebouw is Residentie "Irena". Eind jan./begin feb. '85!

  • Delhaize, Tervuursevest 19, 3001 Heverlee. Hier heb ik persoonlijk na afloop met een elite schutter (van het Leger) gesproken!

Hou er rekening mee dat operationele beslissingen aangaande de inzet van effectieven ook door de District Commandant kunnen genomen worden.

En wat de "Stille Periode" 83/85 betreft. Pas na Eigenbrakel en Overijse is men in de pers beginnen te spreken over een "stille periode". Niemand wist wanneer het geweld opnieuw zou losbarsten. En uiteraard werden er beveiligingsmaatregelen genomen in die "stille periode". Alleen Delhaize besloot om de privé bewaking op te schorten. Het kostte hun geld en er gebeurde niets. Ik was drie weken weg in Overijse toen het overvallen werd!

Leo, jij hebt het over de periode dat een aantal para-commandos samen met rijkswachters op patrouille gingen (nav terreur) en dat was in een andere optiek. Een rijkswachtpatrouille werd dan bijgestaan door een commando tijdens die patrouille!

684

Inderdaad paard, dat gebeurde. Ik heb het ook daadwerkelijk beleefd ... in Brussel! Ik voorzag zelfs eens een gemengde patrouille 's nachts van frisdrank en het gebruik van de toiletten in een multinational waar ik de bewaking deed. Speelde zich af tijdens de CCC-periode en was een gans andere operatie dan de bewaking van de warenhuizen. Maar soit! Ik ga mezelf niet verantwoorden omdat ik de waarheid schreef, je doet maar.

685

Tervuursevest dat klopt in elk geval. Waarom Leo in vraag stellen? hij is oprecht.

Niets is wat het lijkt.

686

Juist. (zucht)

Met de arrestatie van de Borains en hun proces dachten de autoriteiten dat ze de daders hadden gearresteerd. 18 maanden rust na Anderlues ... waarom sluipschutters op de daken zetten?

688

Waar hun vlucht naar toe ging weten we vandaag, precies 35 jaren geleden nog steeds niet. Mocht ik vandaag in Aalst op het kerkhof staan of aan de vroegere Delhaize en ik zou daar slachtoffers of familie zien, ik zou bij God niet weten wat ik die mensen zou moeten zeggen. Dat we er met zijn allen niet in geslaagd zijn hen één stap dichter bij de waarheid te brengen?

Radio Mi Amigo in Aalst bestaat ook niet meer, maar mocht hij nog bestaan zou ik vandaag ook een plaatje aanvragen; I'll Stand By You (The Pretenders). We stand with you!

We zijn jullie vandaag niet vergeten.

Mooie woorden, Coconut!

690

Inderdaad, het is niet omdat er een Corona-lockdown is dat de slachtoffers vergeten worden. Knap Coconut en dank daarvoor.

Niets is wat het lijkt.