11

Re: Schema

Een thema dat moet begrepen worden om de sfeer van de jaren 80 te verstaan: Van waar kwam de populariteit van het (neo-) Nazisme, fascisme? De oorzaken ervan laten ook vandaag nog hun sporen na, niet enkel in de 80s.

Laten we teruggaan naar het einde van WO II. De zogenaamde 'de-nazificatie' van Duitsland is een sprookje. Het proces van Nurenberg was een farce. Vanaf 1945 zijn het de USA die de 'officiële' tekst van de geschiedenisboeken dicteren. De Amerikanen waren toen al meesters van propaganda (Zie Bernays en LippMann).

In werkelijkheid werden duizenden ex-nazi's en ex-SS door de USA/CIA aangeworven om dienst te doen in de strijd tegen het communisme. De nazi's waren communisten-haters en hadden heel wat inlichtingen over de Soviets, hun spionnen, collaborateurs, hun plannen, ... Twee 'grote' voorbeelden: Klaus Barbie en Generaal Gehlen. Klaus Barbie werd in dienst genomen door de Franse/USA geheime diensten en verdween naar Centraal-Amerika, waar hij de dictaturen 'adviseerde' bij de strijd tegen de communistische subversie, bij oprichten 'Doodseskaders'.

Generaal Gehlen was Hitlers chef van de Inlichtingen Oost-Europa. Na de capitulatie wist Gehlen zich bij de USA 'onmisbaar' te maken omdat hij beschikte over een uitgebreide databank over Soviet-spionnen, geheime ops, en beweerde zelf te beschikken over een netwerk van spionnen dat ook na WO II bleef functioneren (later bleek dit een leugen). Gehlen's truuk werkte. Beter nog: hij werd de eerste chef van de nieuwe Duitse Bundes NachrichtenDienst (BND) in Pullach (München), die men voor het gemak de 'Gehlen Organisation' noemde! Natuurlijk was de BND een filiaal van de CIA. Gehlen maakte zichzelf onmisbaar door de dreiging van het 'Rode Gevaar' systematisch te overschatten.

Zelfs de CIA kwam tot dat besluit, maar het bestaan van een gevaarlijke vijand was goed nieuws voor Big Business in de USA. De oorlogsproductie in de USA in WO II had voor een boom gezorgd en had de miserie van de Grote Depressie in de 30s doen vergeten. Na WO II kwam de nieuwe vijand als geroepen om de wapenindustrie aan de gang te houden. Het 'militair-industriële' complex, voor hetwelke Eisenhower in 1961 (te laat) waarschuwde, nam de overhand. De 'Koude Oorlog' was een goudmijn, aangeboden door Gehlen en in dank afgenomen. In deze zin was WO II geen strijd tussen 'democratie' en 'fascisme', maar wel voor een zeer groot deel tussen kapitalisme en communisme.

In Duitsland bleven dus vele fascisten zeer kort bij de nieuwe machthebbers. Een adviseur van Adenauer in 1960 was Hans Globke, rechterhand van joden-jager Eichmann tijdens WO II. Zowel de BND als CIA wisten dat Eichmann was ondergedoken in Argentinië, maar verzwegen dit omdat hij de Duitse regering in verlegenheid kon brengen. Tenslotte werd Eichmann door Israël gekidnapt en na een kort proces terechtgesteld. In Italië werden na WO II de oude Mussolini-fascisten op hun oude postjes teruggeplaatst. Waarom? Het verzet tegen de Nazi's in Noord-Italië werd met succes aangevoerd door de Italiaanse communisten, die veel sympathie genoten.

Om de politieke opgang van de comm. in Italie te stoppen, werden de fascisten opnieuw in het nieuwe machtsysteem geïntegreerd. In Japan zorgde Gen. Douglas MacArthur ervoor dat de fascistische leiders aan de macht bleven, hun partij bleef 50 jaar lang aan de macht, met de hulp van de Yakuza, de Japanse maffia. Japan bleef een trouwe USA-marionet. Men hoeft maar na te kijken welke landen/partijen waren betrokken bij het Lockheed-schandaal in de jaren 60-70.

