421

Het onderzoek naar de moord op Juan Mendez.
Of waarom Troch voor 1991 het onderzoek naar de Bende Van Nijvel kwijt geraakte....

....de onderzoekscommissie van de Kamer die nagaat wat er is misgelopen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel dinsdag getuige van een hoogoplopende ruzie tussen de (ex-)onderzoeksrechters Troch, Lacroix en Hennart. De eerste twee beschuldigden de derde ervan onvoldoende informatie te hebben doorgespeeld over het onderzoek naar de moord op FN-topman Mendez. Hennart ontkent dat. Ex-onderzoeksrechter Freddy Troch (Dendermonde) en onderzoeksrechter Jean-Claude Lacroix (Charleroi) vermoedden dat er een verband was tussen de Bende van Nijvel en de moord op FN-topman Mendez. In die laatste zaak werden de namen genoemd van de extreem-rechtse rijkswachters Bouhouche en Beijer, die volgens sommigen ook bij de Bende van Nijvel zouden zijn betrokken. Luc Hennart, die als onderzoeksrechter in Nijvel het dossier-Mendez volgde, ontkende de aantijging van zijn oud-collega's.

J. Elise, commissaris van de gerechtelijke politie te Brussel maakte dit rapport dat begin juni werd overgemaakt aan de procureur-generaal te Mons.

"Tevens bestaat er een verband persoon/wapen dankzij de diefstal van FAL’s en FNC's bij Mendez, op 15 mei 1985. Die wapens werden in het kader van de zaak Haemers op 7 februari 1989 teruggevonden in een box van het Apollocomplex te Ukkel. Pas in december 1991 wijst het onderzoek uit dat Bouhouche de wapens aan de genaamde (…) afstond. Die laatste bezorgde ze aan (…) die ze aan (…) en (…) verkocht."

En hier de bron.


En als je zelf in het dossier wil kijken, het is te vinden in mappen 1118-1140 met titel: "Bouhouche Madani, gewettigde verdenking, 1988-1992 (Mendez)".

Of zou Hennart als onderzoeksrechter dan niet op de hoogte geweest zijn van dit lopende onderzoek met deze eindconclusie?
Waarom heeft Hennart zo een hekel aan (ex-)minister van justitie Geens, die zei dat er een proces komt?

"En als je zelf in het dossier wil kijken, het is te vinden in mappen 1118-1140 met titel: "Bouhouche Madani, gewettigde verdenking, 1988-1992 (Mendez)"."

Graag de link naar de inhoud daarvan. Dank u.

423

LINK

Tja

425

Als je natuurlijk een advocaat weet die de familie Mendez kan/wil vertegenwoordigen, voor dit onderdeel.... dan kan je -eventueel- inzage in dit pv verkrijgen....

U komt met een verhaal met een uitgesproken conclusie en verwijst mij voor de verificatie daarvan naar een voor u gesloten deur, waarachter uw verhaal, met uitgesproken conclusie zich schuil zou moeten houden, met verwijzing naar een advocaat die de familie Mendez kan/wil vertegenwoordigen. Wat bezielt u?

427

Nee, ik niet.
J.Elise en de gerechtelijke politie.

Nee, geen verhaal.
Een rapport waarvan officiële neerslag en interpellatie in het parlement.

Nee, geen verhaal.
“…wijst het onderzoek uit”

428

Is de zaak Mendez eigenlijk nog niet verjaard? Indien ja is het dossier dan misschien raadpleegbaar

429

Criminele straffen verjaren door verloop van twintig jaren.

Correctionele straffen van meer dan drie jaar verjaren na verloop van tien jaar. Dat kunnen alleen gevangenisstraffen zijn.

De verjaringstermijn bedraagt vijf jaar voor correctionele straffen van drie jaren of minder, dus gevangenisstraffen, straffen onder elektronisch toezicht en autonome probatiestraffen.

Dus technisch gesproken wel.
Maar de zaak is euhm ingewikkeld.
Dus helaas niet.

430

Juan Mendez kan ons vandaag uiteraard niets meer vertellen. Toch?
Zijn vrouw deed dat wel.

“… mevrouw Mendez (meisjesnaam: Daniels) preciseert dat haar echtgenoot samen met wapenhandelaar Dekaise een samenwerkingsverband wou opzetten om een bepaald wapentype te vervaardigen.”

Stond niet eerder vermeld op dit uitgebreide forum van de Bende Van Nijvel. Sorry voor deze korte post.