31

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Jongens, dat gaat hier ineens rap! Best nog eens alles goed doornemen op een nuchtere morgen. Er zijn mensen die stellen dat VDB en omgeving geviseerd werd door een chantage. Telkens sporen naar zijn omgeving en eigendom leggen, kan een aanwijzing zijn dat hij geviseerd werd. Maar politiek was hij toen reeds gekelderd met zijn belastingontduiking-proces. Wilde men hen dwingen eindelijk retro commissies uit te betalen op vroegere transacties? Ren beetje zoals nu in frankrijk opduikt met de fregatten en duikboten in pakistan?

In ieder geval moet het kadaster uitwijzen of er daar een villa VDB was en ook of het bos van Houssieres of delen ervan ook tot de jachttereinen van VDB behoorden. Je mag ook niet vergeten dat VDB ook nog veel vrienden had in nog hogere kringen. Sommigen gaan graag jagen, ander doen wandelingen in de natuur.

32 (edited by Boemerang 26-01-2012 01:27)

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Joachiem, dank voor deze mooie aanvulling. Een fraai verhaal.

Joachiem wrote:

Volgens het chassisnummer behoort de Golf toe aan een firma in Elsene.

Dat zou ook eens niet zo zijn, wederom Elsene. Je zou je bijna afvragen of het een bekende firma was: garage D'Ieteren, garage Dehaut, of misschien wel het ARI? big_smile Uiterst vreemd is ook dat de wagen niet als gestolen was opgegeven. Het is dan dus ook niet bekend wanneer hij precies werd gestolen.

  • De overvallen in Braine/Overijse waren op vrijdagavond 27 september.

  • De wagen werd gedumpt zaterdagnacht en gevonden op zondag de 29 september.

  • Le Soir schrijft erover op maandag de 30e

  • Begin van de week doet de politie onderzoek, achterhaalt wie de eigenaar is maar belt hem niet.

  • Ergens einde van die week doet de eigenaar aangifte.

  • De Leidsche Courant is van zaterdag 5 oktober en eindigt met "Tot de firma de diefstal meldde".

Uiteindelijk meen ik nu te begrijpen dat de wagen van de Firma uit Elsene het andere voertuig was dat daar in 1983 werd gevonden,zie ook een pagina verderop. En Toen?

K& wrote:

In ieder geval moet het kadaster uitwijzen of er daar een villa VDB was en ook of het bos van Houssieres of delen ervan ook tot de jachttereinen van VDB behoorden.

Ik neem het woord van die buurtbewoner voorlopig wel aan maar een bevestiging zou mooi zijn. Er moet toch wel eens iemand over het forum surfen die kadaster-opzoekingen als hobby heeft roll. Ook dat van de eigenaren van Houssieres blijft een uiterst interessant vraagstuk.

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Meerdere mensen bevestigen dat het een villa van VDB was.

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Goed speurwerk jongens!

35 (edited by Boemerang 26-01-2012 14:27)

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Pfff, wat een kluwen af en toe... Volgens mij is de ontmantelde wagen met kogelgaten die werd gevonden bij kasteel Gaasbeek in 1983 uiteindelijk van het onbekende bedrijf uit Elsene en de wagen die aan de Molenweg werd gevonden in 1985 is van iemand uit Ukkel. Waarom zeg ik dit? Omdat hieronder een artikel is dat er wat uitgebreider op in gaat. Omdat er toch een loos wit vlak op het krantenartikel zat plakte ik voor het gemak de andere twee foto's van de wagen er even bij.

Le Soir, oktober(?) 1985. (klik rechts en "afbeelding bekijken" voor een iets grotere versie.)

https://lh6.googleusercontent.com/-mYGlTYSOEFQ/TyB4xIDdoFI/AAAAAAAACQg/CPD5tbkepiQ/s998/Le%252520Soir%252520-%252520oktober%252520-%2525201985%252520met%252520xtra%252520foto.jpg

Vrije vertaling:

Afgelopen vrijdag, drie gewapende mannen en hun chauffeur in een VW Golf GTI, vallen in minder dan 45 minuten de supermarkten van Eigenbrakel en Overijse aan. Zij vermoorden daarbij acht mensen. Op zondagochtend ontdekt een wandelaar in Lennik de resten van een in een dozijn aan stukken gesneden Golf GTI. Is dit de Golf van de moordenaars ? Tot maandag in de namiddag geloofden veel onderzoekers dit en brachten dit naar buiten. Op dinsdagochtend echter, verkondigt de Procureur des Konings van Nijvel officieel dat hij er van is overtuigd dat de wagen niet is gebruikt bij de moorden van vrijdagavond. Toen begon de verwarring.

