51

Re: TV-Gids

Vanavond start van de herhaling van de reeks 'Wolven' op één om 21u20. Zeer duidelijke verwijzingen naar de Bende Van Nijvel. Blijven kijken tot de laatste aflevering.

Re: TV-Gids

Nu op La Une (RTBF1) Devoir d'Enquête over zaak Dutroux.

53

Re: TV-Gids

Devoir d'enquête été: "Spéciale tueries du Brabant"

Woensdag 19 augustus om 20u20 op la Une

A quelques mois de la prescription, Devoir d'Enquête consacre toute une émission à l'affaire criminelle la plus sanglante et la plus énigmatique de notre histoire judiciaire. Qui sont les tueurs du Brabant?

Plus de trente ans après les premières attaques, la justice est incapable de mettre des noms sur ceux que l'on a appelé les tueurs fous. Prédateurs ou terroristes? Banditisme ordinaire ou déstabilisation par une force occulte?

Les mobiles de ces hommes qui ont assassinés 28 personnes de 1983 à 1985 restent controversés.Pas moins de 6 juges d'instruction successifs et des dizaines d'enquêteurs ont creusé toutes les pistes, même les plus improbables, sans résoudre le mystère. Mais aujourd'hui, selon les responsables de la cellule Brabant Wallon, la volonté de trouver reste intacte et les dernières investigations pourraient mener à l'éclatement de la vérité. Espoir réel ou poudre aux yeux pour masquer un échec cuisant?

Les journalistes de notre magazine judiciaire, Martine Ernst et Gérard Rogge, ont mené l'enquête sur l'enquête à la lumière de témoignages et de documents exclusifs. Les derniers actes de l'instruction menée par la juge Martine Michel seront décortiqués: piste d'extrême droite, Jean-Marie Tinck. Devoir d'Enquête exhume aussi les pistes négligées ou oubliées de cette affaire qui n'en finit pas de rebondir et de hanter tous les esprits, 30 ans après les derniers crimes des tueurs fous.

Ik denk dat het een heruitzending is van deze documentaire van vorig jaar » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: TV-Gids

Vanaf 31 augustus 2015 start VTM met ‘De Bunker’, een nieuwe 10-delige misdaadreeks over de Antwerpse cel van de Staatsveiligheid. Opvallend genoeg werkt de dienst Staatsveiligheid zelf ook mee aan de serie om alles waarheidsgetrouw te houden. 

‘De wereld is veranderd sinds de opnames van De Bunker vorig jaar van start gingen. Toen werden nog vragen gesteld omtrent het nut en de noodzaak van de Staatsveiligheid, een dienst waarvan we niet goed wisten waar ze juist mee bezig is. Intussen zijn we pijnlijk wakker geworden. Onze Westerse samenleving is belaagd, oorlogsvoering is niet langer beperkt tot landen en territoria. We zien een clash van ideologieën, religies,... Onze fictie werd ingehaald door de werkelijkheid terwijl we ze nog aan het draaien waren. De aanslagen in Parijs drukten een zware stempel op de opnames van de reeks. Nooit eerder draaiden we een reeks of film die zo vervaarlijk dicht bij de actualiteit kwam’, steekt Peter Bouckaert, producent Eyeworks Film & TV Drama van wal.

Opvallend genoeg kregen de makers bij de voorbereiding ook de hulp van de Staatsveiligheid zelf. ‘De Staatsveiligheid is geen politiedienst, maar een inlichtingendienst. Agenten verbonden aan de Staatsveiligheid mogen dan ook gebruik maken van een reeks inlichtingmethodes die voor ‘gewone’ politiemensen off limits zijn. Met hun eigen procedures en spelregels lijken ze zicht e bewegen in een wereld die de onze niet is. Een subwereld waar wij als gewone burgers geen toegang toe hebben. Wij vonden dat het tijd werd om iets meer te weten te komen over die geheime dienst, die blijkbaar zoveel over ons weet’, besluit Pieter De Graeve en Charles De Weerdt, bedenkers en showrunners.

De Bunker volgt het team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid. Deze cel opereert vanuit de bunker, een geheim en ondergronds hoofdkwartier. Als buitendienst verzamelen de geheimagenten informatie ‘op het veld’, om zo op tijd een belangrijke dreiging of ramp te voorkomen. Deze dreiging kan van alle kanten komen: extreemlinks, extreemrechts, terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit, sektes, enz. Op het team rust een grote verantwoordelijkheid en de agenten zijn -door de interne geheimhouding- vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, maar de druk is zonder meer groot.

Re: TV-Gids

Ik ben benieuwd... Zouden ze er rekening mee houden dat de regionale afdelingen meestal uit anciens bestaan die de pensioen gerechtigde leeftijd naderen?

Servo per Amikeco

Re: TV-Gids

Dit najaar zou er een nieuwe reportage komen op RTL-TVI:

En ce qui concerne RTL tvi on me communique:

"L'emission est en préparation, ce ne sera pas controverse mais un grand reportage de toute l'histoire des TBW, de 82 à nos jours, pour faire comprendre à la nouvelle génération le fil conducteur des faits, les différentes pistes, les manipulations d enquête et les nouvelles révélations. Durée de l'émission: 1h30 en debut de soirée. Nombreuses interviews de personnages impliqués, témoins, ... Date prévue à la rentrée, septembre ou octobre?"

57

Re: TV-Gids

Vanavond op Canvas:

They were the red brigades

Deze eerste aflevering begint met de ontvoering van Aldo Moro en gaat terug naar de jonge jaren van de vier hoofdrolspelers die deelnamen aan deze actie (Raffaele Fiore, Prospero Gallinari, Valerio Morucci en Mario Moretti). Ze vertellen hoe hun rebellie tot stand kwam en over de ontstaansgeschiedenis van de vorming van de Rode Brigades.

Tweedelige documentaire van Mosco Levi Boucault over de Rode Brigades, de Italiaanse communistische terroristische organisatie die in 1970 door enkele studenten opgericht werd. Verteld door vier leden van het commando dat destijds voormalig eerste minister van Italië, Aldo Moro ontvoerde en vermoordde.

1 uur · Aflevering 1: Le vote ne paie pas, prenons le fusil, seizoen 1 · ook beschikbaar in net gemist

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

58

Re: TV-Gids

Vanavond op één:

Het verdriet van Aalst

Reporters Machteld Libert, Sara Van Boxstael en Linde De Ceuster gaan op zoek naar het vergeten leed van de Bende Van Nijvel-moordpartij in Aalst in '85. Het was een schok, enkele weken geleden. En niet in het minst voor Aalstenaars. Want de zogenaamde 'Reus 'van de Bende van Nijvel leek eindelijk een gezicht te krijgen. 'Iemand van ons' nog wel.

Op 11 december geven de speurders tekst en uitleg aan de slachtoffers, en weten we misschien of dit écht het juiste spoor is. Of toch weer een dwaalspoor. Maar één ding is zeker: oude wonden zijn in het Aalsterse keihard opengereten. Nu pas komen sommige verhalen naar boven. Onze reporters vonden mensen die het meegemaakt hebben en er 32 jaar niet over gepraat hebben. Uit schrik.

Ook nu pas komt bij velen het besef dat ze toen niet de juiste zorg kregen. Iets als slachtofferhulp bestond niet. Er was gewoon geen opvang. Voor sommigen heeft dat weggestopte trauma heel hun verdere leven bepaald. En zijn ze nooit geworden wat ze wilden worden. Uit deze Pano blijkt dat een zaterdagavond in november '85 heel lang geleden is, en tegelijk pijnlijk dichtbij.

Pano, woensdag 6 december om 21.30u

Zie ook dit topic » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: TV-Gids

Er is vannacht op NPO2 ook Shadow World (Belgisch/Deense Docu).

Details

  • Datum: Vrijdag 23 februari 2018

  • Tijd: 00:00 - 01:30

  • Genre: Documentaire

  • Subgenre: Documentaire

  • Jaar: 2016

  • Regisseur: Johan Grimonprez

Inhoud

Documentaire over de schaduwzijde van de internationale wapenhandel: Met zijn documentaire wil Johan Grimonprez laten zien hoe de wapenhandel werkt, hoe die de buitenlandpolitiek beïnvloedt, de democratie ondermijnt en corruptie in de hand werkt. Als een onvermijdelijk gegeven is het in alle lagen van de maatschappij doorgedrongen, zelfs in onze psyche.

60

Re: TV-Gids

Morgen 24/04/18 op VT4 'Nieuwsjagers'. Van 20.35 tot 21.35

Inhoud: De concurrentiestrijd tussen kranten is er een van winnen en verliezen. Wanneer nieuwe verhalen opduiken in het Bende van Nijvel-dossier mist de redactie de primeur van het jaar. Pieter haalt de dag erop een exclusief interview binnen met de ex-vrouw van de vermoedelijke Reus van de Bende. Tom staat langs de glamoureuze rode loper van de MIA's voor interviews met Vlaanderens muzieksterren. Dirk bezoekt een boer die de Schrik van het Pajottenland genoemd wordt maar wiens verhaal veel meer nuances bevat dan zijn bijnaam doet vermoeden.