Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

Weet dat volgens mij de moord kan opgelost worden, de hoofdverdachte liegt op verschillende punten, de hoofdverdachte heeft vrienden bij de politie en ze gaan samen fietsen in het buitenland. Bij de melding van A.G deden de lokale 2 jaar niets, ze gingen A.G zelf verwittigen dat er een melding was (wapenlevering aan de hoofdverdachte). Tegen de Procureur-Generaal veinsden deze dat de melding ongeloofwaardig was, tegen het hoofd van de gerechtelijke operaties melden deze dat de klacht ernstig werd genomen, onderzoek gebeurde! Er zijn getuigen welke bevestigen dat de hoofdverdachten regelmatig aan de toog hingen met A.G, de ex van hoofdverdachte vertelde aan een kok dat haar man het moordwapen liet verdwijnen (mogelijk op zijn werk, bouwwerf, firma uit Beveren 9120) Er waren getuigen welke de verklaring v/d vriend ondersteunen betreffende A.G en zijn wapens, dat A.G met regelmaat vertelde over de moord op Peter De Vleeschauwer. Alles gemeld en doorgegeven doch er gebeurd niets?! De lokale voeren druk uit op getuigen en mensen welke niet willen zwijgen waarvoor melding aan Comité P met doorverwijzing naar het Parket-Generaal.

82

Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

De Vriend, Denk dat je het beste je verhaal kan doorgeven naar Apache, via deze link » apache.be/securedrop

Xenophon, voor het plaatsen van mijn post las ik volgend artikel » Nieuws

Ik moet je helaas gelijk geven wat je antwoord betreft. Vrees inderdaad dat er niet veel animo gaat zijn bij politici.

83

Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

Vandaag in De Morgen:

De politieman die werd ontvoerd op het werk en meteen erna geliquideerd

Op een dag in 1996 werd politieman Peter De Vleeschauwer van achter zijn tafeltje gesleurd in een politiegebouw in het centrum van Sint-Niklaas. Hij werd in een BMW geduwd en kort daarna met een nekschot geëxecuteerd. De zaak is nooit opgehelderd, en zal dat ook nooit worden.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

Men leze eerst en vooral de twee boeken van broer Chris De Vleeschauwer. Nadien begeeft men zich naar de Scheldeoever in Hamme - of all places - de plek waar het lichaam van Peter is gevonden en waar een herdenkingskruisje staat, een paar honderd meter voor men bij het monument van Filip De Pillecijn komt. Eens de beide boeken van Chris gelezen, mag men over deze zaak uitspraken beginnen doen.

85

Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

Wie bedenkt dit? Een politieman meenemen uit een politiekantoor waarvan je van buitenaf enkel de poort kan zien? Hoe kan je erop vertrouwen dat enkel die politieman aanwezig zal zijn?

Bron: De Morgen | 3 Augustus 2023

86

Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

Artikel uit 1998:

Familie rijkswachter De Vleeschauwer vraagt inzage dossier

De familie van de vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer reageert verrast op de opheldering van de moord op GP-inspecteur Simon Poncelet (*) uit Bergen. “Het sterkt ons dat er ook na lange tijd nog een doorbraak kan komen in een gerechtelijk onderzoek”, zegt broer Chris De Vleeschauwer. “Anderzijds blijkt dat geen enkel piste mag worden uitgesloten. In het geval van de moord op Peter kunnen wij er toch niet naast kijken dat hij werd omgebracht met een 9mm-pistool.” Het is het soort wapen dat door de rijkswacht wordt gebruikt als dienstpistool.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

(*) De moord is nooit opgehelderd.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

87

Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

Blijft moord op rijkswachter Peter De Vleeschauwer uit 1996 voor altijd onopgelost? Onderzoek na 28 jaar afgesloten » Nieuws

Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

Dezelfde reden dat het Bende van Nijvel-dossier niet opgelost raakt. Een insider job

Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

Een regelrechte schande is het. Het kan niet anders dan een inside job geweest zijn, of toch minstens met de betrokkenheid van een lid van de rijkswacht die de locatie en geplogenheden kende. Voor mij blijft de moord op Peter een uitvloeisel van het dossier van de Bende van Nijvel. De eventuele motieven over zijn onderzoek naar bepaalde drugs- of milieudelicten, of naar wat dan ook, zijn gewoon te gek om los te lopen. Ik zeg met dezelfde verbetenheid als vroeger: Peter is iets aan de weet gekomen dat niet mocht geweten zijn. En dat 'iets' was van die aard dat enkele personen, onder wie minstens één rijkswachter, daar een moord voor over hadden. En daarbij zijn ze geholpen door een professionele moordenaar.

90

Re: Sint-Niklaas: 14 November 1996

steinerprag wrote:

Een regelrechte schande is het. Het kan niet anders dan een inside job geweest zijn, of toch minstens met de betrokkenheid van een lid van de rijkswacht die de locatie en geplogenheden kende. Voor mij blijft de moord op Peter een uitvloeisel van het dossier van de Bende van Nijvel. ...

Wel, laat ons zeggen dat het sommigen goed uit kwam dat het dossier van de Bende van Nijvel foutief gekoppeld werd aan irrelevante zaken om daardoor het onderzoek te dwarsbomen of op zijn minst te vertragen tot de verjaring.

Niemand kon toen denken dat deze verjaring van het dossier van de Bende van Nijvel verscheidene keren ging uitgesteld worden. Ik kan ook niet geloven dat de grote meerderheid van hen die deze foute zaken nog steeds blijven citeren en 'claimen' dat uit slechte wil - want betrokken tot de daders van toen - doen.

Concreter tot deze zaak van Peter de Vleeschauwer in relevantie tot de Bende van Nijvel zijn er 2 namen die meerdere keren in beide dossiers voorkomen en dat is zeker niet louter toevallig. Door speurder Vermeersch destijds als zondebok/manipulator te duiden, bleven deze personen alleszins in de schaduw en uit de media. Ook nu schrijven de kranten hun namen niet en terecht, want het onderzoek naar de moord op rijkswachter Peter De Vleeschauwer kan heropend worden als nieuwe elementen dat rechtvaardigen en het onderzoek naar de zogeheten Bende Van Nijvel is nog steeds bezig.

Hoewel dat laatste velen niet meer willen geloven of willen aanvaarden en ook dat als buitenstaander(s) hier blijven claimen.