Afgelopen zondag, de politie van Gooik (bij Ninove) vindt op een van de stukken van de wagen het registratie-nummer dat de fabrikanten her en der aanbrengen op onderdelen. Het registratie-nummer -WVW222172DW210880- werd direct naar de " voertuig-registratiedienst" gestuurd die de kenmerken van het voertuig en de naam van de eigenaar achterhaalden. Op basis van het kenteken van de Golf meende de politie er vrijwel zeker van te zijn (90%) dat het hier het dadervoertuig betrof. Het kenteken kwam namelijk grof overeen met delen van het kenteken (FPF-8...) dat was opgemerkt door getuigen van de overvallen. Wat dit dan ook mocht betekenen, toch is er de geleidelijk twijfel gekomen in de hoofden van de onderzoekers.

Ten eerste omdat de in stukken gezaagde Golf uit Lennik een 3-deurs was terwijl getuigen ervan overtuigd zijn dat zij een 5-deurs zagen. Ten tweede omdat de eigenaar van de gestolen Golf werd verhoord door de politie, hij stelt dat het voertuig moet zijn gestolen ergens tussen vrijdag 23:00uur en zondagochtend (dus na de aanslagen). Zijn uitspraken werden door de politie na getrokken.

Maar hoe en waarom deze in Ukkel gestolen Golf in stukken gezaagd wordt en dan die zaterdagnacht in Lennik terecht komt, blijft een open vraag. Is het echt nodig om voor slechts enkele onderdelen een wagen op deze wijze zo aan stukken te snijden ? En waaruit blijkt dat het onderdeel waarop het registratienummer stond van hetzelfde voertuig is als de rest van de gevonden onderdelen? Dit zijn de onbeantwoorde vragen die een tweede hypothese rechtvaardigen ! Zo kan men zich voorstellen dat de Bende van Nijvel bewust een dwaalspoor leggen met dit voertuig om de onderzoekers op unieke wijze te misleiden). Een hypothese die zo "Machiavellistisch" is dat de Nijvelse onderzoekers hem afwijzen.

In feite kan een antwoord op dit mysterie wel eens uit Dendermonde komen. Daar is de rijkswacht bezig met het ontmantelen van een bende autodieven die Golf GTI`s stalen. Dit onderzoek werd gestart nadat er in de regio regelmatig autowrakken werden ontdekt. Twee aan stukken gesneden GTI`s vond men in Gijzegem, twee andere GTI`s werden brandend achtergelaten in Vlassenbroek. Meerdere verdachten werden geobserveerd en uiteindelijk gearresteerd. Zij komen uit Merchtem, Zaventhem, Vilvoorde, Asse, Opwijk, Grimbergen en Wemmel. Het stelen (vooral langs de kust) van twintig Golf GTI`s werden opgebiecht en zij lieten de rijkswachters zien dat zij in staat waren om in 20 seconden een Golf te stelen, zonder schade te veroorzaken. De dieven demonteerden de wagens en voedde zo een ondergrondse handel in reserve-onderdelen. Sommige van de gebruikte onderdelen kunnen terecht zijn gekomen op herstelde, bijna nieuwe voertuigen die werden verkocht op een "parallelle markt" . Op dit punt is dit onderzoek nog gaande en wijst richting het Brusselse.

Onderschrift bij de foto: Op dinsdagmorgen verklaarde de Nijvelse Procureur des Konings dat het in Lennik gevonden GTI-wrak niet heeft gediend bij de dubbele aanslag. Depretre ging nog niet zover dat hij verklaarde dat het wrak helemaal niets met de bende van moordenaars te maken heeft.