Het fascisme werd dus door de USA wereldwijd in stand gehouden onder het motto: alles is beter dan het communisme. In centraal-Amerika richtten de ex-nazi's in samenwerking met de ex-OAS leden een ware ravage aan door de anti-comm. paranoia op te zwepen met als gevolg de 'dooseskaders' die de doctrine van de 'Franse School' stipt volgden en er de nieuwe 'counter-insurgency' zuiveringen uitvoerden om de 'interne vijand' uit te roeien. De 'Franse School' ligt aan de basis van (ondermeer) foltering als gerechtvaardigd middel in de strijd tegen de zgn. (marxistische) subversie. Zie : Guantamo en Abu Ghraib.

Tot vandaag hebben de USA een voorkeur voor rechtse dictaturen. Hoewel de USA 'vrijheid en democratie' prediken, houden ze vele dictatoriale rechtse regimes aan de macht (denk aan het Saudi-regime: olie/ Mobutu: uranium, koper, goud, diamant / en vele andere). Het Vaticaan steunde deze ganse pro-nazi/pro-fascistische politiek. Waarom? Dat is een nieuw hoofdstuk dat essentieel is om de verdere gebeurtenissen te kunnen plaatsen.

12

Re: Schema

Waarom heeft het Vaticaan zo de pest aan het communisme?

Zoals Marx al schreef is 'godsdienst gewoon opium voor het volk'. Religie is een manier om de massa onder controle te houden, net zoals opium. De Britten hielden lange tijd China onder controle door de invoer van opium. De Britten hadden een monopolie op de opium invoer in China. De opbrengsten van de meer dan lucratieve handel vloeiden naar de Britse elite, die er de handelsmissies en de militaire operaties mee betaalden, hetgeen hun macht versterkte. Hetzelfde procédé werd en wordt toegepast in Vietnam, Centraal-Amerika, Afghanistan. Geheime operaties worden betaald met de opbrengsten van de drugshandel.

China werd letterlijk lamgelegd door de opium-'epidemie', tot de Bokseropstand er een einde aan maakte. Het communisme verbood dus gewoon elke religie. Het Vaticaan heeft nooit kunnen verkroppen dat na WO II miljoenen 'zielen' verloren zijn gegaan in de Balkan, waar een sterke katholieke aanwezigheid was, tot de Soviets er de controle overnamen. De Vaticaanse strijd tegen het communisme ging erg ver. Het Vaticaan organiseerde o.a. via het Rode Kruis een ontsnappingsroute voor ex-nazi's naar Zuid-Amerika.

Het idee was simpel: De ex-nazi's moesten ervoor zorgen dat het communisme nooit een invloed zouden krijgen in Centraal- en Latijns-Amerika. Bijkomend werden alle middelen (Jezuïeten, zoals de Belg Vekemans. Opus Dei) ingezet om er het woord Gods te verkondigen en te voorkomen dat de uitgebuite boeren en arbeiders zich zouden verenigen in ‘socialistische’ linkse vakbonden. Deze 'missionarissen' mengden zich in de politiek en hadden zeer veel invloed. Toen de Vaticaanse zendelingen doorkregen dat ze in feite een kapitalistische politiek dienden, kozen velen de kant van de uitgebuite boeren en arbeiders en begonnen de 'Bevrijdingstheologie' te verspreiden. Dit werd door het Vaticaan, het Witte Huis en de rechtse dictaturen en hun Doodseskaders afgestraft.

