21

Murcielago, ik deed de (privé) bewaking aan de Delhaize in Overijse tot veertien dagen voor de overval. Dit was ten tijde van de rustperiode van de Bende van Nijvel. Ook ik werd niet verhoord alhoewel ik op al die tijd die ik er aanwezig was maar één ding te melden had. Eén vraagje Murcielago: hoeveel doden vielen er? Hiermee geef je geen geheimen prijs, maar kunnen we ons beter oriënteren.

In ieder geval bedankt voor je inbreng.

22 (edited by club_le-happy-few 07-10-2009 22:42)

Het doet me ook denken aan de merkwaardige huiszoeking bij Leon Finné (kort na overval in Overijse). De (zogezegde?) rijkswachters hebben daar zelfs één van hun honden neergeschoten. Kan me het verhaal niet meer herinneren. Maar weet dat het niet echt normaal was. Je bent slachtoffer en dan komt men bij jouw (zonder officieel huiszoekingsbevel dacht ik) binnenvallen. Daar was men duidelijk ook op zoek naar "iets". Mensen zijn al in shock en schiet men ook hun honden nog keer dood. Moet je toch ook al halve gek voor zijn.

En dan is er nog die jongen (van Poolse afkomst) die in Eigenbrakel een verklaring komt afleggen en dacht de moordenaar van z'n vader herkend te hebben (een rijkswachter). Ondertussen wordt hij door iedereen gek en fantast verklaard. Psychopaten keren graag terug naar plaatsen van hun daden, of naar plaatsen waar ze hun slachtoffers kunnen terugzien om te genieten van hun leed, ... Dat weet iedereen. Waarschijnlijk deed hij het voor de kick en wist hij dat men hem niets kon maken.

Het ging dus om bekende gangsters? Ik heb meer en meer het vermoeden dat men De Staerke even goed gelokt heeft naar Aalst, net als bepaalde slachtoffers. In zijn geval om een dwaalspoor te creëren. Tenzij dat hij degene was met wie jij in aanvaring kwam. Hij is zelf enorm actief op het net, dus wel opletten wat je schrijft, alhoewel hij het zich niet meer aantrekt.

Ik las vandaag in De Morgen dat diegene die Bouten interviewde en wilde praten voor 500.000€  (Baugnet of zoiets) nu clochard is aan Brussel-Zuid? Eventueel mogelijk om met hem te praten? Toch wel raar dat je zo laag zakt als je in dergelijk circuit zit.

Beste verwanten, nogmaals wees voorzichtig met namen. De Staerke was misschien aanwezig bij een overval, maar naar wat ik begrepen heb is hij te dom en opvliegend om de leiding te nemen. Eén klinkende naam uit de misdaad werd formeel door iemand. Maar de bezoeker waar ik mee geconfronteerd werd, is een andere klinkende naam. Bekend om een bepaalde specialisatie, en slaagde met kompanen van de andere klinkende naam, om +/- 10 jaar na de Bende van Nijvel voor een groter spektakel te zorgen. Denk na en je komt er. Ik beschouw dit niet als een spel, maar ik heb angst m.b.t. die persoon.

24 (edited by club_le-happy-few 07-10-2009 22:53)

Dom genoeg om hem naar daar te lokken met een smoes is hij. Dat hadden ze hem eerder ook al gelapt. Of hij vond het stoer dat men hem voor deze zaak wilde rekruteren. Of had gewoon geld nodig. I.v.m. overvallen of zedenfeiten (dat is toch wel het schokkendste wat ik me uit jaren 90 kan herinneren)? Anders een 70 plusser? Sorry ben benieuwd. En de grote blonde was 10 jaar later al dood.

club_le-happy-few, Patrick Haemers stierf in 1993 +/- 10 jaar na de laatste overval, de omstandigheden van zijn dood geven een sterk signaal. Hij was verlaten, alleen en verloor bepaalde gunsten, waardoor zijn gevangenisregime ondraaglijk werd. Maar waarom voelde hij zich alleen? Op psychologisch vlak heeft men een duidelijk spel gespeeld. Enkel één straat scheidde Patrick Haemers van enkele zielsverwanten.

Een potentieel van +/-600 mensen, hij kwam en komt er nog steeds voor in aanmerking. Een naam waaraan nu niemand zal denken, maar hij en nog enkelen genieten. En denk niet aan zijn bendeleden, denk aan een gekend gangster met een aanzienlijk palmares. Hij werd nooit vernoemd, maar uitgerekend ik kom met hem in contact. Het was dit buitenbeentje dat le B met zijn daad mentaal de grond in boorde.

