Bovenstaande hypothese is dus ... een kat in een sack en bijkomend dienen we ons de vraag te stellen, was het dan zo verwonderlijk dat de zaak weg moest uit Dendermonde en dat Acke ... zelfmoord (?) pleegde en ook speurder Romelart zelfmoord pleegde. Een aantal moorden en zelfmoorden trop. Neen?

De Jonathan ... cowboyverhalen. Natuurlijk waren dat cowboyverhalen, gezien de deelname van belangrijke personen uit Dendermonde.

De heer Sack anno 2015. Wat zitten wij hier nog verder te zoeken ? Het is opgelost. Ook David staat achter deze piste...........en blijkbaar zijn grootvader ook. ( zo stond er toch in de krant )Eigenlijk zou ik dit het liefst uit zijn mond horen want ik kan het haast niet geloven.

"Uiteindelijk bleek het gewoon een afpersingszaak in een vechtscheiding”, aldus Eric Sack. “Het had niets met de Bende te maken, maar bij  de zaak kwamen alsmaar meer namen naar boven die ook in ons Bendedossier opdoken. De speurders werden er alleen maar door afgeleid"

Volledige tekst:

AALST Volgens David Van de Steen - de man die zijn ouders en zijn zus verloor en zelf gewond raakte tijdens de raid van de Bende van Nijvel op de Delhaize van Aalst in 1985 - passen de aanslagen in een afpersingszaak tegen een topman van de warenhuisketen.
David Van de Steen deed de uitspraak tijdens een debat over de Bende van Nijvel, woensdagavond in Cultureel Centrum De Werf. In het panel zaten naast Van de Steen journalist René De Witte, gepensioneerd districtscommandant van de rijkswacht en leider van de Dendermondse Deltacel Eric Sack, gewezen onderzoeksrechter in het Bendedossier Freddy Troch, advocaat Peter Callebaut en journaliste Hilde Geens, die voor HUMO het dossier volgde. Normaal gezien zou minister van Justitie Koen Geens (CD&V) ook aanwezig zijn, maar door een kernkabinet naar aanleiding van de terreur in Parijs, liet hij zich vervangen door zijn kabinetschef. Een speciale eenheid van de politie was overigens zichtbaar aanwezig aan de ingang, maar incidenten waren er niet.
Het debat startte met enkele hypotheses over het motief van de Bende. Zo was er het verhaal van de Roze Baletten. “Uiteindelijk bleek het gewoon een afpersingszaak in een vechtscheiding”, aldus Eric Sack. “Het had niets met de Bende te maken, maar bij zaak kwamen alsmaar meer namen naar boven die ook in ons Bendedossier opdoken. De speurders werden er alleen maar door afgeleid. Van bovenaf kregen we nooit de opdracht om een onderzoek te stoppen, Integendeel.”

Opmerkelijk was het verhaal over een afpersingszaak van een topman bij Delhaize. “Dat is het enige verhaal waar ik echt in geloof”, zegt David Van de Steen. “Net als mijn grootvader. De Bende pleegde aanslagen op filialen van Delhaize om de topmensen van de keten onder druk te zetten en te chanteren. Wat ons vermoeden versterkt, is de verkoop van een groot aantal Delhaize-aandelen naar Amerika, drie weken na de aanslag in Aalst. Als we over die piste vragen stellen aan de onderzoekscel in Charleroi, reageert ze zenuwachtig en ontwijkend. Een keer werden we zelfs bijna uit de zaal gezet bij een vergadering met de onderzoekscel en de nabestaanden.” Advocaat Peter Callebaut vult aan: “Is er eigenlijk ooit een onderzoek naar de Amerikaanse zusterketen of de beweging van aandelen naar Amerika geweest?”, vraagt hij zich af. “Niemand die het weet.”

Was er iemand op dit debat?


https://www.hln.be/in-de-buurt/aalst/-b … ~abde87c6/

Jongens jongens, dat ik dat nog mag beleven.Het mysterie is opgelost. Het was dus helemaal geen mysterie.
Ik herhaal, het was gewoon een afpersingszaak en een uit de hand gelopen echtscheiding.
De speurders..........die werden gewoon afgeleid, niet meer , niet minder."

We kregen NOOIT de opdracht een onderzoek te stoppen.

Dus al die speurders die verklaringen kwamen doen in die zin in de bendecommissie waren allemaal leugenaars. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik hoop dat jullie allemaal beseffen dat alles wat jullie hier verder als commentaar geven op de Heer Sack mogelijks kan beschouwd worden als laster en eerroof.

We kunnen dit topic dus afsluiten.

Noot bij de vorige post

Zoals gedacht heeft alleen volgende zin betrekking op David.

"AALST Volgens David Van de Steen - de man die zijn ouders en zijn zus verloor en zelf gewond raakte tijdens de raid van de Bende van Nijvel op de Delhaize van Aalst in 1985 - passen de aanslagen in een afpersingszaak tegen een topman van de warenhuisketen"

De rest  van het artikel  oa een hypothese van Sack.

De man mag natuurlijk zeggen en denken wat hij wil. Maar wij mogen blijkbaar geen commentaar geven of we worden ter verantwoording geroepen over onze uitspraken. Het zij zo...........

Omdat het ondertussen wel duidelijk is dat Bouten een fantast is. Heeft zelf nog een hoop pistes uitgevonden waarmee we jaren verkwist hebben. Eigenlijk zou hij medeplichtig moeten verklaard worden om het onderzoek moedwillig te laten vastlopen.

45

FreCR wrote:

Ik vraag me af hoe goed Sack Bonkoffsky heeft gekend. Het zijn generatiegenoten (schelen +- 2 jaar in leeftijd), zijn ongeveer ter zelfde tijd bij de Rijkswacht gegaan, waren beide uit Dendermonde en Sack was normaal gezien een tijdje de overste van Bonkoffsky als ik het goed op heb.

Hij deed wel bepaalde uitspraken die opmerkelijk zijn zoals:

Als er 1 van de uitspraken niet zou kloppen, dan valt de geloofwaardigheid van al de rest ook weg. Ik merk wel op dat Sack op zeer jonge leeftijd al behoorlijk hoge functies binnen de rijkswacht had. Zelfs met de nodige vriendjespolitiek is het bijna onmogelijk om die posities te bekleden op zo'n jonge leeftijd als je niet over de nodige capaciteiten beschikt. Het zal dus zeker geen dommerik zijn. Sommige van de uitspraken en denkpistes van Sack volg ik niet, andere volg ik wel. Om die reden vind ik het moeilijk om in te kunnen schatten waar ik geloof moet aan hechten en waar aan niet.

Sack (Delta) was samen met Schot (Jumet) aangesteld als verbindingsofficieren tussen Dendermonde en Charleroi. Sack had als toenmalig kapitein en commandant van het district Dendermonde de leiding van de Delta-cel. Bultot noemde Sack smalend "de sekskapitein van Dendermonde" omdat Sack de feiten omtrent Le Jonathan onderzocht (of een poging deed dit te onderzoeken).

Eric Sack is Nederlandstalig en ondertussen op pensioen. Vooral zijn bewering over de kogelwerende vesten van Temse en de (niet-) rijkswacht-link daarmee vind ik zeer merkwaardig.


Juist.
Hopelijk komt de éérste ondervrager bij de Delta-cel van -volgens Mincky sympathieke- mandenmaker in 2025 ook nog eens aan bod.
In de Bendecommissie immers niet.
Merkwaardig.

Het bewijst hoe steengoed Hilde Geens was, is en blijft!
Formidabel hoe zijn als buitenstaander een heldere kijk op deze complexe zaak heeft kunnen verwerven.
Hilde Geens heeft deze beste man vernoemd in haar boek.
Bouten en anderen NIET.

Mincky wrote:

En oh ja, voor de volledigheid ik ben geen sympathisant van De Staercke.
Mocht hij erbij betrokken zijn geweest, dan hoop ik dat hij de doodstraf krijgt!
...
Maar kom alstublieft niet meer aanzetten dat ik sympathiseer met De Staercke, of met wie dan ook!
...

Mensen vergeten selectief snel of proberen dat.
https://imgur.com/QUOr1s9.jpg


Vandenberghe kreeg opdracht op 19 juni 1992 om Pierre Hennuy een volledig verslag te bezorgen over het spoor De Staerke (dat tot de Bende van Nijvel zou kunnen leiden) tot dusver.

Op 13 maart 1993 schreef Philippe De Staerke zijn ophefmakende bekentenis.
Op 28 maart 1993 is Philippe De Staerke achter gesloten deuren verhoord.
Op 5 april 1993 verslag kreeg Pierre Hennuy zijn verslag.

In de Bendecommissie hoorde je letterlijk:

De heer Hennuy : Wat betekent 'verhoren'? Wanneer iemand u zegt dat hij een verklaring wenst af te leggen, vraagt u hem dat uiteen te zetten. Maar indien de persoon niets te vertellen heeft, is het niet de moeite hem te verhoren.

De voorzitter : In dat geval bent u volledig afhankelijk van de goede wil van de getuige. U beschikt over geen enkel aanvalsmiddel om hem tegen te spreken. U kon onmogelijk de brief van De Staerke vergelijken met de elementen uit het dossier, aangezien u er geen kennis van had.

Zo geschiedde de beslissing van de 3 rechtscolleges om Philippe De Staerke vrij te pleiten.  Althans, dat hoopt hij te denken.  Juridisch is er GEEN probleem om hem opnieuw op het beklaagdenbankje te brengen... 

De tijd was nodig om een voor een alle 'elementen' te laten verdwijnen in Brussel en Charleroi (en de enkelingen in Dendermonde) die het deksel terug op de beerput bleven en blijven schuiven.

Cools, Julien Lahaut, ... Bende Van Nijvel.