Re: Waver: 30 September

Dat betekent dus dat deze overval verjaard is voor een veroordeling van de daders, tenzij er nog effectief kan bewezen worden dat de daders van de overval op Dekaise effectief ook een aantal latere Bende van Nijvel-overvallen hebben gepleegd. Voor de feiten uit 1985 rest er nl. nog drie jaar om de daders te vinden en te veroordelen.

152

Re: Waver: 30 September

Men zal de daders nooit vinden, want één ervan is al overleden en de rest mogen gewoon nooit gevonden worden. Is een stinkend putje de Bende van Nijvel, onder de daders bevonden zich de machtigsten van België en vooral heel veel politie en gerechts'mensen'. Is één grote kom louche soep waarvan het deksel nooit helemaal zal opengaan.

153 (edited by the end 11-10-2012 17:25)

Re: Waver: 30 September

Boemerang wrote:

Een ander voorbeeld speelde zich vier jaar vroeger af, in november 1982, toen op goede gronden werd gedacht dat de overval op de wapenhandel van Dekaise wellicht werd gepleegd door leden van een Italiaanse extreem- rechtse groep die ook betrokken was geweest bij de bomaanslag op het station van Bologna; een rogatoire commissie naar Italië leverde echter niet het verhoopte resultaat op.

Bron: 2e BC bijlage 3 pagina 40

Hier in november 1982 komt dit Gladio-clubje opeens even voorbij in het dossier. En die "goede gronden" zullen uit meer hebben bestaan dan enkel "een verwijfde dader met een zuiderlijk uiterlijk". De Bologna-bombers waren de "N.A.R., in hun wapendepot, in de kelder van het ministerie van volksgezondheid vond men zeldzame Gevelot-munitie van 7.65 cal.9 (zo staat het er, ik weet niet of dat een bestaande maat is). Deze munitie werd gekoppeld aan de moord op journalist Carmine Pecorelli, die publiceerde over de banden tussen Maffia - Andreotti en over de Gladio/Navo-terreurnetwerken. Voor deze moord werd ex-premier Andreotti veroordeeld tot 24 jaar (wegens ouderdom hoefde hij niet te zitten).

Enfin, zeldzame Gevelot-munitie? Laat onze Bende van Nijvel nou toevallig ook ergens met zeldzame Gevelot hebben geschoten: 9mm en geproduceerd in 1978. Misschien moet CBW eens de kelders van de diverse ministeries gaan verkennen. lol

Boemerang, er is nog meer dat in die richting wijst. De overval in Parijs op 14/9/82 op een wapenhandel door Italianen waarbij Massagrande genoemd wordt. Ook de ontdekking in 7 7 in Madrid van een iligale wapenfabriek waar onderandere UZI's van geluidsdempers werden voorzien. Waarbij Massagrande betrokken was, hij word ook vernoemd i.v.m. Temse. Ook de ETA is dan niet verweg.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

154

Re: Waver: 30 September

Boemerang wrote:

De Bologna-bombers waren de "N.A.R., in hun wapendepot, in de kelder van het ministerie van volksgezondheid vond men zeldzame Gevelot-munitie van 7.65 cal.9 (zo staat het er, ik weet niet of dat een bestaande maat is).

Gevelot is het merk, 7.65 is een kogelmunitie, en de cal 9 is een zeldzame cartouche. Het gaat dus om 2 verschillende kalibers.

155 (edited by the end 13-10-2012 11:38)

Re: Waver: 30 September

Boemerang wrote:

Er is sprake van 3 types 9mm munitie.
- FN 9mm OTAN (is NAVO) met violet-kleurige zegellak.
- FN 9mm PARA(BELLUM) uit 1954 (zeldzaam) en uit 1959.
- GEVELOT SFM (Societè Francaise de Munition) uit 1978 en zeldzaam in België.

De aangetroffen Parabellum-munitie was geproduceerd in 1954 en 1959. Wat vinden onze wapenkenners daar van? Is het normaal dat munitie enkele decennia in de schappen van een winkel ligt?

GEVELOT maakt(e) verschillende soorten 9mm munitie, waaronder ook 9mm shotshells en speciale pistool-mitrailleur munitie maar ook Parabellum (Parabellum die vervolgens ook weer OTAN is). Lekker verwarrend allemaal...Zonder preciezere info over de 9mm munitie valt niet te duiden waar welke munitie door welke 9mm is afgevuurd.

Over 7.65 munitie heb ik niets gevonden. Doch de munitie die gevonden is in de kelders van het ministerie heeft betreking op Banda della Magliana. Deze toont grote gelijkenissen met wat in Belgie in de jaren 80 gebeurde. Zie Haemers, Ciolini, De Staerke en Smars.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

156

Re: Waver: 30 September

the end wrote:

Over 7.65 munitie heb ik niets gevonden.

7.65 is hetzelfde als de .32 ACP (Automatic Colt Pistol). Is vooral bekend van het 7.65 browning pistool. Dit pistool werd destijds veel gebruikt bij veiligheidsfirma's. Voordeel van het kaliber was de geringe terugslag, maar door zijn lage joule, en penetrerend vermogen verkies ik andere kalibers.

Re: Waver: 30 September

De weegschaal die in de verbrande Santana gevonden werd was een gewone huishoudelijke weegschaal en geen precisieweegschaal die junks gebruikten om hun drugs af te wegen zoals dit vele malen foutief werd verteld.

Bron: L'histoire vraie des tueurs fous du Brabant | Finné - Leurquin

158

Re: Waver: 30 September

Waarvoor werd ze dan wel gebruikt?

Re: Waver: 30 September

Eerst graag een plaatje.

160 (edited by the end 21-12-2012 12:38)

Re: Waver: 30 September

Een stukje uit het Parlementair onderzoek naar de werking van het politie- en justitiewezen op basis van de moeilijkheden die gerezen zijn bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Een zeer interessante bron van info. Nu een goede maand na de overval waren de Italianen al in beeld, er is natuurlijk niets gevonden in Italië. Daar zijn ze zelf nu nog altijd zelf aan het zoeken naar de daders van toen:

Een ander voorbeeld speelde zich vier jaar vroeger af, in november 1982, toen op goede gronden werd gedacht dat de overval op de wapenhandel van Dekaise wellicht werd gepleegd door leden van een Italiaanse extreem-rechtse groep die ook betrokken was geweest bij de bomaanslag op het station van Bologna.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.