Re: Opgravingen Elouges

Hoe meer ik de andere berichten/artikelen lees des te meer zijn er aanknopingspunten met de bende van Borinage, zij hebben er in ieder geval de schijn tegen. Lees het maar eens na en de puzzelstukjes gaan meer en meer passen. En ja, ik begrijp vrienden, dat er troep werd begraven en dat het nog erg veel voorkomt maar waarom zou je dat doen op een autosloop/metaalrommel-terrein? Volgens de voorbijgekomen berichten kunnen we er niet veel meer naast zitten, weldra heeft dit forum "het raadsel van Belgie" opgelost, kwestie van weken!

Laten we in ieder geval één ding gemeen hebben en dat is dat er per direct een DNA- profiel van IEDEREEN die ooit in aanraking is geweest met justitie! Voor?

Re: Opgravingen Elouges

tsjongejonge wrote:

Laten we in ieder geval één ding gemeen hebben en dat is dat er per direct een DNA- profiel van IEDEREEN die ooit in aanraking is geweest met justitie! Voor?

Inderdaad, iedereen die ooit een misdrijf pleegde, het dna opslaan. Maar dan is het nog geen garantie om een moordenaar te kunnen pakken. Want er zijn er natuurlijk die nog nooit in aanraking kwamen met justitie.

Re: Opgravingen Elouges

Precies maar denk niet dat alle luiten van die bende brandschoon zijn geweest, en van het één komt het ander, toch? Kijk, als een regering zulke maatregelen niet toestaat dan is er iets te verbergen, het is één der mooiste oplossingen achter "cold cases" te komen en begrijp niet dat deze niet is ingevoerd!

Re: Opgravingen Elouges

tsjongejonge wrote:

Kijk, als een regering zulke maatregelen niet toestaat dan is er iets te verbergen, het is één der mooiste oplossingen achter "cold cases" te komen en begrijp niet dat deze niet is ingevoerd!

Inderdaad!

295

Re: Opgravingen Elouges

tsjongejonge wrote:

Volgens de voorbijgekomen berichten kunnen we er niet veel meer naast zitten, weldra heeft dit forum "het raadsel van Belgie" opgelost, kwestie van weken!

We weten hoe het ongeveer gegaan is en als er eind 2009 niets gebeurd met info over Aalst, zullen jullie nog kunnen discussiëren over belangrijke info waarmee niets gedaan werd. Het is een groot verhaal met veel aanknopingspunten die kloppen door eigen onderzoeksdaden (niet door mij hé). Maar als je gangsterpolis leest bij de FEITEN - AALST, dan zie je wel waarom het deksel op de pot word gehouden. Het antwoord: ALBERT 2 en dat is nog bij meerdere zaken dat zijn naam in slecht daglicht komt te staan.

296

Re: Opgravingen Elouges

Maar mannen toch, is er één grotere bende van onbekwaamheid en banditisme dan justitie en politie? Als er één ding is wat men nu juist niet moet doen is justitie en vooral politie méér macht geven! Het feit dat justitie niet werkt is een kwestie van geïnstititionaliseerde onbekwaamheid en banditisme. Geen kwestie van een gebrek aan middelen, zowel materieel als wettelijk, voor wie dit niet wil geloven: neem de begroting van de Fod Binnenlandse zaken en de Fod Justitie maar eens onder de loep. Heeft minister Luc Van den Bossche het zelf niet aangegeven met een boutade: 'om justitie te hervormen, moet men minstens zen vader en moeder hebben vermoord'.

Welnu, ik denk dat hij gelijk had. Met men excuses voor de mensen binnen justitie en politie die wel over de nodige morele en algemene kwaliteiten beschikken en in nominale termen zullen dat er héél veel zijn, maar in relatieve termen?!?: als dat 1/3 is zal het erg véél zijn. Maar nogmaals, dit is als dusdanig geen kritiek op personen, maar op een systeem dat een aantrekkingskracht uitoefent op personen zonder kwaliteiten, en zo ontstaat er nog eens een zelfversterkend effect. Volgens mij moet men ermee ophouden politie-ambtenaren rechtsstreeks te rekruteren onder de algemene bevolking; men zou als aanwervingsvoorwaarde een minimum  aantal jaren in een burgerlijke overheidsdienst moeten hebben volbracht.

Re: Opgravingen Elouges

Herr Flick wrote:

Er zou gewoon een nationale DNA en vingerafdrukken  database moeten bestaan.  iedereen een staaltje inleveren en ze lossen zo een massa misdrijven op. Bovendien wordt het dan voor pedo`s en verkrachters ook veel moeilijker om nog toeren uit te steken.

Een dna-databank zal niet alle misdaden 100% oplossen, dat spreekt voor zich. Maar al was het maar 10%, dan is het waarschijnlijk nog de moeite waard.

Re: Opgravingen Elouges

patrickhaemers wrote:

In Duitsland dwaalt al jaren het zogezegde spook rond. een serie moordenares. Heeft al 8 moorden gepleegd, laat telkens dna (vrouwelijk) achter, en toch vind men( haar) hem niet. Men weet dat het vrouwelijk dna is, maar 1 iemand heeft er oog in oog ooit mee gestaan, en heeft een man opgegeven bij de samenstelling van de robotfoto. het kan ook om een transsexueel gaan, of iemand verkleed in man. Of een gender. Je ziet maar, ondanks dna komt men niet veel verder. idem zaak gregory in frankrijk op de brieven van de raaf. Zolang men dus die dna bank niet heeft zal het moeilijk blijven. en is het geen onbegonnen werk zo'n databank??

Dat is gewoon een kwestie van goed organiseren. Een testje, waarvan het resultaat aan uw rijksregisternummer wordt gekoppeld, hop klaar. Als er dan bij een misdrijf DNA wordt gevonden,  even door de computer trekken en hop ge hebt uw dader, getuigen, betrokkene... Of ge weet bv, direct dat het om een buitenlander gaat (niet in de database). In de states, moet ge als buitenlander zowiezo uw vingerafdruk laten registreren, ik zit daar in de database, samen met mijne foto...

Re: Opgravingen Elouges

Wel dat systeem van de States is prachtig. Maar België kan men makkelijk zo binnen, dat is het probleem. De states kan je zomaar niet binnen rijden.

Re: Opgravingen Elouges

Dus wanneer wij een petitie anbieden (toch inspecteurs in spe) aan de regering en zij gaan deze uitvoeren hebben wij het dan toch indirect opgelost, tsjongejonge!