1

Topic: Georges Leclerq

Hij is de persoon die samen met Philippe De Staerke bij Domenique Salesse langs ging en hem wat bedreigde.

  • Wie is deze persoon?

  • Heeft hij een crimineel verleden?

  • Behoorde hij bij een bende?

2 (edited by Renne 05-09-2007 20:21)

Re: Georges Leclerq

Ik heb via Google eens gekeken en daar staat een Georges Leclercq bij die werkte bij als bediende bij het Ministerie van Justitie. Maar ik weet niet of het om dezelfde man gaat, dus?

Nee, het is die niet want die is overleden in 1943 in Londen.

3 (edited by Renne 11-09-2007 19:02)

Re: Georges Leclerq

Blijkbaar een "vriend" of kompaan van Henderickx, maar volgens het boek van Van Esbroeck allebei geen echte zware jongens of reuzen in het milieu. Maar kenden wel mensen in het milieu vooral in de De Staerke-clan.

4

Re: Georges Leclerq

Georges Leclerc, een bakkersgast uit Luik, zat in de zomer van 1984 samen met Johnny in de gevangenis. Tussen de twee ontstond een echte vertrouwensrelatie. Zijn celmaat vertelde hem meermaals dat hij "al minstens twintig moorden had begaan en er telkens voor zorgde dat de gebruikte wapens werden vernietigd of in het water terechtkwamen."

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Georges Leclerq

Leclerc of Leclercq?

Re: Georges Leclerq

club_le-happy-few wrote:

Leclerc of Leclercq?

Bij Hilde Geens is het Georges Leclerc. Maar in haar boek is het Bob Eckhardt die de gevangenismaat van Philippe De Staerke is. En is Leclerc een vriend van Eckhardt. Leclerc omschrijft ze als Luikse inbreker-bakker, met veel tattoos op handen en bovenarmen, en met een sierlijk handschrift.