11

Re: Weekdagen

Mincky, de uitvoerders van de overvallen kunnen bij hun aankomst in de luchthaven of station afzonderlijk opgehaald zijn door plaatselijke criminelen (bv. een Bouhouche of een Kapllan) en naar een verzamelpunt gebracht zijn, een safe house, gehuurd door plaatselijke criminelen. Ze kunnen er gebriefd worden over wat er moet gebeuren bij die specifieke overval. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. De wapens bevinden zich in het safe house ( verzameld door de hulpjes), worden gecontroleerd door de gebruikers ervan. Eten, drank en drugs zijn aanwezig in het safe house.

Een dag later is de dag van de actie. Ze worden door een hulpje naar de plaats van de overval gereden. Na de overval haast men zich naar een ander safe house, of één van de andere safe houses die richting station of luchthaven liggen. Dit in gezelschap van een hulpje als autopiloot. De gebruikte wapens blijven ter plaatse. Via connecties of afluisterapparatuur blijft men op de hoogte van opgeworpen wegversperringen. Luchthavens of internationale stations werden niet gealarmeerd bij de bende overvallen. De daders verdwijnen zoals ze gekomen zijn. Geen vuiltje aan de lucht. Wapens en voertuigen worden opgeruimd door de hulpjes samen met het leggen van zijsporen.

Resultaat: Daders spoorloos en de hulpjes kunnen van niets beschuldigd worden, ze werden wel opgemerkt in de omgeving, so what?

12

Re: Weekdagen

LEO wrote:

Resultaat: Daders spoorloos en de hulpjes kunnen van niets beschuldigd worden. Ze werden wel opgemerkt in de omgeving, so what?

Klopt, ik schreef dit reeds eerder, ingevlogen huurlingen, niet op België maar bv. Nederland of Duitsland. Dus officieel nooit in België aangekomen. Vervolgens haalt een lokaal hulpje ze op met de auto van het vliegveld in het desbetreffende land dichtbij België en brengt ze naar een safehouse. Actie uitgevoerd, vervolgens met de auto weer terug naar de desbetreffende luchthaven en ze verdwijnen in het niets en zijn "nooit in België geweest".

Re: Weekdagen

Er waren toch daders die Nederlands verstonden en konden spreken. Er zijn niet veel landen waar ze Nederlands spreken. Nederland, België, Suriname en een paar eilanden zijn de enige plaatsen waar ze Nederlands spreken. Mooie theorie maar het is onrealistisch.

14

Re: Weekdagen

Lees de boodschap van lid "boreux" op tbw site.

Re: Weekdagen

De gebruiker 'boreux' bestaat niet (meer) op Les Années de plomb. Van wat zou deze persoon kond hebben gedaan?

Re: Weekdagen

Biggus Dickus wrote:

De gebruiker 'boreux' bestaat niet (meer) op Les Années de plomb. Van wat zou deze persoon kond hebben gedaan?

Hier staat zijn bericht. Ik begrijp er wel maar de helft van, mijn Frans is niet zo goed » tueriesdubrabant.winnerbb.com

17

Re: Weekdagen

Ben wrote:

Wat wel opvalt aan de lijst (bedankt trouwens om hem te maken), is dat de meeste warenhuis-overvallen gebeuren op een vrijdag of zaterdag. Dat zijn meestal zeer drukke dagen voor een warenhuis, wat dus betekent dat er veel volk is en veel geld te rapen valt.

Uit een artikel van 21 december 1985 over een reeks overvallen in België:

Gisteren, vrijdag, werd gekenmerkt door een hoog aantal overvallen. Blijkbaar zijn er nogal wat potentiële overvallers die uitgaan van de veronderstelling dat de laatste werkdag van de week - als koopjesdag bij uitstek - ook de “gunstigste” is voor het plegen van overvallen, omdat de geldverhandelingen dan wellicht het grootst zijn. (...)

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube