31

Re: Aalst: Epiloog

Dat was ik, die man had zeker al gezeten en zijn broer ook. De broer zat wel zwaarder in het milieu en ze hadden (of toch één van de 2) hun beste vriend vermoord. Je kan alleen maar mensen naar de parking brengen als je die mensen goed kent, wie weet was hij de minnaar van een vrouw, maar was hij ook vriend des huizes.

32

Re: Aalst: Epiloog

We hebben ons al heel veel afgevraagd waarom Aalst tot het doelwit van de Bende van Nijvel behoorde. Stel dat Vanden Boeynants op de achtergrond meewerkte aan de feiten, dan is het misschien niet zo toevallig dat het Aalst werd:

  • Als ik juist ben had hij of zijn zoon daar een appartement (staat in het boek van Wils).

  • In ieder geval hij kende het Aalsterse.

Verder staat er in het boek van Bouten dat VDB een zeer goed bevriende arts had in Aalst. Hij deed de dokter zelfs een voorstel om een beveiligingsfirma op te richten met de financiële hulp van VDB. Wie is die arts, dat staat er niet bij, maar als de Bende een dokter nodig had was dat niet zo moeilijk (indien VDB er bij betrokken is). Een fragment uit het deel Gangsterpolis in Aalst dat duidelijk maakt dat Aalst een plaats was waar verdachte Bendeleden kind aan huis waren:

Misschien zit het antwoord gedeeltelijk in het feit dat nogal wat mensen die met de Bende in verband worden gebracht, Aalst en omgeving goed kenden, net zoals ze het zuiden van Brussel en de streek ten zuiden van Brussel op hun duim kenden. Philippe Lacroix en Thierry Smars, kopstukken uit de Bende rond Patrick Haemers, waren gretige bezoekers van de dancing El Gringo in Hekelgem, een verloren gat in de streek rond Aalst. De ex-rijkswachter Madani Bouhouche was een vaste klant bij de Aalsterse wapenhandel van Alfons Baeyens, en - volgens getuigen - ging hij er ook oefenen in de schietstand van Baeyens. Zijn boezemvriend Juan Mendez-Blaya bracht een groot deel van zijn vrije tijd door in de garage van Laurent Podevijn in Aalst, die gespecialiseerd is in moto's.

Maar bij Podevijn prutste Mendez niet alleen aan moto's, hij was er vooral bezig met het bewerken van de illegale en gestolen wapens die hij en zijn vriend Bouhouche verhandelden. En er kwamen wel meer merkwaardige heerschappen bij Podevijn, onder meer leden van de Brusselse BOB, waar de ex-rijkswachters Bouhouche, Beijer, Amory en Lekeu werkten. In die periode had Albert Van Den Abiel zijn bedrijfje in de buurt van de garage van Podevijn. 'De man was een buur van mij', zegt Van Den Abiel. 'Mijn auto stond in die tijd geregeld op de parking net voor zijn garage.' Allemaal toeval?

33 (edited by mardec 18-10-2008 01:58)

Re: Aalst: Epiloog

Renne: waarom Aalst? Waarom Overijse? Ze spreken altijd van de moordenaars van Waals-Brabant maar de meeste doden vielen in Vlaanderen. Misschien hebben ze in Aalst toegeslagen om het onderzoek in 1985 nog wat te bemoeilijken. Braine werd onderzocht door Nijvel, Overijse door Leuven en Aalst door Dendermonde. In Aalst zijn er ook geen afrekeningen geweest, gewoon wat willekeurige mensen.

34

Re: Aalst: Epiloog

mardec wrote:

Renne: waarom Aalst? Waarom Overijse?

Als we dat zouden weten dan waren we al iets verder natuurlijk. De Bende van Nijvel blijft een dossier vol vraagtekens, volgens mij mag men spreken van een harde kern met daar rond veel vertakkingen en het gaat niet om één motief maar om meerdere.

mardec wrote:

Misschien hebben ze in Aalst toegeslagen om het onderzoek in 1985 nog wat te bemoeilijken. Braine werd onderzocht door Nijvel, Overijse door Leuven en Aalst door Dendermonde.

Daar zit iets in.

mardec wrote:

In Aalst zijn er ook geen afrekeningen geweest, gewoon wat willekeurige mensen.

Daar denk dan toch heel anders over en niet alleen omtrent Aalst. Volgens waren het bijna allemaal afrekeningen. De Bende van Nijvel heeft in 82-83 wapens, vesten, auto's gestolen en mensen vermoord. Die mensen waren volgens mij geen willekeurige slachtoffers (op een paar na). Bv. Angelou, Vanden Eynde, Fourez-Dewit, ...

De Bende van 82-83 is te linken aan die van 1985, dus het kan niet anders of er zitten ook liquidaties tussen de moorden van 85.
Alléén zijn ze gecamoufleerd. Finné is een voorbeeld waar je veel vragen kan bijstellen. Familie Vanden Steen-Palsterman zijn ook slachtoffers waar je vragen kan bij stellen. Elke overval had een target of misschien wel meerdere, naar geld waren ze al niet op zoek in Aalst anders zou je eerst het geld gaan halen en niet eerst 8 mensen neer knallen.

35

Re: Aalst: Epiloog

Na de overval stak de Bende van Nijvel een Golf GTI in brand. De foto hieronder toont het uitgebrande voertuig. Aan boord waren onder andere twee boorddocumenten van twee verschillende Golf GTI's.

http://i16.servimg.com/u/f16/09/03/15/13/golfgt10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

36

Re: Aalst: Epiloog

Naar het schijnt zou de baan tussen Ninove en Ophasselt, de N8 (Brusselsebaan, Brakelsesteenweg) de dag na de overval in Aalst afgesloten geweest zijn omdat de politie in een veld op zoek was naar sporen van de daders omdat men er een bivakmuts had gevonden. Heeft iemand hier eventueel meer informatie over?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

37

Re: Aalst: Epiloog

Eigenlijk zouden ze in die bivakmuts haren hebben gevonden, dat bracht toen misschien niet veel op maar als het terug een blond haar was, zou het eventueel van de reus kunnen zijn. Maar de vraag is of die muts er niet is gelegd als dwaalspoor, iedereen dacht dat ze richting Ninove zijn gereden maar zeker zijn we dat niet.

Die muts kan er de dag ervoor gelegd zijn, om de politie te doen geloven dat ze ergens in de buurt zijn geweest. Maar het is daarom nog altijd geen muts van de Bende van Nijvel, meer info hierover zou interessanter zijn zoals Ben zegt.

Re: Aalst: Epiloog

Vandaag een aantal artikelen gelezen over de Bende van Nijvel, over de laatste berichten die mogelijk enige raakvlakken hebben met het vinden van een stoffelijk overschot en de Bende van Nijvel heb ik een aantal vragen:

  • Wie in hemelsnaam wordt er begraven in zijn eigen achtertuin/terrein?

  • Wie haalt dat in zijn hoofd, sowieso erg verdacht!

  • Schroothandelaren zijn doorgaans niet de alleraardigsten.

  • Die 3 dwazen moeten overdag een onopvallende job hebben gehad, kan niet anders, mogelijk werkten zij alledrie op dat terrein/elders.

  • Waarom is er geen onderzoek gedaan naar personen boven een bepaalde lengte, klinkt vreemd maar was mogelijk geweest.

Graag jullie reactie!

39

Re: Aalst: Epiloog

tsjongejonge wrote:

Waarom is er geen onderzoek gedaan naar personen boven een bepaalde lengte, klinkt vreemd maar was mogelijk geweest.

Awel dat vindt ook en vooral omdat er een PV is op gemaakt in Aalst, een reus die uit een gevangenis kwam was een taverne/café binnengestapt in Aalst, de nieuwe Wandeling in Gent is de naam van die gevangenis. Hij vroeg aan de uitbater om de rijkswacht te bellen, geen politie de rijkswacht waren zijn vrienden zei hij. Hij kon het niet gewoon worden in de maatschappij zei hij.

De nacht voor de overval in Aalst zijn er 6 gangstertypes gezien in dat zelfde café toegekomen, toen de laatste klant om 3u00 vertrok. Ene deed de deur open om te zien of er niemand meer was, ze zetten zich helemaal vanachter aan een tafeltje. De gangsters vroegen de uitbater allerlei vroegen, moesten ze zijn gezicht zien? Mogelijk, want de dag van de overval werd die man naar de Delhaize gestuurd, met veel geluk is hij er niet geen gegaan. Het is een lang verhaal, de dag van de overval zijn de bendeleden terug gezien op de grote markt. Het heeft een beetje te maken met een  complot, zo lijkt het.

De man is zich maar vele jaren later beginnen beseffen dat hij naar daar is gestuurd en beetje bij beetje beginnen puzzelen, maar daarvoor moet je het hele verhaal horen. Nu zijn ze er terug mee bezig, vroeger bij Jumet hebben ze gezegd dat ze zeker zijn dat zij het waren, maar ze wisten niet waarom. De man weet nu wel waarom, Jumet is ingelicht maar vond het maar niets. Er is in ieder geval toch weer wat hoop want er is terug een gesprek (niet met speurders, hoger) geweest met zaken die de man nog is de weten gekomen, meer kan ik er voorlopig niet over zeggen. Ik verwijs u door naar de topics van 1985 van Aalst en Theorie van Kuros en lees het verhaal op site van Aalst ook eens.

Re: Aalst: Epiloog

Renne, dit weekend wil ik alle stukken doornemen, zeer interessant ondanks alle ellende die de 3 hebben achtergelaten. Er wordt erg veel gespeculeerd over politieke achtergronden, hoge vriendjes en zo maar zeg nou eerlijk, wie zou die 3 oliedomme ezels nu inhuren? Daar zou toch iedereen zijn vingers aan branden.

Nuchter bekeken kun je eigenlijk stellen dat er nog 2 van de 3 in leven zijn, die wonen natuurlijk  niet meer in Belgie maar denk dat ze in Nederland, een grensdorp wonen. En dat er een connectie bestaat met een schroothandel is bijna wel zeker, dat type mensen bemoeit zich met niemand, zijn wereldvreemd maar kei en keihard! Zij hebben zich jarenlang kunnen verstoppen achter dat wereldje en waar kun je beter je Golf Gti verstoppen dan bij een schroothandelaar?

Terugkomend op de lengte van de reus, het zal mij ook niets verbazen wanneer die wel eens in een EHBO-post/ziekenhuis is terecht gekomen, het staat voor mij vast dat er veel te ingewikkeld wordt gedaan over allerlei achtergronden. Het is heel simpel, denk als die onnozele lafaards en zet het uit op een stuk papier, er moeten lijnen bestaan die leiden naar in ieder geval de Reus! Waren het trouwens Belgen, is dat met zekerheid te stellen?