71

Re: Robert Beijer

Robert Beijer: Lid van de sectie drugs BOB-Brussel, specialist Chinese triades. Beweert te zijn aangeworven door de militaire inlichtingendienst van de Sovjet-Unie (GRU) om Belgische instellingen zoals de rijkswacht te destabiliseren. Betrokken bij de overval op Zwarts in Zaventem en de aanslag op majoor Vernaillen. Oprichter van het detectivebureau ARI, weet veel over de Bende van Nijvel en was waarschijnlijk zoals Bouhouche betrokken bij enkele Bende-overvallen. Barbouze die zeer goede contacten had met de Mossad en de CIA.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

72

Re: Robert Beijer

Ik stel mij de vraag waarom iemand zijn studies van de ene op de andere dag laat vallen om de rijkswacht te infiltreren. Stel je dit even voor: iemand klampt je aan op de unief, zegt dat hij van een Russische inlichtingendienst is en beweert dat je vader niet je echte vader is. Dan vraagt die persoon om de rijkswacht te infiltreren. En het strafste is, je doet het ook nog.

Over zijn beweegredenen vind ik niks terug maar er klopt iets niet. Ik denk dat Bob meer met de Mossad te maken heeft dan met de GRU. Misschien samen met Dany heel in het begin aangeworven door de Israëli's om dan los gelaten te worden op de rijkswacht. Hoe dan ook blijft het een interessant individu.

Re: Robert Beijer

Riot, de titel van zijn boek is niets voor niets "De laatste leugen". De waarheid kom je daar dus niet in te weten.

Servo per Amikeco

74

Re: Robert Beijer

Infiltreren bij de Rijkswacht? Vergeet het! Als de GRU of de Mossad, of al eender welke spionagedienst, zwakke punten had gevonden in het verleden van Beijer of zijn voorouders had het antecedentenonderzoek van de Rijkswacht dit ook gevonden en gebruikt.

Re: Robert Beijer

Zelfs tegenwoordig stelt zo een antecedentenonderzoek niet veel voor, laat staan toenertijd. Ik ben er gerust in dat het infiltreren van een politiedienst niet zo moeilijk is/was.

Servo per Amikeco

Re: Robert Beijer

In zijn boek 'De laatste leugen' schrijft Beijer:

Het gebied van de luchthaven is volledig afgesloten, zoals het hoort. Maar ik had vroeger [hij bedoelt vóór de affaire Zwarts] schietoefeningen gedaan samen met Claude Dery in de AVIA-club. Die club bevindt zich naast de oude militaire luchthaven, met lege hangars die aan de omheining grenzen.

Interessant om te weten dat die twee samen schietoefeningen hebben gedaan. Iemand meer info over die club?

Re: Robert Beijer

Dacht dat die club zich bevond aan de afgebroken gebouwen van Evere. Ik ben daar ooit is geweest met één van de zonen van Déry.

Re: Robert Beijer

Dus Beijer had betere contacten met Dery dan Bouhouche! Dery, Baugniet, Beijer en Bougerol zal ook wel niet ver uit de buurt zijn. Dat Beijer links zou zijn geloof ik niet, hij verzamelde nazi-symbolen toen hij jong was. Die 0.22 die gevonden is op zijn aanwijzing op zijn proces kan met de laatste nieuwe info i.v.m. met de Pomp en taxi's toch wel eens heel belangrijk worden.

Tevens over Beijer en Bouhouche: als men hun dossier leest, moet men vaststellen hadden ze geen DNA achtergelaten bij Suleiman waren ze waarschijnlijk vrij gebleven. Zelf met het DNA als bewijs heb je nog dit, moet je voorstellen!

Over het motief tast met evenwel in het duister. De vogels zijn echter gevlogen. Tegen beiden wordt via Interpol een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd en de Staatsveiligheid stelt een eigen onderzoek in. Ten gevolge van een resem communicatiestoornissen tussen de Antwerpse onderzoeksrechter Nico Snelders, zijn Nijvelse collega Luc Hennart en de 23ste Gerechtelijke Brigade gaat er echter kostbare tijd verloren. Op 11 september meldt de Staatsveiligheid aan eerste substituut Van Doren, de chef van de 23ste Brigade, dat Bouhouche in een residentie in de buurt van Torremolinos verblijft. Van Doren speelt deze informatie door aan onderzoeksrechter Hennart.

Die vertikt het echter om de Spaande politiediensten te vragen Bouhouche te arresteren. Dit vindt de Staatsveiligheid al te gortig en de directie bezorgt daarom al haar gegevens over Bouhouche aan de vijf procureurs-generaal. Hierdoor onder druk gezet, contacteert Hennart uiteindelijk de Spaanse autoriteiten. Op 15 september slaagt de Spaanse politie er op de valreep in Bouhouche te arresteren. Hij stond op het punt met het vliegtuig naar een Latijnsamerikaans land te vertrekken. Robert Beijer bleek inmiddels op 9 september naar Paraguay te zijn gevlucht. Van daaruit vertrok hij na een kort verblijf bij Jean Bultot op 23 september naar een Zuidamerikaans land.

Waarom loopt het bij Hennart in Nijvel spaak? Waarom is hij zo op zijn dossier blijven zitten zodat Delta het niet kon inkijken? Ook voor Ronquières is de combinatie Nijvel-Beijer de moeite om te onderzoeken.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

79

Re: Robert Beijer

We weten al dat Beijer geen waterdicht alibi heeft voor Aalst, maar blijkbaar heeft hij ook iets met Golf GTI's, dé auto van de Bende. Op 13 juni 1985 zag een rijkswachter een groene Golf GTI door het rode licht vlammen. De  nummerplaat bleek eigendom van een concessiehouder van Volkswagen. Ze was tijdelijk geschrapt en hoorde bij een witte Golf. De concessiehouder vertelde de politie dat hij dacht dat iemand de nummerplaat had gekopieerd, want de firma kreeg voortdurend boetes voor een groene Golf.

De rijkswachter die de groene Golf door het verkeerslicht had zien vlammen, had formeel zijn vroegere collega Bob Beijer herkend achter het stuur. Uit het onderzoek bleek dat de detective in de periode dat de bende in 1985 toesloeg, rondreed in het type wagen waarin de getuigen de daders zowat overal hadden gespot en ook de kleur klopte doorgaans.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

80

Re: Robert Beijer

En dat gedoe met die nummerplaten die gekopieerd worden en het inzetten van identieke auto's als dwaalsporen, dat lijkt wel maniakaal. Welke ordinaire benden boeven houdt zich daar nu mee bezig? Zeker als de wagens dan toch maar (al dan niet brandend) gedumpt worden.