1 (edited by Ruf Nachtergaele 27-03-2010 00:24)

Begin maart 2010 kwam het boek " Tous manipulés? Avant, pendant, après l'affaire Dutroux" op de markt. Zie hieronder de inhoudstafel. Op internet werd in de rand van het verschijnen van dat boek allerlei commentaar gegeven op details, items, onderwerpen, die ter sprake komen in het boek. Links naar allerlei internetinfo zette ik op een blog » tousmanipuleslinks.blogspot.com

http://i209.photobucket.com/albums/bb161/RufNachtergaele/manipules/tousmanipuls1kl.jpg

http://i209.photobucket.com/albums/bb161/RufNachtergaele/manipules/tousmanipuls2kl.jpg

http://i209.photobucket.com/albums/bb161/RufNachtergaele/manipules/tousmanipuls3kl.jpg

2 (edited by Ruf Nachtergaele 30-03-2010 13:31)

In Humo van vandaag (30 maart 2010) staat een interview met de auteurs Marc Toussaint en Xavier Rossey. En ook in P-Magazine.

Humo » www.scribd.com
P-Magazine » www.scribd.com

3

"Volgens het boek van Toussaint zou Michel Nihoul een niet-gecodeerde rijkswachtinformant zijn geweest die het milieu van Dutroux had geïnfiltreerd en zelfs in opdracht van de rijkswacht meisjes bij hem bestelde."

Die zin vind ik toch zeer disturbing. De rest van dat interview is ook niet je dat: rijkswacht wist veel maar doet er niks mee. Dan zijn we er ook vet mee, ze helpen pertang die misdadigers. Interessante en handige website trouwens, je kan meteen zien wat iemand heeft geüpload.

4

Op de website van Apache staat ook een uitgebreid artikel over de persconferentie van de voorstelling van het boek.

"Rijkswacht fabriceerde netwerkverhalen over Dutroux en Nihoul"

Op het hoogtepunt van de affaire-Dutroux heeft de rijkswacht doelbewust wilde verhalen over netwerken van hooggeplaatste prominenten rondgestrooid, om vervolgens de X-getuigen daarna des te gemakkelijker onderuit te kunnen halen en zo meteen alle sporen naar mogelijk bestaande netwerken volkomen ongeloofwaardig te maken. Die ophefmakende stelling lanceert ex-rijkswachter Marc Toussaint in een nieuw boek. Hoe is de rijkswacht erin geslaagd om iedereen te manipuleren? En waarom was dat nodig?

» Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Vreemd, nadat de wilde verhalen werden rondgestrooid zou het de X-getuigen toch juist eerder doen staven?

6 (edited by Ruf Nachtergaele 08-03-2012 17:28)

Ikzelf ben absoluut niet akkoord met tal van beweringen en insinueringen die Toussaint en Rossey in hun boek schrijven i.v.m. de X-getuigen maar voor wie de inhoud van het boek alsnog mocht interesseren, hier een link via dewelke het op vandaag te downloaden is » Tous manipulés?

PS: Marc Toussaint plaatste het zelf op internet. Zie zijn blog » marctoussaint.eklablog.com

Vandaag gelezen op Facebook-pagina i.v.m. Toussaint - Nihoul en co. Het bericht komt van Xavier Rossey, en luidt:

"Un hommage au courageux Marc Toussaint, pauvre sans domicile, surtout lorsqu'il doit se présenter au procès contre Nihoul. Introuvable, et pas les couilles de faire face. En dessous de tout, le grand journaliste d'investigation de mes deux..."

» www.facebook.com

8

Kan iemand mij eens uitleggen waar die twee ex-brothers in arms eigenlijk juist om bekvechten?

Blijkbaar is Toussaint vandaag niet komen opdagen tijdens een zitting (in beroep) n.a.v. het proces van Nihoul tegen hen.

Rossey : "Un hommage au courageux Marc Toussaint, pauvre sans domicile, surtout lorsqu'il doit se présenter au procès contre Nihoul. Introuvable, et pas les couilles de faire face. En dessous de tout, le grand journaliste d'investigation de mes deux..."

Xavier Rossey : du bouquin sur l'affaire Dutroux que j'ai publié en 2010. 'co-écrit' (enfiin, plutôt co-signé par MT, puisqu'il n'a pas aligné un seul mot). Nihoul pas content sur ce que j'ai écris sur lui, donc il a attaqué en justice. Il a perdu en première instance et il y avait une audience en appel aujourd'hui pour mettre le dossier en état.

dim wrote:

Kan iemand mij eens uitleggen waar die twee ex-brothers in arms eigenlijk juist om bekvechten?

Wellicht kan de informatie op de volgende link een antwoord zijn op je vraag » docs.google.com

PS: Marc Toussaint plaatste zelf dit document op Google Docs, meer bepaald op 25 oktober 2012. Dit is te zien via de revisiegeschiedenis op Google Docs.