21

In de jaren 80 had je ook die zwarte kunststof "spoilers" die over de achterruit gemonteerd werden om de wagen een sportiever uiterlijk te geven.

Een deflector is ook een soort schild wat met voor een open haard zet, om het spatten van vuur etc. tegen te gaan.

23

Ik denk dat dit wordt bedoeld met deflector :

http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mLNREjR-KssU9fR6R1IH6Ew.jpg

24

Of aan de ramen, zie » www.amazon.co.uk

De deflector van de Santana is waarschijnlijk een zonnewering, een brede band die men op de voorruit kleeft, of zoals Raf schrijft op de achterruit. Dit komt uit de rallywereld, tevens was de Santana ook al geprepareerd zoals hun latere wagens.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

26

Rally + practical shooting = ?

De deflector is een goede vraag en kan een belangrijke aanwijzing zijn. Niet alleen als pijltje naar rally. Ik ben er vrij zeker dat het een rain deflector betreft aan het raam van de chauffeur. Waarom? Om een beter zicht te garanderen tijdens traag voorbijrijdende observaties in regenweer. De Santana werd mogelijk gebruikt in 'detective' context.

27

De Santana van de Bende van Nijvel » www.apache.be

28

Het kan inderdaad een regen/wind deflector zijn aan de voorramen. Of een strip bovenop de voorste vleugel zodat het water niet langs het raam binnenkwam rijdende aan hoge snelheid met het raam open, dit is een strip van 2 à 3 cm hoog en gekleefd over de hele lengte van de voorvleugels. In de jaren 80 was dit in de mode.

Ik vermoed dat het zoiets simpels is als de deflector:

http://1.bp.blogspot.com/-KImF_ZU5fRM/Tzw3X9GzPmI/AAAAAAAAAIs/3Si93kOGKQs/s1600/florida%2Bwindow%2Btinting%2Blaws%2Bwindshield%2Bvisor%2Bstrip.jpg

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Diefstal met braak van een Volkswagen Santana in de garage Brichau

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 mei 1982, Lembeek, Bergensesteenweg nr 273. Twee daders (?) forceren het slot onderaan de glazen ingangsdeur van de toonzaal en ontvreemden er een personenauto Volkswagen Santana in blauwe metaalkleur. De contactsleutels bevonden zich in het voertuig.

Ter hoogte van deze garage werd door de daders een Austin Allegro achtergelaten, die de avond voordien in Elsene werd gestolen. De wagen VW Santana zal daarna op 14 augustus 1982 hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt bij de feiten gepleegd te Maubeuge, en in een later stadium bij de uitvoering van een hold-up op de wapenhandel Dekaise, gevolgd door een schietpartij te Hoeilaart op 30 september 1982. Tussen deze feiten in werd het voertuig opgemerkt te Elsene in de omgeving van de Kroonlaan en het kerkhof.

Het voertuig wordt de avond van de schietpartij omstreeks 22u30 uitgebrand teruggevonden te Ukkel aan de ingang van de Drève du Caporal op een tweehonderdtal meter van de Terhulpsesteenweg. Het voertuig VW Santana werd besprenkeld met benzine en staat in brand wanneer een voorbijkomende getuige het voertuig opmerkt. Nadien zal blijken dat de achterbank van het voertuig ontbreekt en dat er zich kogelinslagen bevinden aan de zijkant van de wagen en in het instrumentenbord.

Bron » killersbrabant.be