151

Re: Aalst: Epiloog

Aan de kant van de Geraadsbergsestraat hangt een lichtreclame van Delhaize. Tot jaren na de overval kon men een kogelinslag zien aan de kant van de inrit van de parking (Lokerenveldstraat). De kant van de Haring, was niets te zien. Ik veronderstel dus dat het projectiel er niet dwars is doorgegaan maar in de lichtbak is gebleven. Intussen is de lichtreclame vervangen door een andere. Wat gebeurde met de oude en is er info over de kogelinslag en het projectiel?

152

Re: Aalst: Epiloog

Een weetje: na de overval in Aalst begonnen de Gerechtelijke Politie en de rijkswacht aan hun onderzoek. De eerste maanden, voor de oprichting van de Delta-cel in Dendermonde, zaten deze twee diensten niet in hetzelfde gebouw. Op die manier zaten ze dus eerder naast elkaar te zoeken in plaats van goed samen te werken.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Aalst: Epiloog

Ik heb mij altijd afgevraagd, hoe en waarom stoppen ze ineens na Aalst? Een psychopaat, of groep die zo graag moord, of dat nu zinloos is of niet, die kunnen niet zomaar stoppen of stoppen misschien nooit, tenzij ze in den bak belanden of zelf het tijdelijke met het eeuwige wisselen.

Minstens 3 toch wel zware gangsters of psychopaten die regelmatig bloed moeten laten vloeien, om aan hun kick te komen. Ik denk dat we onze daders trouwens om nog verschillende andere redenen, onder de doden moeten zoeken.

Re: Aalst: Epiloog

Ben wrote:

Op die manier zaten ze dus eerder naast elkaar te zoeken in plaats van goed samen te werken.

Misschien was dat ook de bedoeling.

Herr Flick wrote:

Ik heb mij altijd afgevraagd, hoe en waarom stoppen ze ineens na Aalst?

Misschien hebben ze achteraf vastgesteld dat het beoogde doel was bereikt.

De grote Manitou ziet alles

Re: Aalst: Epiloog

tominp wrote:

Waarom zijn de aanslagen plots gestopt na de overval in Aalst? Er moet toch een reden zijn.

Men kon daarmee niet blijven doorgaan hé. Als er ook maar één iemand werd opgepakt tijdens één van de drieste overvallen was het hele opzet om zeep. Er was een angstpsychose gecreëerd onder de bevolking en dat was voorlopig voldoende. De (extreem) rechtse partijen wonnen aan invloed maar het bereiken van het beoogde doel zou nog jaren duren.

De grote Manitou ziet alles

156

Re: Aalst: Epiloog

club_le-happy-few wrote:

Philippe Lacroix en Thierry Smars, kopstukken uit de Bende rond Patrick Haemers, waren gretige bezoekers van de dancing El Gringo in Hekelgem.

Ooit uitgebaat door een broer van Willy Michiels? Kan dat kloppen?

Re: Aalst: Epiloog

Dancingbuurt verdwijnt onder sloophamer

De leegstaande discotheken El Gringo en Starlight, langs de Brusselbaan in Hekelgem, verdwijnen nog dit jaar onder de sloophamer. De afbraak betekent het definitieve einde van de ooit zo populaire maar intussen beruchte dancingbuurt. De eigenaars van beide panden, Frederic Hoffman en zijn vader Filip, weten nog niet wat ze met de vrijgekomen gronden zullen aanvangen.

De dancingbuurt in Hekelgem torst al enkele jaren een slechte naam in het uitgaanswereldje. De roemruchte discotheek El Gringo, die de voorbije twee jaar werd omgedoopt tot La Gomera, haalde de voorbije jaren de nieuwskolommen met drugsdelicten en vechtpartijen. Vorig jaar haalde een fuifganger hier zelfs een pistool boven en werd de portier genadeloos neer gekogeld. Het slachtoffer overleefde de schietpartij, maar het incident toonde nog maar eens het trieste verval van de dancings aan.

Nochtans kende de uitgaansbuurt ooit betere tijden. In de jaren ’60, ’70 en ’80 was Hekelgem een trekpleister voor de plaatselijke jeugd. De discotheken lokten wekelijks duizenden bezoekers en de geparkeerde wagens stonden in dichte drommen langs de Brusselbaan geparkeerd. Twintig jaar geleden liep het al een eerste keer fout toen bij een razzia flink wat drugs werden aangetroffen. Toenmalig burgemeester Leo Guns legde de discotheken zelfs een sluitingsuur op.

Frederic Hoffman en zijn vader Filip, de eigenaars van de discotheken, hebben nu beslist om een afbraakvergunning aan te vragen voor beide panden. "We hadden weinig andere keuze", vertelt Filip Hoffman (77). "De laatste huurders van La Gomera moeten nog twee jaar achterstallig huurgeld betalen. De zaak is intussen failliet gegaan. Intussen betalen wij grondbelasting en een zware verzekeringspolis. Dat kon niet blijven duren."