Vele 'rode priesters' en nonnen werden gewoon omgebracht of verdwenen spoorloos. Het opzet van het Vaticaan was 'het aanleggen van een grote katholieke reserve in Zuid-Amerika voor het geval de communisten West-Europa zouden overrompelen'. Breder uitgesmeerd hield het Vaticaan ons voor dat het de verdediging opnam van de 'Westerse waarden' (katholieke waarden) tegen de barbaarse indringers. De strijd van het Vaticaan was dus ook een soort 'Kruisvaart' om de Westerse cultuur te beschermen, zoals destijds de Ridders (van Malta bv.) hadden gedaan tegen de Moren, Musulmanen. De doctrine van de extremistische katholieken binnen Opus Dei en Cité Catholique ging zover dat zij beweerden dat ‘alle middelen geoorloofd zijn als het gaat om het voortbestaan van de Kerk.’ Daarbij werd gerefereerd aan de methodes van de Inquisitie (bv folteringen). Gezien het communisme gezien werd als bedreiging van het bestaan zelf van de Kerk, waren dus alle middelen geoorloofd.

Verder vond de stelling ingang dat 'democratieën' niet opgewassen zijn tegen de interne rode subversie. 'Democratie' werd gezien als een onvermijdelijke overgang naar communisme. Enkel een 'sterke man' (dictator) en het leger konden hiermee afrekenen. Daarom werd in de 'Franse School' ook aangeprezen dat de strijdkrachten zich meer in de politiek moesten inmengen. Deze stelling werd openlijk onderwezen in de Franse officierscholen in de 50s en kon rekenen op de steun van de Kerk. Deze doctrine werd later overgenomen door de CIA en onderwezen in de School of the Americas, die in feite een school en broedplaats bleek te zijn voor (militaire) putschsiten.

Gezien het doel van het Vaticaan, Opus Dei, Cité Catholique ( Ciudad Catolica) samenviel met dat van het Witte Huis/Pentagon/CIA , vloeiden er nogal wat Dollars in de richting van de Vaticaanse initiatieven. De Cité Catholique (Frankrijk) koos in de 50s dan ook openlijk de kant van de Franse School en gaf haar zegen over de folteringen, arrestaties, razzia's, verdwijningen en terreuraanslagen van de Franse troepen bij de zuiveringen in Algerije, waar men vreesde dat de onafhankelijkheid zou leiden tot een communistische overname.

De ‘Bataille d’Alger’ werd het schoolvoorbeeld van de nieuwe oorlogsvoering tegen de interne vijand, de onzichtbare rode infiltratie. In de handboeken van de CIA werd dit ‘Counter-Insurgency’ genoemd. President Kennedy was een grote aanhanger van deze Franse School en wilde deze toepassen in Vietnam, wat leidde tot de ‘zuiveringsactie’ Ops Phoenix, waarbij 50.000 Vietnamezen een stille maar wrede dood stierven. In 1980 moeide het Vaticaan zich bijvoorbeeld in de strijd van Solidarnosc in Polen. Het was geen toeval dat de paus toen een Pool was (Woytila). Via het Vaticaan stroomden de CIA-Dollars naar de arbeidersbeweging Solidarnosc in Gdansk, dat het linkse regime van Jaruzelski aan het wankelen en ten slotte ten val bracht. Scheiding van Kerk en Staat? Mooie slogan.

13

Re: Schema

En dan hebben we het nog niet over de Pan-europese droom van een aristocratisch en godsvruchtig Europa. Een Heilig Rooms Rijk.

14

Re: Schema

dim, je kan eventueel bovenstaande teksten in nieuwe 'posts' plakken waar de forumisten het 'nieuwe' item kunnen lezen en reageren? Ik heb zelf weinig ervaring met forums. Even afwachten of er interesse is voor deze ver-van-mijn-bed thema's.

Paneuropese Roomse Rijk: ik haal het even aan in de eerste tekst. De groep rond Otto von Habsburg ijverde in die richting. Von Habsburg was de erfgenaam van het terziele gegane Oostenrijks-Hongaarse Rijk, die droomde van een Europees Rijk waar hijzelf een belangrijke rol kon spelen. Daarom verkoos ook hij dictaturen boven democratieën. Katholiek en rechts dus.

In zijn omgeving zien we de Cercle Pinay/Violet en als Belgen onder andere Tindemans en VDB. Von Habsburg verbleef in Beieren en was goede maatjes met Strauss maar ook met Bush, Thatcher, Andreotti, Giscard, ... Von Habsburg is verbonden met het Belgisch koningshuis via de afstamming van de Borbon-Parma's (Spanje-Fabiola, Opus Dei) en sedert kort door het huwelijk van prinses Astrid met Lorenz von Habsburg!

15

Re: Schema

"Europa" wordt vaak voorgesteld aan het brede publiek als een manier om oorlog te voorkomen (alsof we zonder de Unie opnieuw een oorlog tussen Frankrijk en Duitsland zouden hebben gehad!) en om de economie efficiënter en eerlijker te maken (waarbij we nu stilaan opschuiven naar neoliberalisme!).  Wat er nooit wordt bijverteld is dat de oorsprong van de "Europese gedachte" gelanceerd werd door niet zo frisse personen en instanties, en dat de bedoelingen hierbij behoorlijk donker waren. Voor de gein, laat ons even kijken naar ultrarechtse verenigingen die de Europese eer hoog willen houden en aansturen op een Verenigd Europa:

  • L'Académie Européenne de Sciences Politiques (AESP): bestuurd door Damman Florimond, betrokken bij de affaire van de snuffelvliegtuigen, genoemd als de loge P1, pro-apartheid, leden: Töttösy Ernest, Pons Vittorio, de Bonvoisin Benoît, vanden Boeynants Paul, von Habsburg Otto, Andreotti Giulio, Vanden Bosch Vincent, Violet Jean, de Marcken de Merken Bernard, Kunnen Walter, Lombardo Ivan-Matteo, Pesenti Carlo, de Villegas Alain, Valori Giancarlo Elia... (zoek die namen maar eens op, stuk voor stuk interessant!)

  • Centre Européen de Documentation Internationale (CEDI): opgericht door von Habsburg Otto en Sanchez Bella Alfredo, ultra-conservatief en pro-Franco. Verbonden met de Paneuropa beweging.

  • Action pour une Europe nouvelle et atlantique (AENA), opgericht door ondermeer Damman, voor een sterk en rechts, pro-Atlantisch, vroom en anti-communistisch Europa

  • Union des Fédéralistes Européens: von Habsburg en maatjes uit Opus Dei

  • Beweging voor de Verenigde Staten van Europa (BVSE) opgericht door die clown van een biomagnetismegoeroe Walter Kunnen, antwerps industrieel, lid van de AESP, de man achter het blad Europa Eén Federaal; ereleden: Cardon de Lichtbuer Daniël, Claes Willy, Close Robert, von Habsburg Otto, ...

  • American Committee for United Europe (ACUE): CIA-structuur voor de financiering van paneuropese bewegingen zoals “European Mouvement” en de “European Youth Campaign” maar ook de Europese Raad, het Shumannplan en de Europese Defensie.  Leden: Donovan Bill, Bedell Smith Walter, Dulles Allen et Braden Thomas (allen CIA). Gesponserd door Rockefeller Fondation en Ford Fondation. Wie zei ook weeral de EU als dam tegen de VS? Ha!

  • European Movement (EM): CIA-gefinancierd via het ACUE, bestuurd door Retinger Joseph en Sandys Duncan, met als missie het oprichten van een Europees parlement. Leiders: Schuman Robert, Spaak Paul-Henri, ...

  • European Youth Campaign (EYC), initiatief van Retinger Joseph met CIA-geld

  • Action Committee for a United States of Europe (ACUSE) van één van Europa-aartsvaders Monnet, had serieuze overlap met de Bilderberggroep.

  • European Round Table of Industrialists (ERT): machtige groep van Europese multinationals (Dekker, Philips, Agnelli-groep, ICI, ...) met greep op de Europese Commissie

En dan nog dit (over de Roomse wortels van Europa):

Opus Dei was founded in 1928 and at least in later times this group's objectives would essentially merge with those of the Paneuropa Union: 1) keep the Soviets out of Europe, and 2) create a Roman Catholic-oriented European superstate. The Paneuropean Union is also responsible for the 12 stars on a blue ground as official symbol for Europe, which symbolizes the stars of the virgin Mary. Otto founded CEDI, "whose objective was to construct around the Spanish Borbóns a federation of European states united in Christianity and anti-Communism.

One of Otto's political secretaries, Jacques G. Jonet, is named as a co-founder of low-profile ultraconservative/fascist European-integration groups as Ordre du Rouvre, the Institut Européen pour la Paix et la Sécurité (IEPS), the Société Internationale de Wilton Park (Wilton Park conferences), and Cercle des Nations. [...] Jonet has been named as a member of Mouvement d'Action pour l'Union de l'Europe (MAUE), the Habsburg-founded CEDI, and CEPIC. Inter-European unity has long been a quest of the Habsburg dynasty.

Otto himself often speaks of the similarities between the Holy Roman Empire of the Middle Ages and his view of a coming United States of Europe. In this regard, Otto has stressed the importance of religion in the formation of a united Europe. He regards Christianity as Europe’s bulwark: ‘The cross doesn’t need Europe, but Europe needs the cross.

Beangstigend!

16 (edited by dim 09-07-2010 11:45)

Re: Schema

Vooral ook omdat die ganse opusiaanse Paneuropa beweging steeds weer uitmondt bij terroristische actiegroepen. Bv. Aginter Press op internationaal niveau.

In België: via ultrarechtse rakkers van de haute société (zoals de Bonvoisin, VdB, de Marcken de Merken, Vankerkhoven, ...) over Lecerf, Bernard Mercier, ... tot bij de groeperingen die telkens opnieuw genoemd worden in de Bende-dossiers. Degrelle verschool zich in Franco-Spanje en orchestreerde extreemrechts gespuis in België en daarbuiten.

En de Amerikanen handjes wrijvend langs de zijlijn.

17

Re: Schema

dim, correct. Deze organisaties uit de 70-80s aten ook allemaal uit de hand van de CIA. Het ging vooral om netwerking en propaganda. Vandaar de contacten van deze groepen met Dokter Moon, media-tycoon en eigenaar van de Washington Times, MacArthur II en de journalist De Borchgraeve (van Belgische afkomst), Claire Sterling en Claire Booth Luce (TIME magazine etc..). Interessant wordt het als er begin 80s een verschuiving plaatsvindt in België en het zwaartepunt van de anti-comm. inspanning zich verplaatst van de klassieke katholieke elites + CVP/PSC naar de PRL van Jean Gol. De connecties met Opus Dei zijn duidelijk.

Een naam die zeker niet vergeten mag worden hier:

Etienne D'Avignon, Knight of Malta, ex-minister, vele jarenlang voorzitter van de Bilderg conferenties, persoonlijke vriend van Kissinger, één van de voortrekkers van de EU.

Maar doorheen deze anti-comm. en pro-katho. mix loopt ook een rode draad van de Ridders van Malta, de militie van het Vaticaan wiens leden de ambassadeurs van Rome zijn en dus diplomatieke onschendbaarheid genieten. Twee voorbeelden die de opportunistische romantiek van de Ridders belicht.

Alain de Villegas: was volop betrokken in de miljoenen oplichting van de Franse Staat via ELF en de 'geniale' oliesnuffelaars. Eén van de Villegas' voorouders, Diego de Villegas, was de aanvoerder van een leger dat de Musulmanenversloeg  in Spanje. Daarop werd Diego kamermeester van Karel V en verhuisde naar Brugge. De  kruisvaarders werden gezien als de redders van de westerse cultuur tegen de oprukkende Turken/Moren/Musulmanen ( Lepanto, la Valetta etc..).