Patricia Finné liet in 2007 de foto van de wagen die was gevonden in St.Martens-Lennik, aan de onderzoekers zien. Het antwoord was dat de foto geen verband had met de zaak. Op dat moment was er op het Tueries-forum ook niet veel bekend over het voertuig. In 2009 plaatste Michel het bovenstaande krantenstuk.

Het verhaal van die bende autodieven staat verder helemaal los van deze zaak, zij stalen hun wagens aan de kust, zij dumpen hun wagens rond Dendermonde en zij kwamen van ten noorden van Brussel. Het geeft wat inkijk in de werkwijze van die bende maar er is ook nooit aangetoond dat de wagen(s) die werden gevonden in Lennik ook maar iets met hun van doen hebben. Sterker nog, in de wagen bij kasteel Gaasbeek zitten ook kogelgaten. En laten we niet vergeten dat de Bende van Nijvel de Golf Rabbit uit Plancenoit ook in stukken gezaagd achterliet.

Of alles over deze wagen tot de bodem is uitgezocht valt zeer te betwijfelen, immers Depretre dirigeert de theorie over een dwaalspoorwagen naar de vuilnisbak. Toch acht ik die hypothese goed mogelijk. Ik bedoel, er worden gedemonteerde Golf GTI's gevonden direct na de overvallen in Beersel, Braine/Overijse en Aalst. Drie keer is scheepsrecht ! Zolang we niet meer info hebben heeft het er alle schijn van dat die wagens wat ermee te maken hebben. Bij mijn weten is geen enkele van de zaken rondom die mogelijke dwaalspoorwagens uiteindelijk ooit opgelost.

Het verhaal van een donkere (mogelijk blauwe) Golf mk1 met 5 deuren en kenteken FPF 8.... als het gebruikte bendevoertuig van Overijse/Braine wordt hier bekrachtigt. Deze wagen wordt ook genoemd in het CBO-document maar nieuw (voor mij) is dat het dus een 5-deurs was. Het verhaal van de groene Golf MK2 met 3 deuren, gestolen te Erps-Kwerps wordt hiermee ook voor Overijse en Braine ontkracht. Dit was ook al het geval bij Aalst maar daar geeft CBW/Eddy tenminste zelf argumenten waarom het niet de gebruikte wagen kan zijn.

Waarom is die originele daderwagen geheel uit het onderzoek verdwenen?

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Volgens een Nederlands artikel van 1 oktober 1985 is de Golf in Lennik in het weekend gevonden na de raids in Overijse en Eigenbrakel. Dus op 28 of 29 september 1985.

Meer » zoeken.krantenbankzeeland.nl

37

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Het chassisnummer moet zijn WVWZZZ17ZDW210880, gebouwd november 1982.

38

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Boemerang wrote:

En laten we niet vergeten dat de Bende van Nijvel de Golf Rabbit uit Plancenoit ook in stukken gezaagd achterliet.

Deze Golf Rabbit (vijfdeurs) werd niet in stukken gezaagd. Hij werd teruggevonden in het bos van Hourpes met verwijderde binneninrichting.

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Le Soir 30.09.1985

http://nsm08.casimages.com/img/2014/08/27/14082702051114738712480929.jpg

Vooruit 01.10.1985

http://nsm08.casimages.com/img/2014/08/27/14082702050914738712480927.jpg

40

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Als de Golf die in stukken gezaagd was en in de zomer van 1985 in Gaasbeek-Lennik gevonden is, inderdaad tot de Bende van Nijvel behoorde, dan vraag ik mij af waarom de comfortzone het Bois de la Houssière is? Gaasbeek-Lennik ligt eigenlijk op een boogscheut van het kruispunt Hogenberg in Kester aan de - in 1985 kleine - legerbasis van Satcom SHAPE waar de Golf van de overval op Delhaize van Aalst het laatst gezien was en in het niets is verdwenen. Dus denk ik echt dat hun comfortzone in die buurt moet zijn. De puzzel begint in mekaar te passen. Ik denk meer en meer dat het Bois de la Houssière een dwaalspoor was!