21

Re: Reconstructie Aalst

Ben wrote:

Ik kan begrijpen dat je bang hebt, maar 25 jaar wachten?

Ik denk dat het bij bepaalde mensen meer is zo van: ah ja ik ga er niet meer over beginnen want het helpt toch niet. Door dit kan er misschien wel wat boven komen, er is tenminste terug wat beweging sinds er een nieuwe wind waait bij de CWB. Misschien te laat maar men kon even goed niets meer doen, geen kat die er zou om miauwen.

Ik zou zeggen aan diegenen die iets weten, wacht niet op een telefoon maar neem zelf initiatief. Murcielago voor u is dit misschien moeilijk en ik heb er absoluut begrip voor maar misschien gaan ze u verhaal nu anders bekijken omdat er gelijkenissen zijn met anderen. Ook al weten ze u verhaal al, ik zou contact opnemen en het nog eens opnieuw zeggen, iets wat gezegd wordt klinkt beter dan op papier. Kuros heeft dit ook gedaan,weliswaar niet tegen de CWB want daar deden ze toch maar dwaas maar nu is het misschien wel anders.

Het is geen toeval hoor dat dit nu plaats vindt en ook dat men de reconstructie van Aalst laat zien is geen toeval. Hier valt mosterd te halen. Voor Chende hetzelfde, er zaten veel sjoemelaars in het onderzoek. Ik zou nog een laatste poging doen, dan kan je u zelf niets meer verwijten en wie weet.

22

Re: Reconstructie Aalst

Renne, inderdaad, ik denk dat er binnenkort een heleboel los komt.

23

Re: Reconstructie Aalst

Hierin wil ik Renne bijtreden. Iemand die nog iets kan bijbrengen in het onderzoek moet dat gewoon doen. Schiet Vos niet dood want hij erfde meer dan een dossierkast vol met rommel, straks schiet hij nog als enigste over in die 30 jaar! Als hij niet gemotiveerd is moet u mij eens het tegendeel bewijzen. Ik denk dat zijn theorie over die Franse bendes wel eens heel dicht  bij de waarheid zou kunnen komen, alle andere verhalen ten spijt. In 25 jaar zijn er vele verhalen verzonnen, aangedikt enzo. Wij gewone mensen kennen de echte feiten helaas niet meer.

24

Re: Reconstructie Aalst

Volgens mij is de politie met het onderzoek al een stuk verder dan men de mensen wil doen geloven.

Re: Reconstructie Aalst

Eindelijk geloof ik er weer in.

26 (edited by Biggus Dickus 03-06-2010 13:08)

Re: Reconstructie Aalst

Zelfs al kan men eerstdaags de daders en/of opdrachtgevers identificeren, zal het zéér moeilijk te worden ze binnen de 5 jaar veroordeeld te krijgen. Als men ziet hoe lang het proces Habran al aansleept kan men zich enigszins inbeelden hoet het met het eventuele Bendeproces zou lopen. Er zal vast en zeker in beroep worden gegaan (hoeveel procedurefouten zouden er niet gemaakt zijn?), en als het bvb. waar is dat er een Griek in het spel was kan men eerst nog een miljoen pagina's in het Grieks vertalen.

Feit is wel dat de nabestaanden troost zullen kunnen putten uit de kennis van het  wie  en waarom, en dat de Belgische burger eindelijk te weten komt hoe de vork aan de steel van deze beerput zit. Het land zou wel eens op zijn grondvesten kunnen daveren.

27

Re: Reconstructie Aalst

Biggus Dickus, misschien een versneld proces bij het Internatinaal Strafhof in Den Haag dan maar? Het was immers een "terroristische" daad. Misschien dat ze het daar eens niet verkloten.

Re: Reconstructie Aalst

Mincky wrote:

Het was immers een "terroristische" daad.

Mincky, dat weten we natuurlijk (nog) niet. Ik hoop in alle geval dat er juridisch een mouw kan worden gepast aan de verjaringstermijn, wat men toch al één keer gedaan heeft. Of dit nog mogelijk is weet ik niet, zulke materie is niet meteen mijn stokpaardje.

29

Re: Reconstructie Aalst

Klopt, daarom staat terroristische ook tussen aanhalingstekens. Tegen het verjaren zou dan waarschijnlijk een nieuwe wet moeten worden aangenomen?

30

Re: Reconstructie Aalst

tommy wrote:

Schiet Vos niet dood want hij erfde meer dan een dossierkast vol met rommel, straks schiet hij nog als enigste over in die 30 jaar!

Hij was beter al lang 25 jaar vervangen geweest. lol Toen ik destijds Vos met een rijkswachter bij hem zag om naar mijn verklaring te luisteren wou die rijkswachter notities nemen, of een verslag schrijven. Hij mocht niet van Vos. roll De rijkswachter had alles gehoord wat ik zei en kon zijn oren niet geloven toen Vos hem zei om dat niet te officialiseren.