Telkens opnieuw komt het thema van nostalgie naar het grote roomse rijk van Karel V naar boven, verbonden met de kruistochten. In deze affaire was betrokken Giscard d'Estaing (Franse president 1974-1981), wiens vader hoofd was van de Franse arm van Opus Dei. Giscard had sterke rechtse sympathiën en sterke banden met Argentinië (vanuit zijn OAS-verleden).

Wie schreef de Europese Grondwet (Verdrag van Lissabon): juist, Giscard. Villegas verklaarde openlijk dat zijn groep ijverde om Brussel de hoofdstad van de Europese Unie te maken omdat het hoofdkwartier van de oppermachtige Orde van het Gulden Vlies, gesticht door Karel V, in Brussel was gevestigd. De Giscard -dynastie was verankerd in Clermont-Ferrand (Waar VGE burgemeester was), en had voorouders die verbinding hadden met de eerste kruistocht die 1095 precies in Clermont werd georganiseerd.

De rol van Spanje ( dictatuur, nazisme, Opus Dei, extreem-rechts, invloed in de EU etc..) in het ganse verhaal kan pas goed worden begrepen in het licht van de historische strijd tegen de Turken/Musulmanen, die het grootse deel van Spanje hadden bezet. De romantiek rond de heldhaftige bevrijding van Spanje van de goddeloze musulmanen, kleurt de Spaanse politiek reeds eeuwenlang. Hier komt het beeld van de 'sterke man' naar voor, de Koning, die met zwaard en kruis de vijand te lijf gaat en het Europese Rijk bevrijdt van de barbaren. In dit wereldbeeld past heel slecht een trage en onbesliste democratie.

In feite verschilt dit beeld niet veel van het concept van Hitler's 'Duizendjarige Rijk' , waar hij aanknoopte met het 'Europese Rijk' van Barbarossa, het concept van het 'Lebensraum'  en de veroveringenvan de machtige orde van de  Teutoonse Ridders (zie ook link WNP, Latinus).
Download Gratis (auteur Paul Winkler, publish 1943).

» spitfirelist.com

Het is duidelijk dat de EU in haar huidige vorm een realisatie is van de christen-democratische kliek, samen met het Vaticaan, Opus Dei, Ridders van Malta en steun van Nieuw Rechts in de USA ( met in de hoofdrol de Bush dynastie). Dat alles niet met  'democratische ' middelen is bereikt, is duidelijk.

En nu heeft dus 'paterke' Van Rompuy, vroeger nog bij SEPESS actief, de leiding ervan gekregen. Tiens, tiens!

PRESIDENT BARROSO RECEIVES DECORATION FROM THE ORDER OF MALTA 22 MAY 2010

President Barroso received "the Collar pro Merito Melitensi" from the Order of Malta, which is awarded to Heads of State as recognition of their activities and commitment. President Barroso feels deeply honoured by this award, which he sees as an expression of the fundamental values and concrete projects that link the European Commission and the Order of Malta. According to Barroso it also reflects the common commitment to support the poorest and to fight poverty and social exclusion.

18 (edited by dim 09-07-2010 12:08)

Re: Schema

Nog een frappant voorbeeld:

De Benedetti wordt niet enkel gelauwerd omdat hij een internationale industriële groep heeft uitgebouwd met meer dan 100.000 werknemers, maar ook vanwege zijn projekt om te komen tot de eerste Paneuropese financiële holding. Zoals bekend wenstte De Benedetti om die reden hoofdaandeelhouder van de Generale Maatschappij te worden. Von Habsburg zal in oktober in Lausanne de medaille plechtig aan De Benedetti overhandigen. Vroeger bekroonden zijn o.m. Raymond Barre, Gerhard Stoltenberg en Pierre Pfimlin.