"Eens we onze vergunning op zak hebben, wordt El Gringo afgebroken", vervolgt vader Hoffman. "Ik hoop dat we die afbraak nog deze zomer kunnen realiseren. Nadien volgt het gebouw van Starlight, dat later de naam The Oldies kreeg. Dat wordt een serieus karwei. Het gebouw was oorspronkelijk een melkfabriek en de structuren zijn ijzersterk. Sommige muren zijn een meter breed."

Filip Hoffman maakte zowel de opmars als het verval van de discotheken mee. "Waar nu El Gringo staat, lag vroeger een weide met wilgjes die eigendom was van mijn vader. De Amerikaanse soldaten hebben op het einde van de Tweede Wereldoorlog al die wilgen kapot gereden met een zware tank. Ze dachten dat er nog Duitse soldaten in het bosje achteraan zaten. Dat bleek niet het geval maar onze wilgen waren intussen wel weg (lacht)."

"In de jaren '60 heeft Jozef Roeland ons kunnen overtuigen om op de weide een dancing te bouwen. Dat was meteen een groot succes. Vader kocht ook de leegstaande melkerij over van de familie Roseleth. Onze familie heeft altijd een kippenslachterij gehad. Vader wou de melkerij ombouwen tot een nieuwe kippenslachterij maar zo ver is het nooit gekomen. In de jaren '80 hebben we een huurder gevonden die de melkerij ombouwde tot dancing Starlight."

Wat er straks met de vrijgekomen gronden moet gebeuren, is niet duidelijk. Mogelijk kan er een extra parking komen voor hotel en feestzaal New Fox. "We hebben nog geen concrete plannen", zegt Frederic Hoffman. "De gronden bevinden zich naast het hotel en daardoor hebben we uitwijkmogelijkheden, maar voorlopig weten we nog niet wat we gaan doen. Tijd brengt raad."

Bron » www.mozkito.be

De grote Manitou ziet alles

158

Re: Aalst: Epiloog

De Golf GTI van de overval in Aalst is nooit gevonden, er staat een beloning van 250.000€ voor de gouden tip. Ze waren met 3 in de vluchtwagen. Stel ze hebben de Golf laten pressen bij een schroothandelaar, dan mag je er zeker van zijn dat die schroothandelaar vroeg of laat gaat spreken want hij kan 250.000€ opstrijken. Stel, een van de 3 komt in geldnood of krijgt ruzie met de andere 2, dan gaat hij proberen praten via een omweg om via een stroman de gouden tip te leveren en de centen op te strijken. Er is een spreekwoord dat zegt als je met 3 bent en je wil dat er 2 zwijgen dan moet je ze kapot maken .

  • Optie 1: Eén van de drie heeft de andere twee kapot gemaakt en zwijgt nu in alle talen of is ook morkus.

  • Optie 2: De Golf is begraven of ligt ergens op de bodem van iets diep.

  • Optie 3: De Golf staat ergens binnen en geldt als levensverzekering voor een van de daders of 2 broers?

  • Optie 4: Het regime heeft in eigen rangen gezuiverd en de 3 weten van iedereen een moord en moeten zwijgen voor elkaar.

  • Optie 5: De 3 genieten nog altijd bescherming omdat ze ten eerste een levensverzekering hebben en zakken vol belastend materiaal waar ze tot vandaag een paar machtigen van dit land keer op keer mee chanteren.

Re: Aalst: Epiloog

Na shredden zou demonteren het slimste zijn en dan liefst de onderdelen verkopen aan nietsvermoedende burgers. De kans dat 1 van de bendeleden een direct contact had met een (afgelegen) sloperij lijkt in dit dossier erg groot. Wat betreft de levensverzekering, dat is nog niet zo eenvoudig. Alleen een verklaring zou niet voldoende zijn. Er moet sprake zijn van bewijs en daaraan gekoppelde verdachten om een premie op te kunnen strijken en last but not least zelf geen bloed aan de handen hebben. Daar komt zo lijkt mij niemand van de '3 hoofdaders' voor in aanmerking.

160

Re: Aalst: Epiloog

Ik denk dat de Staatsveiligheid hun gevat en daarna weggesmeten hebben. Als het ware. Dat wordt van de Staatsveiligheid verwacht. Blijkbaar hebben ze dat heel goed aangepakt.

Tenminste heeft niemand er geen last meer van gehad. Denk je dat ze dat in de gazetten gaan schrijven? Zo van we hebben heel die zwik weggewerkt? Omdat er gewoon geen maatschappelijke draagkracht voor degelijke fratsen is?