41

In dat geval was Bouhouche al in 1986 een lijk geweest.

42 (edited by K& 27-08-2010 12:39)

Goed Renne, er kan bijna niemand plaatsnemen op deze passagierszetel. Wat betekent dat ofwel:

  1. Een dikke boekentas achter deze zetel stond;

  2. Een groot pak op de achterbank;

  3. Een tweede persoon achteraan in de auto is gesprongen terwijl aan de deur van de Passat een eerste persoon stond en door Mendez deze zetel gemakshalve werd verschoven;

  4. De rechercheurs na de detectie van de moord  deze zetel vooruit hebben geschoven bij het zoeken naar de hulzen.

Mijn idee gaat uit naar punt 3 zo we over 4 info krijgen die dit uitsluit. Lees nu de gegevens over hoe Mendez werd doodgeschoten. Come next week and see.

43 (edited by Raf 27-08-2010 14:27)

Mijns inziens is de zetel nooit naar voor geschoven bij het zoeken naar hulzen. De moordenaar stond buiten ter hoogte van de bestuurdersdeur. Dat bevestigen ook de bloedsporen. Waarschijnlijk werd hij door het hoofd geschoten, en de uitgangswonden geven dan de bloederige passagierszetel. Grote kans dat het lichaam ook scheef gaan hangen is. Dan lijkt met de theorie van roofmoord waarschijnlijker. Zoals er vermoedens zijn dat het echtpaar Fourrez-Dewit in Nijvel vermoord zijn omdat ze wat teveel zouden hebben of weten, zo kan het Mendez ook vergaan zijn.

44

Ik heb een filmpje gevonden waar de moord op Mendez nagespeeld word. Dit is een oude reportage van de RTBF uit de jaren 80. Sorry voor de slechte beeldkwaliteit » YouTube

45

Volgens de lijkschouwing is Mendez (ergens gelezen) gestorven omstreeks 11 uur! Een huls is nooit gevonden. Een of twee kogels zijn achter het rechteroor binnengedrongen, denk ik. Nogal moeilijk als men links van de wagen staat. Als Bouhouche daar stond heeft iemand van rechts achter Mendez vermoord. Deze kogels waren al dodelijk. Misschien schoot Bouhouche als tweede  een reeks kogels  in de borst met een zelfde kaliber en munitie om zich in te dekken.

Zo kon hij beweren dat hij Mendez niet vermoord heeft want Mendez was al dood. Enige seconden vroeger. Mijn inziens waren er dus twee moordenaars en zijn alle TV-programma's shit. (Men schijnt te twijfelen of Mendez wel degelijk daar is vermoord.) Het zou interessant zijn te weten waar de hulzen gevonden zijn. Tegenargumenten?

Raf, hoe groot zijn de uitgangswonden als er geen gaten zijn in het plafond en ook in de zetels zijn er geen gaten van de borst-schoten. Ik denk dat de speciale kogels open reten en in het lichaam en hoofd bleven steken!

Ik heb ooit ergens een foto gezien van de crime scene met de koud gemaakte Mendez nog in de auto, maar kan me niet meer herinneren waar. Is er iemand die dit nog wel weet?

K& wrote:

Hoe groot zijn de uitgangswonden als er geen gaten zijn in het plafond en ook in de zetels zijn er geen gaten van de borst -schoten. Ik denk dat de speciale kogels open reten en in het lichaam en hoofd bleven steken!

Waarschijnlijk hollow point munitie

48

Als er met een revolver geschoten werd, vindt je geen hulzen. Deze blijven in de trommel steken.

49

Er zijn 5 hulzen gevonden een zesde was zoek denk ik, dus geen revolver. Het wapen van Bouhouche werd +/- als wapen aangeduid. Kan het dat twee identieke wapens werden gebruikt en de slagpinnen omgewisseld en de loop gepolijst? Bouhouche was bij Dery in de leer, misschien geen krak maar toch voldoende om te weten hoe een wapen niet te identificeren.

50

Om een wapen te identificeren heeft men de dodende kogel nodig en niet de huls. Als er tijdens het onderzoek een wapen van hetzelfde kaliber wordt gevonden kan men proefschoten lossen via apparatuur (bv. bij FN in Luik). Onderzoek zal dan uitwijzen of de kogel afgevuurd werd met het betreffend wapen of niet. Indien het wapen voldoet aan de testen en er is bewezen dat de moordende kogel afgevuurd is met het gevonden wapen heeft men het moordwapen.

Zijn er geen vingerafdrukken op het wapen of als het wapen buiten het wettelijke circuit is aangeschaft heeft men een probleem. Het is het werk van het gerecht om het wapen te linken aan een persoon. Ergens rinkelt bij mij een belletje over het wapenonderzoek dat in hier werd ondernomen i.v.m. de Bende van Nijvel. Onderzoek dat naar de prullenmand werd verwezen na onderzoek door het Duitse BKA.

Veelweg wordt een moordwapen van een professionele killer zo spoedig mogelijk gedemonteerd in al zijn onderdelen en deze op verschillend plaatsen gedumpt. Een wapenfreak zoals Bouhouche er één was is "verliefd" op zijn wapens en zal ze niet onnodig in gevaar brengen. Men werkt met gelegenheidswapens die aangekocht worden via via. Probeer je de moeilijkheden eens voor te stellen bij een via Polen binnengesmokkelde Kalashnikov.