Bron: De Tijd | 3 September 1988

De Ridders van Malta ken ik niet zo goed (moet ik me eens in verdiepen). Het was niet de enige (al dan niet esoterische) ridderorde in die sferen, er was een ganse panoplie:

19 (edited by dim 09-07-2010 12:20)

Re: Schema

Dus kort samengevat:

Verenigde Staten + Opus Dei + Haute Finance> gemeenschappelijk doel = bestrijden van communisme, invoeren van ultrarechtse systemen

Methodologie

  • sponseren van ridderordes en sekten als dekmantel

  • sponseren van geheime genootschappen van het genre P2

  • sponseren van ultrarechtse terroristische organisaties

  • sponseren van ultrarechtse haute société-kringen

  • sponseren van de Europese beweging

  • opzetten van Stay Behind-structuren

Financiering en politieke druk

  • illegale internationale handel in wapens, drugs, diamant, ...

  • financiële fraude op hoog niveau

  • chantage (roze balletten en andere)

20

Re: Schema

dim, Aginter Press. Ook achter Aginter Press staken destijds zogenaamde 'nobele beweegredenen'. Aginter Press bestond uit ex-OAS leden, huurlingen en légionairs, die verbitterd waren na het 'verlies' van Algerije, dat in '62 onafhankelijk werd. De Algerijnse vrijheidsbeweging FLN (Front Libération National) werd door de Franse generaals beschouwd als een 'communistische organisatie'. Na de onafhankelijkheid van Algerije zou het land in comm. handen vallen, vonden zij.

Het Franse officiële standpunt was pro-onafhankelijkheid, zoals in de rest van Afrika (bv. Congo 1960). Enkele Franse officieren organiseerden een putsch in Algerije om het het land 'te redden'. Men had immers 'zijn woord gegeven om het Algerijnse volk uit de handen van de coco's te houden'. Dit standpunt leeft ook nog vandaag. Vele ex-militairen zien de onafhankelijkheid van Algerije als 'verraad, woordbreuk', zeker nu een gelijkaardige problematiek opduikt met de islam-extremisten die de verkiezingen van '92 zouden hebben gewonnen (als men ze had laten doorgaan). Ja, ja, 'democratie'.

De putsch van de Franse officieren werd gesteund door de Kerk, met op kop de soldaat-priester Grasset. De putsch mislukte echter. De Cité Catholique (met Mgr. Lefèbvre, zie link met Dessart, WNP) zorgde ervaar dat de Franse putschisten onderdak vonden in ...Madrid, onder de hoede van King Carlos. De Cité Catholique had veel gelijkenis met Opus Dei: deelname van leken, opdeling in 'cellen', compartimentering, zwijgplicht en geheimhouding. Een 'geheime sekte' volgens sommigen. Van daaruit ging het richting Argentinië en Portugal.

Het Portugese filiaal van de OAS (OrganisationArmée Secrète) kreeg als front het agentschap Aginter Press. AginterPress was de Pretoriaanse Wacht van dicator Salazar. Het werd ook een uitzendbureau voor huurlingen en andere nobele kemphanen in de strijd 'met kruis en zwaard' tegen het rode gevaar. Aginter Press stond in contact met katholieke en rechtse groeperingen in gans Europa. De OAS leden ontpopten zich als experten in de 'nieuwe oorlogsvoering', de 'counter-insurgency' tegen de onzichtbare interne rode vijand.

Geen wonder dat men Franse en andere huurlingen zag opduiken in Angola, de Portugese kolonie, die in '74 ook al in communistische handen dreigde te vallen. Samenwerking met P2 kon niet uitblijven. Della Chiaie en de Fransen lagen aan de basis van de Latijns-Amerikaanse communistenjacht en richtten ook in Europa nogal wat schade aan.