Re: Reconstructie Aalst

Of de man uit de cafe die wegvluchtte met een vw golf. Die ging naar de Mercedes. Geeft die aan de 2 overige personen. Hij en de chauffeur rijden weg en de fake golf rijd weg richting Ninove om wanneer de golf van de overval aankomt zijn plaats in te nemen. Als je er dan van uitgaat dat er maar 3 overvallers waren.

82

Re: Reconstructie Aalst

Dan zijn er in de hiërarchie dus 4 structuren:

  1. Opdrachtgevers

  2. Gespecialiseerde uitvoerders (huurmoordenaars)

  3. Uitvoerders (rijkswacht)

  4. Hulpjes (marginalen, Philippe De Staerke, Patrick Haemers, ...)

Maar da's slechts mijn mening.

Re: Reconstructie Aalst

Raf wrote:

Persoonlijk werd ik gisterenavond sterk aangegrepen door het feit dat de killer doelgericht door de keel van verschillende slachtoffers geschoten heeft.

Dit is inderdaad heel interessant. Ik vraag me af wat onze profiler daarover te melden heeft. Wat zegt dit over het karakter van de killer? Is dit typerend voor een bepaald milieu? Werd dit alleen in Aalst gedaan?

84

Re: Reconstructie Aalst

"Gemaakte robotfoto is toch al weer van enkele jaren geleden maar in het Bende van Nijvel-onderzoek is dat toch vrij rececent," zegt Eddy Vos in het onderzoek! Dat is toch niet normaal, enkele jaren (10 geloof ik) vrij recent noemen in het onderzoek?

85 (edited by X-Fader 08-06-2010 15:53)

Re: Reconstructie Aalst

Misschien een rare vraag, maar kan er iemand me de situatie van Murcielago en Kuros, ... uitleggen. Ik probeer alle berichten te lezen en alles te begrijpen maar op dit gebied ben ik even niet mee of heb ik de nodige berichten nog niet gelezen. Mijn excuses hiervoor.

Re: Reconstructie Aalst

Wat ik ook wel interessant vind is het interview met Eddy Vos bij Phara van gisteren. Hij zei dat er veel bruikbare nieuwe tips waren voortgekomen uit de reconstructie en dat die een hypothese van Vos ondersteunden. Hij maakt de indruk nogal zeker te zijn van zijn zaak en haast optimistisch ook al zei dat niet. Ik ben nogal gevoelig voor zulke signalen. De nederigheid waarmee hij sprak voordat de reconstructie op televisie kwam kon ik nergens ontdekken. Vraag is dan: is dat onderzoekstactiek? De daders voor zover nog in leven, zitten immers ook mee te kijken.

Re: Reconstructie Aalst

Al de Nederlandstalige versie van VTM online?

Re: Reconstructie Aalst

Het is voor mij volslagen onbegrijpelijk dat er geen Nederlandse versie is of een ondertitelde! Of kijk ik er overheen? Ik hoop dat dat zo is. Want als zo'n reconstructie nou echt alleen in het Frans wordt uitgezonden (zelfs met frans over vlaamse getuigen heenlullen), als dat echt waar is, dan is niet alleen Belgie, maar ook het bendeonderzoek een tres grande blamage.

89 (edited by Biggus Dickus 14-06-2010 23:10)

Re: Reconstructie Aalst

Hey Noordeling, er is wel degelijk een Nederlandstalige versie uitgezonden geweest op (de commerciële) zender VTM, de dag na de Franstalige op RTL. Feit is dat RTL de uitzending gratis verspreidt (om zo een zo breed mogelijk publiek te bereiken), maar dat VTM het zo niet begrepen heeft.

Re: Reconstructie Aalst

Hopelijk komt het snel online.