1

Topic: Jean-Paul Contat

Toen Guy Bouten naar het zuiden van Frankrijk trok om op zoek te gaan naar de vrienden van Bouhouche, kwam hij een persoon tegen die eigenlijk op de lijst mag zetten van de Bende-verdachten. Het was één van de twee echte vrienden van Bouhouche in Frankrijk. Zijn naam: Jean-Paul Contat. Hij wordt omschreven als 'een vreemde man'.

Het was een ex-legionair, ongeveer 1m85 groot, slank, een lang mager gezicht en hij draagt meestal een zwart alpinopetje en af en toe een snor. En het toeval wil dat hij net na Bouhouche in het dorp kwam wonen. Momenteel werkt de man bij het mobiel legioen van de rijkswacht. Tussen 1980 en 1982 zat hij in Djibouti met het Vreemdelingenlegioen, tussen 1982 en 1986 zat het koppel in Frankrijk en tussen 1986 en 2000 zat hij terug in Vreemdelingenlegioen in Djibouti.

De versie hierboven is die van zijn vrouw, het is ook belangrijk om te benadrukken dat het zeer abnormaal is dat Fransen dienst nemen in het Vreemdelingenlegioen. Guy Bouten heeft ook gesproken met Contat.

Zijn eerste vraag: "Kende u het verleden van Madani Bouhouche?"
Zijn autoritair antwoord: "Cela ne vous regarde pas."

Bouten: "U bent gelijktijdig met hem in Fougax komen wonen."
Contat: "Nu u het zegt. Ik had daar niet eens op gelet. Puur toeval."

Bouten: "U was bij het Vreemdelingenlegioen. Toch vreemd voor een Fransman."
Contat draait zich ongemakkelijk op zijn stoel, trekt met forse teugen aan zijn pijp en nipt dan aan een blikje Kronenbourg. Contat: "U hebt gelijk. Ik heb de Luxemburgse nationaliteit moeten aannemen."

Bouten: "Wat had u mispeuterd dat u per se naar het Legioen wou?"
Contat: "Daar hebt u geen zaken mee. Dit gaat niemand aan."

Bouten: "Hoe lang bent u bij het legioen in dienst geweest?"
Contat: "Van 1980 tot 2000, en al die tijd was ik in Djibouti gelegerd."

Raar, volgens zijn vrouw zat hij tussen 1982 en 1986 in Frankrijk. Wie van de twee liegt er en waarom? De man wou ook niet gefotografeerd worden door Guy Bouten, en volgens Bouten waren er grote gelijkenissen tussen hem en robotfoto 19.

Misschien had de procureur van Foix wel gelijk toen hij zei dat "de streek van de Ariège is een vluchtoord voor kerels die met het gerecht in aanraking zijn geweest".

Bron » Guy Bouten | De Bende van Nijvel

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2 (edited by dim 21-10-2008 09:38)

Re: Jean-Paul Contat

Bijzonder interessant. Robotfoto 19, met andere woorden "de reus" zou dus wel eens Contat kunnen zijn (alternatief voor o.a. Delperdange, Papadopoulos of Haemers)? Het vreemdelingenlegioen werd eerder genoemd als opvangoord voor Bendeleden.

Is er ergens een foto van Contat beschikbaar?

Re: Jean-Paul Contat

Al een foto gevonden?

4

Re: Jean-Paul Contat

Maarten1985 wrote:

Al een foto gevonden?

De man wou ook niet gefotografeerd worden door Guy Bouten. Als je een foto wil van deze man zal je dus zelf naar Zuid-Frankrijk moeten trekken.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

5

Re: Jean-Paul Contat

Ben wrote:

Als je een foto wil van deze man zal je dus zelf naar Zuid-Frankrijk moeten trekken.

Bouten zijn vergelijking moeten zien als waarheid hé, vergelijking met foto 19, hij heeft hem gezien. Maar ja, op die robotfoto's moet je ook niet zo echt op voortgaan hé. Je kan er zoveel koppen op plakken. Nu ineens plakken ze Blanchart op de killer, dus ja, het kan hé. Maar het is zeer moeilijk om als getuige een foto op papier te zetten.

Re: Jean-Paul Contat

Het is een zeldzame naam ook precies, want als je die googelt, komt geen enkel resultaat op die naam.

7

Re: Jean-Paul Contat

Als hij in het legioen gediend heeft, is Contat vermoedelijk niet zijn echte naam. Daarom ook dat hij hem vermelde aan Bouten. Legionairs lopen niet te koop met hun namen.

8

Re: Jean-Paul Contat

Elke Fransman die in het legioen nu binnentreedt, krijgt een niet-Franse nationaliteit. Er worden heden geen kerels met bloed aan hun handen meer aangenomen maar zware andere feiten zijn geen bezwaar maar moeten volledig bekend worden.

Dit laatste is ook geen bezwaar voor de commando-parachutisten buiten het legioen. De rechters aanvaarden soms het tekenen van een langdurige dienstverbintenis (+5 jaar) bij het leger om criminele jongeren die uit het milieu willen treden een tweede kans te geven. Zij krijgen dan een voorwaardelijke gevangenisstraf i.p.v. een effectieve.

Re: Jean-Paul Contat

Een beetje zoals de "dirty dozen".

10

Re: Jean-Paul Contat

Nee, een beetje zoals de Bende van Nijvel. Begrijpen jullie waarom mijn gedachten steeds uitgaan naar militair getrainde huurlingen? Zulke mensen bestaan hoor! En ze zijn te contacteren door bepaalde milieus. Verschillende veiligheidsdiensten hebben file's over deze mensen. En durven ze te gebruiken ook om niet gecompromitteerd te worden.