Ex-speurder voor rechter voor schending beroepsgeheim

Walter Demoerloose, voormalig lid van de dienst Enquêtes van het Vast Comité P en speurder in onder meer de zaak rond Freddy Horion en de Bende Van Nijvel, is vandaag voor de correctionele rechtbank van Gent verschenen voor het bekendmaken van geheimen ten nadele van het Comité P.

De 62-jarige speurder, die in maart 2008 ontslagen werd, gaf in Humo details over verschillende gerechtelijke onderzoeken en lekte een brief van Horion aan De Morgen. Het openbaar ministerie wil Demoerloose de gunst van de opschorting geven, maar volgens zijn advocaat had hij nooit vervolgd mogen worden.

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/11/7/media_xl_1456282.jpg

Nieuws » Ex-speurder voor rechter voor schending beroepsgeheim

Zeven minuten na de aanslag was topspeurder Demoerloose al op de parking van de Delhaize na de bloedige overval op 9 november 1985. Demoerloose was ook actief binnen de Delta-cel die onderzoek deed naar de gruwelijke moordpartij in Aalst. Tevens was Demoerloose in de beginjaren van het Comité P actief binnen de dienst. Hebben andere forumleden nog onomstotelijk juiste informatie aangaande deze persoon?

De grote Manitou ziet alles

3

Hij werd enkele maanden geleden - samen met andere ex-collega's van de Delta Cel - door de speurders van de Cel Waals Brabant ondervraagd in verband met het onderzoek naar de vondst van de zakken in Ronquières.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Het dient gezegd dat benevens Demoerloose de 2 patrouilles van de gemeentepolitie zeer snel ter plaatse waren. Zouden zij met elkaar contact gehad hebben ter plaatse?

De grote Manitou ziet alles

Ben te lui om het op te zoeken, maar wat was zeer snel? Vanwaar moesten zij vertrekken?

6

Voor vragen en discussie over de overval in Aalst kan je hier terecht » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube