1

http://www.bendevannijvel.com/gfx/23.jpg

Wie : Onbekend - Oude

Beschrijving :
45 / 50 jaar (1985)
1,75 m -1,80 m
Eerder zwaar gebouwd.

Wanneer : September 1985.

Waar : Autosnelweg E411 (richting Namen) - uitrit Jesus-Eik tot aan de inrit van het grootwarenhuis DELHAIZE te Overijse.

Voertuig : Golf van groene kleur, nieuwe model in 1985.

Bijkomend : Zat op de achterbank van het voertuig.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2 (edited by club_le-happy-few 26-03-2008 00:30)

Marcel Habran? Oudere foto:

http://www.tjoeten.be/images/HO/habran.jpg

Veel overeenkomsten: haar, neus, rimpels, putje tussen neus en wenkbrauwen (onderste), ...

3

Zat Habran dan niet vast? Ik heb in het boek van Popolino gelezen dat hij Habran tegen kwam in de gevangenis in Leuven, of ben ik fout? Kan ook zijn dat hij Habran pas later tegen kwam bv. 1986 of '88, toen hij overgeplaatst werd. Misschien kan iemand dit opzoeken?

4

De gelijkenis tussen de bovenstaande foto van Marcel Habran en de robotfoto is inderdaad treffend. Je ziet gelijkenissen in het haar (al is dat relatief natuurlijk), zijn voorhoofd, de neus, de ogen en in mindere maten de wenbrauwen. Ook in de mond, de vorm van het gezicht en de wangen kan je gelijkissen ontdekken.

Even Habran gegoogled :

Peetvader Habran en Maréchal werden in het begin van de jaren negentig samen veroordeeld wegens bendevorming. Ze hadden een arsenaal aan wapens, explosieven en uniformen verzameld om geldtransporten te overvallen. Maar ze liepen tegen de lamp voor ze hun plannen ten uitvoer konden brengen. Habran kreeg zes jaar cel, Maréchal vier.

Bron: Het Volk

Voor de 75-jarige Habran is dat al de tweede maal in zijn 'carrière'. Voor een overval op een geldtransport in 1972 waarbij een dode viel, kreeg hij 18 jaar cel. Het huidige dossier is een van de zwaarste misdaaddossiers van de afgelopen jaren. Het gaat om 20 onderzoeken, goed voor 70 misdrijven, 50 verdachten en meer dan tien doden. Het dossier bevat onder meer de overval op een geldtransport op de E40 in Borgworm in 1998. Daarbij vielen twee doden.

Bron: De Morgen

De politie pakte begin deze week vier verdachten op die een moordplan beraamden tegen Marcel Habran. Voor 25.000 euro waren zij bereid Habran, de Luikse oudgediende onder de zware overvallers, koud te maken. Habran zelf tilt niet zwaar aan het moordplan.

Bron : Het Nieuwsblad

Zoals je kan lezen is Habran zeker geen doetje en is hij al sinds 1972 bezig met het plegen van overvallen. Extra informatie over zijn modus operandi zou welkom zijn. Habran werd ook wel de peetvader van de Belgische misdaad genoemd. Werd hij door de onderzoekers ooit verdacht van betrokkenheid bij de Bende van Nijvel? Heeft iemand daarover informatie?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

5 (edited by club_le-happy-few 26-03-2008 18:22)

Kon hij toen al niet voorwaardelijk vrij zijn? Of zoals we weten: mensen zoals Bultot lieten hun vuile werkjes soms door gevangenen opknappen. Benno Godfroid (ex rijkswachter, bende van Godfroid) zou bv. ooit een bende crimminelen het huis van zijn "welgestelde" schoonouders laten leegroven hebben. Toevallig op de avond dat hij met zijn schoonouders een etentje op restaurant gepland had. smile

Hij zou zelf ook van vrij chique Brusselse afkomst zijn. Aangezien hij de grens tussen goed en kwaad niet meer wist werd hij bij de rijkswacht buiten gezet. Nadien wilde hij zich op de rijkswacht wreken door de Bende Godfroid op te richten. Is één van de bendeleden van Bende Godroid ooit niet geraakt geweest tijdens overval op GB van Groot Bijgaarden? Maar ze zijn toen wel weggeraakt dacht ik.

6

club_le-happy-few wrote:

Nadien wilde hij zich op de rijkswacht wreken door de Bende Godfroid op te richten. Is één van de bendeleden van Bende Godroid ooit niet geraakt geweest tijdens overval op GB van Groot Bijgaarden? Maar ze zijn toen wel weggeraakt dacht ik.

Is het die zelfde Godfroid die een bende oprichtte en overvallen op Juweliers en zo deed. Ik denk dat dat iets anders was Happy Few in Groot-Bijgaarden,dat was de Bende Godfroid. Een van die leden hebben ze geïnterviewd in de Wortels van het Kwaad: Pascal De Boeck, en die zei dat ze hun vluchtauto aan de GB in Groot-Bijgaarden hadden gezet en de auto waar ze met reden had 4 lekke banden en reed op de velgen en ondanks de aanwezigheid van rijkswachters zijn ze toch nog kunnen ontkomen. Bij mijn weten heeft Fredo Godfroid een bende willen oprichten maar is het bij veel woorden en weinig daden gebleven.

De oude zou altijd of meestal achterin de wagen gezeten hebben bij de Bende van Nijvel? Uit een ander artikel van Habran:

Kraaienpoten op autoweg

Toen Marcel Habran daar in 2002 voor werd opgepakt, was dat op aangeven van een "beschermd getuige", een primeur in ons land waarbij deze persoon op basis van een nieuwe wet in ruil voor zijn verklaringen mocht rekenen op een speciale politiebegeleiding. Deze persoon verklaarde dat Habran in een auto achteraan het overvalcommando reed om kraaienpoten uit te strooien om achtervolgers het nakijken te geven. Tot dusver konden de speurders de aanwezigheid van Habran op de moordende overval niet bewijzen.

8 (edited by Renne 26-03-2008 21:04)

Je kan je vragen stellen of hij vrij was of niet, maar eigenlijk om zeker te zijn moet je al zeker zijn dat hij geen penitentair verlof had. Een beter alibi heb je niet dan en in welke gevangenissen hij gezeten heeft? Bij Bultot? Maar stel dat Habran erbij was, dan zie ook Claude Delperdagne terug de reus zijn. Hij is ook van de kanten van Luik.

club_le-happy-few wrote:

Benno Godfroid (ex rijkswachter, bende van Godfroid) zou bv. ooit een bende crimminelen het huis van zijn "welgestelde" schoonouders laten leegroven hebben. Toevallig op de avond dat hij met zijn schoonouders een etentje op restaurant gepland had.

Ik dacht dat Godfroid niet tot de rijkswacht, maar tot de GPP behoorde of ben ik mis? (Niet dat dat zo belangrijk is natuurlijk.)

10 (edited by club_le-happy-few 26-03-2008 22:31)

Zou kunnen Maurice. Misschien moet men het volledige Luikse milieu maar binnenste buiten keren. Alhoewel dat degene die bereid waren tot praten ondertussen allemaal wel ongeveer geliquideerd zullen. Als je leest dat die ene in een villa/halve versterkte burcht woont. Staat toch wel in schril contrast met voormalige bendeleden van Haemers en De Staerke.

Als het mensen uit het Luikse waren, verklaart het wel de voorbereidingen. Werden ze daarom (klaargestoomd) bijgestaan door bendes en rijkswachters die de regio heel goed kenden? Je zou eigenlijk het ganse fotobestand van de rijkswacht moeten kunnen raadplegen.