101

Er kwamen inderdaad in De Pomp zwaardere mannen, maar toen er later werd geroddeld over de bende van Nijvel, de robotfotos op tv, ... kon ik toch nooit iemand herkennen, of ooit gezien in de Pomp. Ook niet van de bende van Haemers, dat was Woluwe dacht ik, en die zaten in hogere kringen dan wij las ik. En hoe men hier dan nog verdergaat naar Dutroux, hola ... dat zijn geen streken van de personen die De Pomp bezochten, mi. Wil nog effe beklemtonen, dat wij als vrouwen, zeker niet zouden zwijgen, indien onze mannen iets dergelijks op hunne kerfstok zouden hebben, wij zijn geen Michele Martins. (Verschillende periodes niet door elkaar halen en zeker niet aan elkaar linken, aub.)

102

De Pomp werd vooral genoemd als tijdelijke opslagplaats en doorgeefluik van de wapens die bij de overval op Dekaise buitgemaakt waren. Herrinner jij je Bruno Vandeuren?

103

Niet van naam, misschien moest ik een foto zien.

104

Ben net naar robotfoto gaan kijken, nooit gezien.

105

Ene Franstalige "Thierry" misschien? Jean-Luc Baugniet? "Rocky" (Luc Vankeerberghen), Kapllan Murat? Een Aziaat? Enige namen van zware jongens die blijven hangen zijn (desnoods enkel de voornaam)?

Dank voor de info!

106

Kapllan Murat, is een naam van zware jongen, ik ken die naam enkel vanuit de media, nooit gezien. Rocky of de Luc, helemaal niet te vergelijken met deze zware jongens, wel die man kent iedereen die van Diegem, is of was. Dat was ook iemand die wel eens op de vuist ging, zoals zovelen uit die tijd, later trouwde en die ocharme zijn vrouw verloor aan CO-vergiftiging, 2 kinderen, en voor zover ik weet nog steeds vol verdriet daarover. Dat hij wel vaker in Spanje verblijft heeft alles te maken met zijn vrouw haar roots en de vakanties van jongsaf. Hij zet zich nog altijd sterk in voor het culturele van ons dorp. Het is niet omdat die vlaams-belanger was, dat hij ook in criminele kringen vertoefde, in elk geval geen slechte kerel, integendeel zelfs, woonde iets verderop dan ik. Franstaligen waren er bijna nooit, er werd meestal Nederlands gesproken.

Je moet die tijd in feite in een heel andere context benaderen dan nu, er waren toen 2 groeperingen in Diegem, je was katholiek en bij de Chiro, en dan ging je ook uit in plaatsen zoals het Gildenhuis. Of je was links-gezinde, socialistische en dan vertoefde je met die groep meer in cafe Milde, De Scheve en De Pomp. Zo simpel was dat. Op het laatste van Willy's periode in De Pomp werd er ook geschoten door het raam, ik heb toen altijd gehoord dat dit eerder iets onder cafébazen was, concurrentie. Dat bestaat dezer tijden ook nog ... niet daarom met schoten, maar wel met vernielen van auto's op parkings, denken we maar aan 't Stopsel, Poco Loco, ... maar extreem-rechts, dat is nieuw om horen, trouwens wie De Pomp kende, weet dat er daar geen vergaderruimte was, of het moet met gesloten deuren zijn geweest.

Er was trouwens regelmatig paspoortcontrole, veel meer als de toenmalige CVP aan het bewind stond in de gemeente, dan wanneer SP de scepter zwaaide. Dat kwam ook weer door de overlast in de straat (lawaai) en een toenmalige senator woonde vlakbij. Er kwamen, kort gevat, de zwaardere mannen van het dorp ja, waarvan iedereen de namen kent, maar dat waren bijlange geen moordenaars bij mijn weten, wel ondertussen brave huisvaders, en hadden die iets teveel op, ja dan gingen die luider praten, maar crimineel is in mijn ogen nog iets anders.

Ik heb er net nog met mijne man over gesproken, ook hij heeft nooit iets dusdanig vermoedt, maar stelt: nu ja, we weten misschien ook niet alles van wijlen Willy ... Later, in het Binnenhof, leek Willy ook niet meer de Willy van vroeger, Conny heeft er alles aan gedaan om hem van zijn vrouw weg te krijgen, Willy is steeds voor zijn vroeger huishouden blijven zorgen, maar stond wel onder Conny's controle en dat was geen makkelijke ... Maar ik ging nooit naar Het Binnenhof. Over de zoon heb ik ook veel horen vertellen achteraf, maar wat is ervan waar? Hij is opeens ook niet meer zeker wie hij bij zijn vader in café zag ... Feit is dat je nooit superrijk wordt van een restaurant.

Ik ken geen Thierry, noch Jean-Luc.

107

hartelijk dank, mt

108

http://i38.servimg.com/u/f38/19/00/34/27/cu10.jpg

Zie » anneesdeplomb.topdiscussion.com

Was dit net naast De Pomp (Oude Haachtse steenweg 101 of 103)? Is de Haachtse stnwg hetzelfde als de Oude Haachtse stnwg? De Laet is alleszins bijzonder interessant.

109

De Oude Haachtsesteenweg en Haachtsesteenweg zijn 2 verschillende wegen en liggen min of meer parallel aan mekaar. De Oude Haachtsesteenweg ligt meer naar het dorpscentrum van Diegem toe.

SY Tramontana no longer sailing, waiting for the new boat delivery SY furimmer.

110

Ok, bedankt, blijft relatief dicht bij elkaar natuurlijk.