71

Deze zomer ergens gelezen in een interview van Vos dat hij eigenlijk de specialist was van de affaire Mendez en R. van de rest van Bende van Nijvel. Misschien is daar een verklaring voor de reconstructie van aalst alleen. Ze vonden het niet meer nodig de rest te onderzoeken want ze weten dit min of meer maar kunnen er niet mee buiten komen.

72

Om 19u15 worden de daders gezien aan het Texaco-station in Groot-Bijgaarden. Eddy Vos zei hierover in "De laatste 30 uren" dat "zij daar hadden afgesproken" of dat zij "daar stonden te wachten omdat het moment daar nog niet was om de overval te plegen".

Ik vraag mij af wat Eddy Vos bedoelt met die tweede optie: waren zij aan het wachten tot het bijna sluitingstijd was zodat de kassa's goed vol zaten? Waren zij aan het wachten tot de rijkswachtpatrouille het warenhuis zou verlaten (hoe konden zij dan weten dat die patrouille vroeger ging vertrekken)? Of moest er iemand aanwezig zijn in het warenhuis?

Om 19u20 ziet een getuige een verdacht konvooi op de E40. Het is een Golf en een Mercedes. Van de chauffeur van de Golf wordt een robotfoto gemaakt, maar de getuige zegt dat er achteraan in de Golf een man lag met een kaal hoofd.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

73

Hier op de site staat bij Feiten:

10 november 1985:

1u40: De Bende steekt hun Golf GTI in brand.

Waar komt dat gegeven vandaan?

74

Ok, 'k heb het (vermoedelijk). Volgens Hilde Geens gebeurde er ongeveer een uur nadat een getuige zakken in de zwaaikom had zien werpen een ongeval met een VW Kever in het bos. Die was tegen een boom gebotst doordat hij plotseling had moeten uitwijken voor een Golf die in brand stond tussen de bomen. Dat moet ongeveer 1h40 geweest zijn maar wel in de nacht van zondag op maandag, dus 11 november 1985.

75

Sorry, dit was een foutje van mij. De Golf GTI werd op 11 november 1985 rond 1u40 in brand gestoken. Ik heb het aangepast.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Wat tijdstippen i.v.m. de aanslag in Aalst uit het "aanvankelijk proces-verbaal" AW/3985/85, ook interessant om de tijdlijn aan te vullen:

  • De eerste melding oproep bij de politie van Aalst is om 19u37, een zekere N.L. over een overval aan de Delhaize Aalst.

  • De politie verwittigd om 19u45 de rijkswacht Aast (die waren natuurlijk vroeger verwittigd via andere kanalen).

  • Om 19u50 verwittigen ze de rijkswacht van Ninove.

  • Om 20u00 de politie van Ninove.

  • Om 20u00 wordt de magistraat van dienst te Dendermonde verwittigd.

  • Om 20u12 doet men een poging om de hoofdcommissaris telefonisch te bereiken maar dit lukt niet.

  • Om 20u15 wordt de dokter van dienst gevorderd.

  • Om 20u35 rijkswacht Aalst politie alarm. Posten voor de politie worden niet bezet wegens aanwezig bij de overval. (De daders zijn tussen 19u47 en 19u49 vertrokken).

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.