11

En over zijn zoon Christian Beherman doen een aantal verhalen de ronde, Mirano etc.

12

Ja, Beherman Demoen snoepte de bestelling af van ASCO die via VDB bedong om toch maar de de wielophanging te kunnen leveren. Na een tweetal bochten viel de wielen eraf. Processen tussen beiden: vader Beherman demoen en ASCO (waar tussen haakjes Magnain medebestuurder was, de latere advocaat van sommige van de bende slachtoffers).

Dus wagens waren volgens mij militair van geen nut en alleen bruikbaar om kruispunten te bezetten, dus exit deze hulp voor de staatsgreep 1983? (Finné/Bingoni?)

Maar het was ook niet meer nodig daar extreem rechts in deze periode doorbrak via verkiezingen in Belgie en Frankrijk. Mendez zou ergens gezegd hebben dat de affaire Beherman Demoen de oorzaak achter de bende zou zijn maar er is een tweede zaak met de zoons nl. de affaires rond Mirano. Dus alles nog steeds onduidelijk.

13

Ik denk dat men de feiten in de Mirano heeft gebruikt zoals men doet met het dossier Pinon. Het monster van Loch Ness. En dat is niet van horen zeggen. Ik denk dat men verder moet gaan in het onderzoek naar het chantagenetwerk, niet de deelnemers aan partouzes, maar diegene die uitgenodigd werden als toevallige gasten!

Er waren in de jaren 80-90 in en rond Brussel verschillende partouzes onder volwassenen,zoals nu trouwens nog altijd. Als je 30 jaar in Brussel als journalist werkt, hoor en zie je veel maar voor binnen te geraken op fuiven met minderjarigen, als die er geweest zijn, denk ik dat dit niet zomaar gaat. Dat circuit zou zeker geen risico's nemen en sluit zich als een oester. In het onderzoek naar de bende vertellen er veel meer te weten over die zedenzaken.

Ook is er sprake van foto's en video opnamen maar nooit is er nog maar één bewijsje van die foto's opgedoken (of video's). Behalve het confituurfilmpje, maar ik heb daar niet zoveel op gezien, behalve volwassenen en een gevangenisdirecteur. In Italië zijn er vrouwelijke parlementairen die in pornofilms spelen. La Cico. Dus als er hier van die fuiven plaatsgevonden hebben, denk ik niet, althans dat is mijn mening, dat dit zou gebeuren in dancings waar iemand 250 euro ofzo betaald en op zo een  feest beland. Als er van die fuiven plaats gevonden hebben zullen die hooggeplaatste personen dat zeker niet in belgie doen, maar ergens ver weg. Ik denk dat het enige interessante spoor Fortunato-Montaricourt is en dat velen de mosterd daar hebben weest halen. Anders had men allang een bewijs gevonden, want het kunnen toch niet allemaal rotte appelen zijn?

14

Eurosystem Hospitalier.

15

Als ik het dan goed voorheb gebeurde die schietoefeningen aan de achterkant van Beherman. Daar was vroeger een verlaten zandgroeve. Er stonden zelfs nog oude graafmachines en zo. We gingen er regelmatig spelen met de Chiro. Je kon het trouwens enkel bereiken langs het klein wegje dat beneden uitkomt op de woluwelaan. Ondertussen is het wel allemaal verdwenen aangezien er nu een industrie park staat.

16

Zven wrote:

Ondertussen is het wel allemaal verdwenen aangezien er nu een industrie park staat.

Zou je deze plaats nog op een kaart kunnen aanduiden?

Er zijn ook een paar aanpassingen gebeurd aan de tijdlijn die op deze website staat. In Knack van deze week stond een reconstructie van de laatste 30 uur. Misschien de moeite om eens opnieuw te bekijken » Aalst

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

17 (edited by Zven 07-06-2010 19:48)

Ben wrote:

Zou je deze plaats nog op een kaart kunnen aanduiden?

» Google Maps

Je kon die groeve enkel bereiken via de Grote kloosterstraat. De Romboutsstraat was er toen nog niet en de Kleine kloosterstraat was toen een kleine doodlopende straat en liep niet door tot op de Leuvenstesteenweg.

18

K& wrote:

Eind oktober 1985 : Spelende kinderen vinden het Osbroekpark achter de Delhaize in Aalst een collectie wapens. De wapens waren geladen en de kinderen hebben er zelfs een paar schoten mee afgevuurd voordat de geschrokken ouders konden ingrijpen.

Ik heb dit eens nagevraagd maar het gaat niet gemakkelijk zijn om dit te vinden. De wapens zouden gevonden zijn nadat de twee joggers hun ontmoeting hadden met (waarschijnlijk) de Bende van Nijvel aan de atletiekpiste van Aalst. Dat zou dus eigenlijk willen zeggen dat het na 31 oktober was.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

19

K& heeft gelijk, ik zou graag willen weten waar de wapens juist gevonden waren, hoe waren ze verpakt? Was er munitie bij? Hoeveel en welk type (Legia)? Wie heeft juist die wapens gevonden? We zouden dit in Aalst eens moeten navragen.

20

K& wrote:

Tijdens de Bendeoverval op 9 november 1985 was Mendez in Zuid-Amerika. Ook toen reageerde hij erg nerveus en belde hij meermaals naar zijn vrouw voor meer nieuws over de feiten. Maar hij belde niet alleen naar zijn vrouw. "Ik denk dat hij in Venezuela was", vertelde zijn gewezen advocaat Jean-Paul Dumont ons ooit. "Nadat hij had gehoord van de overval, heeft hij gebeld naar de schietclub waar hij lid van was. Daarmee heeft Mendez zijn doodsvonnis getekend. Wie weet wie daar in de Practical Pistol Shooting Club de telefoon heeft opgenomen,weet ook wie Mendez heeft vermoord. En het was niet Bouhouche die heeft afgehaakt." Wist Mendez op 10 november met zekerheid wie achter de Bende van Nijvel zat?

Wie was er allemaal lid van die schietclub?