Ik heb misschien al te veel gezegd. Enfin, hier sta ik nu, mijn verhaal is deels verteld en publiek gemaakt en er blijkt niemand te zijn die mij verder helpt? Zo gaan we er nooit komen hoor, het enige is dat ik een risico neem, en zal de tijd weer zijn werk doen, waar sta ik dan?

26

Murcielago, je begint steeds meer in raadsels te spreken. Heb jij angst van Basri Bajrami? Indien wel, wat is dan de link?

Murcielago wrote:

Enfin, hier sta ik nu, mijn verhaal is deels verteld en publiek gemaakt en er blijkt niemand te zijn die mij verder helpt? Zo gaan we er nooit komen hoor, het enige is dat ik een risico neem, en zal de tijd weer zijn werk doen, waar sta ik dan?

Murcielago, uit welke hoek verwacht je hulp? Als de mensen hier op het forum je een handje moeten toesteken moet je wel minder cryptisch en wazig uit de hoek komen, hoe moeilijk het ook voor je is.

Of je moet aan één iemand je verhaal doen privé. vb. Kuros of Renne. Ik denk bv. ook aan een gangster die onlangs opnieuw in de media is, en nooit of nauwelijks in verband is gebracht met de Bende van Nijvel. Terwijl ik daar mijn twijfels over heb, zijn praktijken kennende: getuigen bedreigen, mensen uit milieu laten ombrengen, ...

Het is moeilijk je op deze manier te helpen. Denk dat de meesten het hier wel zouden willen. Maar op welke manier wil je geholpen worden. Als CWB en politie weigert iets te doen, is het niet eenvoudig om jullie te helpen. Kuros z'n verhaal is momenteel naar advocaat. Als dit niets wordt heb je eigenlijk maar 2 mogelijkheden: in buitenland (vb. Nederland) proberen gehoor te krijgen (is dit mogelijk?) of naar de pers stappen (maar dan moet je bewijzen zwart op wit hebben of men maakt van jou de nieuwe Regina Louf).

29

club_le-happy-few wrote:

Maar dan moet je bewijzen zwart op wit hebben of men maakt van jou de nieuwe Regina Louf.

Dat is de nagel op de kop, er is in het hele onderzoek genoeg materiaal geweest om het op te lossen. Ik heb de periode in die tijd toen het gebeurde niet bewust meegemaakt, maar naar wat ik lees en er uit concludeer is er veel gefoefeld en gesjoemeld, macht was ermee gemoeid, gewone simpele gangsters gaan dit nooit doen uit eigen beweging. Misschien in opdracht, maar niet iedereen gaat kinderen moorden. bij velen gaat geld hen misschien over de brug trekken en die gaan geen 25 jaar buitenschot blijven.

Daarmee zeg ik niet dat er geen gewone gangsters aan mee deden, maar dat was misschien om de boel te manipuleren, de moorden hadden een doel maar welk? Dan bedoel ik het doel waar het allemaal om draaide, wat was het doel van de organisatie? Elke raid had zijn doel en taak wellicht maar om wat draaide het echt. Maar er moet stuk per stuk opgelost worden en geen delen overslaan. Ik begrijp heel goed dat mensen bang hebben en je bent niet alleen, dat weet ik en iedereen weet dat.

club_le-happy-few wrote:

Of je moet aan 1 iemand je verhaal doen privé. vb. Kuros of Renne.

Mag je altijd doen, misschien passen er puzzelstukken in elkaar.

Ik begrijp en respecteer jullie mening en geloof me dat ik me er bewust van ben dat het risico om gek verklaard te worden reëel is. Zoals ik reeds aangaf sta ik open voor een gesprek. Ik heb de overval van Aalst van dichtbij meegemaakt, bovendien is de familie Vandensteen, een familie waarmee mijn ma opgroeide. Ik hoop dat jullie mij nu beter begrijpen. Bij een privégesprek (persoonlijk en op mail) zal ik alles vertellen wat ik weet en ik zweer het je het is geen gewone koek.

Als le club le happy few beweert de gangster in kwestie te kennen, ben ik niet verwonderd en klopt zijn redenering. Nu ik eindelijk de stap gezet heb, wens ik hierover te praten met Renne of Kuros. Ik begrijp dat Kuros ook iets speciaals beleefde, wel we kunnen samen nieuwe ontdekkingen doen. Een advies naar Kuros, wees voorzichtig met een advocaat, want de teleurstelling is te groot als je moet vaststellen dat ze het niet volhouden, het blijft het bende dossier he mensen. Graag hoor ik jullie mening en eventueel de manier waarop we kunnen afspreken. Tot later