1

Topic: Jean De Knop

Jacques Genevois was vanaf april 1982 informant bij het BIC, hij werkte voor commissaris Jan De Wachter. Genevois beschuldigt een zekere Jean De Knop van betrokkenheid bij de aanslag op Herman Vernaillen.

In die periode had Jean De Knop net een bar genaamd Candy's overgenomen van Bruno Farcy. "Jean De Knop waande zich een echter gangster, maar keek volgens mij te veel politiefilms. Ook Bob Beijer was erbij betrokken."

Jacques Genevois was ook de man die de tip van Asterix doorspeelde aan het BIC.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Jean De Knop

Jean de Knop is mij onbekend. Iemand meer info over deze persoon?

Re: Jean De Knop

De Jean de Knop wordt uitdrukkelijk vermeld in de akte van beschuldiging ivm de aanslag op de BOB wagen op 11 oktober 1981 om 00u30. Waar BOB'er François Achten een doelwit was, dit terzijde. Hij is de geheimzinnige persoon voor wie Bulsik alle spullen aankocht en aan leverde. Doch heeft dit geen enkel vervolg gekregen!

Ook nog de speurders hebben Bulsik een robofoto laten maken van Jean (Jan) de Knop, en die tekening had sterke gelijkenissen met hoe Bouhouche eruit zag. Dit om het niet al te verwarrend te maken. smile

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Jean De Knop

Heel interessant. Jacques Genevois zou Robert Beijer dan ook terecht hebben beschuldigd van betrokkenheid bij de aanslag op de Herman Vernaillen. Als dat klopt, dan was deze informant betrouwbaar. En de vraag is: had hij ook gelijk met de informatie van Asterix?

5

Re: Jean De Knop

the end wrote:

De Jean de Knop wordt uitdrukkelijk vermeld in de akte van beschuldiging ivm de aanslag op de BOB wagen op 11 oktober 1981 om 00u30. Waar BOB'er François Achten een doelwit was, dit terzijde. Hij is de geheimzinnige persoon voor wie Bulsik alle spullen aankocht en aan leverde. Doch heeft dit geen enkel vervolg gekregen!

Ook nog de speurders hebben Bulsik een robofoto laten maken van Jean (Jan) de Knop, en die tekening had sterke gelijkenissen met hoe Bouhouche eruit zag. Dit om het niet al te verwarrend te maken. :)

Het is geen arrest uit de Loden Jaren, maar eentje van “vandaag”. Maar het had perfect gekund » uitspraken.rechtspraak.nl

Re: Jean De Knop

Buslik bekent de aankoop van de onderdelen [die gebruikt werden voor de bomaanslag op de auto van de BOB]. Die moesten dienen om een afstandsbediening voor een garagepoort te knutselen. Een klant wilde daarvoor zijn cb-zender gebruiken. Van die klant weet hij alleen dat hij Jean heet. (...) Maar tijdens het verhoor schiet het Buslik opeens te binnen dat de klant 'De Knop' heet. Bouhouche en de anderen vragen of hij de man kan beschrijven voor een robotfoto. Buslik, compleet zen, beschrijft zijn vriend Bouhouche.

(...) Er bestaat een echte Jean De Knop. Die ziet zijn naam in de krant in verband met een bomaanslag en hij contacteert in grote opwinding de speurders. Hij kent Buslik, met wie hij samen een opleiding als piloot volgde in Grimbergen. (*) Hij heeft één keer iets bij hem gekocht en snapt niet waarom Buslik hem in zoiets mengt.

Bron: Het complot van de stilte | Hilde Geens

(*) Zou het hier over de vliegtuigmaatschappij Abelag gaan? Verder in het boek staat immers:

'Sinds [Buslik] in 1979 begon te klussen als piloot, staat hij voor ruim tweeduizend vijfhonderd euro in het krijt bij Abelag in Grimbergen voor de huur van toestellen.'

7

Re: Jean De Knop

Misschien dachten ze dat alle anderen idioten waren... Jean De Knop als alias voor de bediener van de knop voor de bom ook de auto van de BOB. Claude Bureau als partner van Bouhouche, ontmoet via een huwelijksbureau. En zo zijn er nog...

8

Re: Jean De Knop

Over welke JDK hebben we het hier eigenlijk? Waar woonachtig? De JDK woonachtig binnen een cirkel van 5 km rond het vliegveld van Grimbergen is volgens mij niet de man die de Candy over nam. En die is trouwens nooit zo "onvindbaar" geweest dat men een robottekening van hem moest maken. Ik kan niet anders bedenken dan dat er meerdere JDK 's waren. Anderzijds zal in die tijd ook niemand die regelmatig op het vliegveld kwam Buslik met de Bende of met Bouhouche verbonden hebben. Op datzelfde vliegveld kwamen ook tamelijk veel rijkswachters, niet om te vliegen maar om hun honden te trainen.

Ook trawanten van de H.

Haemers Bende kwamen er. Link met een mecanicien bevriend met Marc Vandam van de Bende Haemers:

"Et Marc Vandam, était-il à Heverlee? Que non. Il travaillait ce jour-là avec un ami mécanicien sur un avion Broussard à l'aéroport de Grimbergen. C'est le jour où les gendarmes ont contrôlé les passagers d'un Beechcraft américain se souvient-il. Faut-il le croire? Peut-être aussi. Le Broussard était là, le Beechcraft et les gendarmes aussi. Le copain mécano de Grimbergen pourrait bien s'en souvenir aujourd'hui."

Bron: Le Soir | 24 september 1993

Tja, ook zware mannen hebben hobby"s .

9

Re: Jean De Knop

De robotfoto van 'Jean De Knop' kwam aan bod op het 'proces Bouhouche-Beijer' op woensdag 23 november 1994. Deze werd gemaakt op aangeven van Buslik, die deze Jean De Knop dus ook duidde als de koper van de apparatuur voor de bomaanslag op de wagen van de BOB.

Iedereen had opgemerkt dat de geportretteerde geleek op Bouhouche, zei Theo Vandijck. Buslik had evenwel aan de speurders gezegd dat het Bouhouche niet was.

Komt ie: "De veronderstelling van het tegendeel 'leek zodanig grotesk' dat GEEN bijkomend onderzoek werd verricht."

Danny Bouhouche reageerde op het proces op de op hem gelijkende robotfoto dat voor veel mensen zouden kunnen doorgaan. "Met wat humor en verbeelding en zonder snor zou het zelfs u kunnen zijn, meneer de voorzitter."