21 (edited by dim 09-07-2010 13:08)

Re: Schema

Lecerf Émile, Thiriart Jean en Damman Florimond zouden antennes van Aginter geweest zijn in België. Uit het manifest van Aginter:

La première phase du document intitulé 'Notre activité politique' consiste à créer le chaos dans toutes les structures du régime. Deux formes de terrorisme peuvent provoquer cette situation: le terrorisme aveugle (commettre des attentats au hasard qui font de nombreuses victimes) et le terrorisme sélectif (éliminer des personnes précises). La destruction de l’Etat démocratique doit s’opérer autant que possible sous le couvert d’activités communistes

Ensuite, nous devons intervenir au sein de l’armée, du pouvoir judiciaire et de l’Eglise, pour travailler l’opinion publique, proposer une solution et faire apparaître clairement l’impuissance de l’appareil légal existant. Cela suppose donc une phase d’infiltration, de récolte des informations et de pression sur les organes vitaux de l’Etat par le biais de nos cadres. La pression psychologique sur nos amis et nos ennemis doit être telle qu’un courant de sympathie se forme à l’égard de notre organe politique et que l’opinion publique soit polarisée de manière à ce qu’on nous présente comme le seul instrument capable de sauver la nation. Il est évident que nous devons disposer de moyens financiers considérables pour pouvoir exercer de telles activités.» (s: Resistances).

22

Re: Schema

Knights of Malta. Ook wel genoemd: SMOM Sovereign Military Order of Malta. of ook nog: OSJ Orde van Sint-Jan (van Jeruzalem). Afstamming van de Hospitaalridders, die de eerste kruisvaarders begeleidden en verzorgden in Jeruzalem. (Hier ligt de oorsprong van hun zogenaamde 'officiële  humanitaire doel, steun aan de armen' etc...terwijl ingezameld geld meestal naar rechtse milities ging).

Een studie is de moeite waard. Dit is geen 'blikken ridderspelletje' maar bittere ernst. De orde werd erkend door het Vaticaan (De Ridders versloegen met Spaanse hulp de Turkse Vloot bij Valetta op Malta, en voorkwamen zo een Turkse aanval op Rome). Uit dankbaarheid werd de Orde erkend. Ridders zijn de officiële ambassadeurs van het Vaticaan en genieten diplomatieke onschendbaarheid. Dit opent zeer vele mogelijkheden en opent deuren naar de hoogste machtposities. Op hun officiële website verbergt de orde zich achter haar officiële ridderlijke imago, helpers der onderdrukten en armen, verplegers der zieken en gewonden...blabla

Lees de lijst der Ridders! Dat zegt genoeg.

Four new cardinals honored by Knights of Malta May 24, 2006
Four of the newest members of the College of Cardinals, after receiving their red hats from Pope Benedict XVI on March 24, have received high honors from the Knights of Malta. Cardinals Agostino Vallini, Andrea Cordero Lanza di Montezemolo, William Joseph Levada, and Franc Rodé received the Grand Cross of Honor and Devotion from Fra Andrew Bertie, the Grand Master of the Order of Malta. The honor-- one of the highest available in the Order-- was conferred on the four new cardinals who are currently stationed in Rome, and are now members of the Knights of Malta. Pope Benedict XVI is also a Knight of Malta, having receiving the same honor in 1999. He is the second Pontiff to be a member of the Order, following Pope Pius XII.

Op Scribd.com kan je gratis boeken en documenten downloaden » www.scribd.com

23

Re: Schema

» moversandshakersofthesmom.blogspot.com

24

Re: Schema

De link DAMMAN-Aginter Press is duidelijk. Damman was voorzitter van de Académie (Brussel) , in dewelke Violet, de advocaat van de Franse ex-minister van financiën Antoine Pinay, de hoofdrol speelde. Violet (=Opus Dei) adviseerde Prés. Giscard d'Estaing (Opus Dei, OAS). OAS=Aginter Press.

Met Giscard heeft men overlap Cercle Violet = cercle Pinay, Opus Dei, OAS, Knights of Malta. Er wordt aangenomen dat Giscard meer dader dan slachtoffer was bij de fraude der 'snuffelvliegtuigen' waarbij via het staatsbedrijf ELF vele miljoenen verdwenen. Enkele per toeval werd het grote gat in de boekhouding van ELF ontdekt en in vraag gesteld. De 'Canard Enchaîné' bracht het schandaal aan het licht. Zie ook 'moord op minister De Broglie (1976)' en de fratsen van Giscard's minister Poniatowski in Argentinië. Ook in het meer recente smeergeld schandaal van de Duitse CDU, waarin Kanselier Helmut Kohl betrokken was ( die de lippen stijf op elkaar geknepen hield) ELF opnieuw betrokken. Een herhaling van de christen-democratische onderonsjes van de jaren 80?

Quote: La Orden de Malta esta formada por 11.000 caballeros y damas entre lo más escogido de la nobleza, pero también está abierta a la sociedad civil. (The Order of Malta is formed by 11,000 Knights and Dames and derives its membership from among the nobility, but is also accessible to the civil community.) [...] En el mundo, los empresarios Lee lacocca (Chrysler), Barron Hilton (Hoteles Hilton), el ex presidente francés Valèry Giscard D'Estaing, Prescott Bush (tío del actual presidente de EE.UU.) o Alexander Haig (secretariodeEstado con Ronald Reagan) son otros hospitalarios destacados. (In the world, L

25

Re: Schema

Ik denk dat in deze 'kruisvaarders'-omgeving van Opus Dei, SMOM en katholieke elites CVP/PSC ook de aanleiding te vinden kan zijn met de Christelijke Falangisten in Beiroet. Deze waren een soort 'katholiek eiland' in een zee van Musulmanen en Joden. Toen de landwegen naar het Heilig Land nog open waren, trokken de Ridders te voet van burcht tot burcht, opgericht door de Hospitaalridders, in Klein-Azië. Na de verovering door de Turken moesten de kruisvaarders over zee (steunpunten Cyprus, Rhodos, Malta).

De Christelijke Falange kon men dus zien als een christelijke burcht in Beirut, die werd gesteund met wapens, geld, huurlingen vanuit de katholieke kringen in België. Verbinding Bashir Gemayel, wiens boekhouder El Khoury uit een zeer oude familie stamde die reeds eeuwenlang hashish smokkelde uit Turkije. Bijna onvermijdelijk dat de wapenleveringen werden betaald met de meer lucratieve heroïne uit de Bekaa vallei, die onder controle van de Syriers geraakte. Zelfs de Colombianen streken neer in Bekaa om de Europese markt van cocaïne te voorzien. De link Bougerol-El Khoury is duidelijk. De routes Beirut-Larnaca en Beirut-Malta werden ook door de CIA/DEA gebruikt voor zgn. 'gecontroleerde' drugzendingen naar USA. Eén van deze diplomatieke koffers werd door insiders vervangen door een bomlading op PanAm 103.

26

Re: Schema

Mogelijk. Maar vooral ook omdat wapenlevering aan Libanon zeer lucratief was. En omdat de Mossad dat een goeie zaak vond. Ideologie, christelijk of niet, is één ding. Grof geldgewin en macht blijven altijd en overal de grootste drijfveer.

27

Re: Schema

Goed overzichtje. Maar dit is slechts een deeltje van een 630 pag. document dat ik niet meer terugvind op internet. Ook de dienst NAMABASE.COM is zeer interessant, maar opgelet: alle namen worden samengeklutst als ze op eenzelfde bladzijde van bepaalde boeken voorkomen. Dit betekent dus niet altijd dat de genoemde personen werkelijk met elkaar in contact stonden.

28

Re: Schema

Ik plaats nog 1 nieuw item dat zeker van belang is voor de gebeurtenissen van de 80s, namelijk de IranContra affaire. Wat? In 1985 kwam aan het licht dat de USA in het geheim wapens had geleverd aan Iran. Er bestond een wereldwijd embargo tegen Iran. Iran was in oorlog met Irak. In 79 was de Shah gevlucht, de religieuze leider Khomeini nam de macht over. De wapenleveringen waren illegaal. Ze gebeurden op initiatief van Reagan-Bush, die kolonel Oliver North  van de National Security Agency inschakelden om de zake te organiseren. Wapens naar Iran + naar de  Contra's in Nicaragua. Drugs uit Centraal-Amerika naar USA (Florida, Miami).

Wat nooit aan het licht werd gebracht: de wapenleveringen begonnen niet in 1985 zoals Ollie North getuigde, maar wel in 1981, namelijk in België. Deze gebeurden in het grootste geheim, gestuurd door het '208 comittee' van Reagan-Bush. De wapenleveringen waren compensatie voor het  niet-vrijlaten van US gijzelaars in Teheran, hetgeen Carter de verkiezing 80 kostte. In 'October Surprise' van Barbara Honegger en van Gary Sick wordt België expliciet vermeld, ook de BBL, vliegveld Bierset, ... De leveringen gingen via Israël. Ook daar was de operatie niet door de regering goedgekeurd. Het was een Likud operatie om de kassa te vullen. Steeds werd er grote moeite gedaan om onderzoeken naar de beginfase van IranContra voor 1985 te boycotten. De feiten zouden zowel de US Republikeinen als de Israëli Likud in grote problemen gebracht hebben.

De affaire heeft in vele Europese/ NATO- landen en in de USA diepe sporen nagelaten: politieke schandalen, corruptie, geheime ops, uitschakelen van getuigen en journalisten. Het is uitgesloten dat deze affaire GEEN invloed heeft gehad in België, hoewel een directe link met de Bende niet direct voorhanden is.

Was het toeval dat de Belgische minister van justitie Jean Gol (PRL) een jood was in deze periode? Wie organiseerde het perslek dat er voor zorgde dat de rechtse kliek rond VDB en zijn CEPIC verhuisde naar de PRL van Jean Gol? Heeft men de getuigen van de allervroegste IranContra leveringen, die nog in de CEPIC-kringen te vinden waren, nadien uitgeschakeld? Had de Bende een precieze lijst van 'targets', die werden uitgeschakeld onder het mom van 'blinde, willekeurige terreuraanslagen'? Niet enkel op dit punt zouden de Bende-operaties grote gelijkenis vertonen met die van de 'Doodseskaders' in Centraal-en Latijns Amerika. Waren dit de wapentrafieken (van uit Bierset) waarover Cools belangrijke verklaringen zou gaan afleggen?

» www.globalresearch.ca

29

Re: Schema

Dezelfde verbindingen beschreef ik reeds elders op dit forum. Er zijn 2 interessante links die ontbreken in het schema van ISGP:

  • Hill & Knowlton, (Robert Keith Gray, zie Dekaise) bekend voor seksuele afpersing met minderjarigen. Filiaal in Brussel sinds 1961. Front voor CIA. Seksuele chantage opdrachten voor CIA.

  • Permindex (moord op Kennedy, Cuba-connection, Bush-connection) heeft een directe link naar INTERTEL, een klant van ARI van Bouhouche/Bijer. Overigens bestaat er vanuit INTERTEL een link naar MacArthur II in de persoon van Robert MAHEU, copain van Gen. MacArthur, oom van Mac II.

In de intelligence-propaganda-groep rond MacArthur II, met Moon, Claire Sterling, de Borchgraeve, Claire Luce (TIME Magazine), EIM, PIO, CEPIC, WNP, Wackenhut, ARI, ... mag men INTERTEL en Hill & Knowlton gerust bijvoegen. In het kader van pedofilie-dossiers zie ook interessante gelijkenissen met de 'Franklin-affaire' in de USA bij dewelke Hill & Knowlton ook betrokken was.

Quote uit boek (bron onbekend, op te zoeken):

Hitchcock was also the single largest investor in the Meyer Lansky-linked Resorts International, which in 1970 evolved a private intelligence operation known as Intertel, sprung from the same FBI Division Five and British intelligence nexus as Permindex, the umbrella corporation that apparently ran the John F. Kennedy hit. These connections will be explored later in this book. [13] Another of Hitchcock's associates was Ronald Hadley Stark, who appeared on the psychedelic scene in 1969 with yet another scheme to turn the entire world onto LSD.

Stark was one more "mystery man," with a number of cover stories and a seemingly unending bankroll for travelling and maintaining an opulent lifestyle. He boasted that he worked for the CIA, and there is no reason to doubt him in this matter. Stark financed a lab in Belgium that was the single largest underground manufacturing source for LSD at that time.

He was seen at the student uprising in Paris in 1968, and was also present at the student demonstrations and labor strikes in Milan in 1969. In the 1970s he lived a posh lifestyle in Italy, hobnobbing with Sicilian Mafiosi, espionage agents of various coloration, and terrorists. Stark was arrested by Italian police in Bologna in 1975, carrying what was suspected to be a vial of LSD, a key to a safe deposit box containing documents on the manufacture of acid, and friendly letters from a foreign service officer at the American embassy in London addressed to Stark's LSD lab in Belgium.

Re: Schema

Beetje grappig is dit topic wel. De gehele wereldgeschiedenis komt voorbij en zonder blikken of blozen wordt alles aan elkaar geplakt. Persoonlijk vind ik het jammer dat het in het geheel niet over de Bende van Nijvel gaat of daar op uitkomt. Dit topic is een opfrisser en aanrader voor een ieder die graag verbanden ziet en zoekt tussen alle obscure organisaties sinds de Tempeliers.

Ben benieuwd of het Echogain nog gelukt is zijn aangekondigde roman te voltooien en te publiceren. Zelf ben ik ook een boek aan het (proberen te) schrijven, maar dat gaat over liefde. De hoofdpersoon kan vaak niet slapen en vult dan zijn nachten met zijn illusie de Bende van Nijvel te kunnen oplossen.

Ik neem weer eens een Bendepauze. Dit wellicht tot opluchting van sommigen, die lastige noorderburen liever zien gaan dan komen. Maar ik ga niet voordat ik nog één oproep heb gedaan: blijf lezen, blijf schrijven en blijf kritisch op elkaar. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel. Dat de daders zich moeten verantwoorden.