1

Topic: ARI

Leuk om te vermelden dat uit documenten duidelijk is gebleken dat Etienne-smeerlap-ganster-Davignonke één van de cliënten was van het detectivebureau van Bouhouche. Uit dank voor bewezen diensten?

Re: ARI

"Minder voor de hand liggend was dat het detectivebureau regelmatig informatie inwon op vraag van het weekblad Pourquoi Pas?"

Weet iemand iets over de relatie ARI en Pourquoi Pas? Pourquoi Pas, dat met Christian Souris altijd zeer goed geïnformeerd was.

3

Re: ARI

Un ancien para travaillait pour ARI et Christian Souris l'était aussi il me semble.

4

Re: ARI

Nu ik hier lees dat er link is tussen Pourqui Pas en ARI moet ik denken aan dit verhaal over een geheimzinnige BMW:

"Een donkere BMW, waarvan de bestuurder een bivakmuts droeg, bracht journalist Christian Souris van Pourquis Pas in november 1988 naar een plek in Sint-Pieters-Leeuw waar zogezegd wapens van de Bende begraven lagen. Het bleek een vals spoor."

Forum » BMW

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

5

Re: ARI

Straf!

Re: ARI

Een leuk weetje betreffende ARI (Agence Recherche Information), het detectivebureau van Robert Beijer, die een Joodse achtergrond heeft (voor wat het waard is, misschien slaat deze post nergens op).

Ari, Arieh of Aryeh betekent in het Hebreeuws 'leeuw', de koning van de beesten. De leeuw symboliseert een streber die klaar staat om een mitswa te vervullen. Mitswa is het Hebreeuwse woord voor gebod en wordt in het jodendom gebruikt om te verwijzen naar de wetten in de Thora of de uitwerking hiervan in de joodse wet. De leeuw van Juda is het symbool van het Joodse volk.

Het logo van ARI vind je in het tweede boek van Bouten op pag. 56. Is dat geen leeuwenkop bovenaan? Benieuwd of de Mossad dit logo kon appreciëren. En benieuwd welke mitswa ze aan hun leeuw gaven. Of misschien zitten we fout hier en betreft het een Russische leeuw volgens de laatste leugen. smile

Re: ARI

Zou men zich bezighouden met invoeren van dergelijke subtiele aanwijzingen?

Servo per Amikeco

Re: ARI

Vergezocht, maar leuk bedacht Sebastiaan. smile

Re: ARI

Het detectivebureau van Bouhouche had ook veel belangstelling voor wapenhandelaars, zoals blijkt uit de bestanden van Maxime de Cassan-Floyral (een Franse wapenhandelaar) en Georges Drouviotis (een Griek die meewerkte aan Iran-contragate). Een belangrijke relatie van ARI was de Palestijns-Libanese wapentrafikant Maroun Hage, die tijdens de Libanese burgeroorlog vanuit België wapens-voor-drugsdeals organiseerde met de Libanese extreemrechtse Falangisten. De dochter van Hage, Suzanne, werkte zelfs een tijdje voor ARI.

Iemand meer info over de dochter van Hage Maroun?

10

Re: ARI

Merovinger wrote:

Iemand meer info over de dochter van Hage Maroun?

Deze man kom je vaak tegen in het hoofdstuk over de Libanese Connectie of je kan zijn naam ook ingeven in de zoek-functie van deze site.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube