Smars was boos op Robert Darville (leverancier van de explosieven). Haemers was boos op Smars omdat Ciolini op de hoogte was van de activiteiten van de bende.

22 (edited by hiciacit 26-09-2012 16:53)

DeadLetterBox wrote:

Vreemd ook dat Thierry Smars eerst een vriend is van de mannen en dan plots een vijand. Waarom? Omdat hij een fout had gemaakt met de explosieven? Nochtans leek hij dat zelf ook te beseffen. Of werd hij niet uitgestoten, maar was hij zelf van mening ermee te stoppen omdat hij zijn leven wou veranderen en werd hij dan hiervoor afgerekend?

Volgens Lacroix was dat omdat Smars uit de biecht zou geklapt hebben tegen ene Roland Baccioni (is er een link met Ciolini?), en dus de geheimhouding had geschonden.

Wel frapant hoe Smars werd afgeschilderd als een door en door slechterik, vnl. door de moeder van Haemers, terwijl Lacroix een 'sympathieke, lieve jongen' was blijkbaar.

Edit: nevermind, Baccioni is Ciolini » Forum

Dim, er is ook nog de link met Vincent Louvaert, de campus moorden, plus de aanwezigheid van de Italianen. En bankier Guy Cruysmans! Ook de uitspraak van Ciolini dat hij "de misdaden kon witwassen" straf. Ciolini had al langer contact met Smars en was op hem aan het inpraten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

24

Waar haalde Smars de kennis om met explosieven om te gaan? Internet was toen nog niet zo ingeburgerd dat je de kennis daar voor het oprapen had. Het doseren van de te gebruiken hoeveelheid was blijkbaar ook niet zijn sterkste kant. Waar leer je trouwens zoiets?

LEO, goede vraag. Is er info over de legerdienst van Smars, in de hoek van Darville en de Italianen is er kennis genoeg zie ook Massagrande.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

26 (edited by the end 26-09-2012 17:45)

Van een post van Swan. "Het gedrag van Smars is beginnen te veranderen rond de maand juli '85 toen hij Ciolini heeft ontmoet.  Deze wou deel uitmaken van een uiterst rechts organisatie, welke projecten in het Frans-Spaanse grendsgebied had. Ciolini was oprichter van een detectivebureau S.I.S."

Weer die Spaans-Franse link, daar kennen ze ze wat van bommen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

27

Was Smars wel de bommen-expert van de bende "Haemers"? Aangezien zijn jeugdige leeftijd gaat dat er moeilijk in bij mij. Zijn kompanen in de misdaad beschuldigen hem hiervan wel, maar het is makkelijk om de schuld voor de doden in de schoenen van een vermoorde te schuiven.

Ik zou het geloofwaardiger achten als bv. Basjri Bashrami met zijn Balkan achtergrond, waar de bommen bij wijze van spreke aan de keukentafel werden gemaakt in de jaren '80, hierbij betrokken was. Kwestie van met propere handen door de tenlasttelegging te komen. Wel overvallers maar geen moordenaars!

Dag heren, ofwel in het leger, ofwel van leverancier (Darville), of nog een optie is het boek "the anarchist cookbook", waar toch wel heel veel uitleg in staat. Het moeilijke aan explosieven is om er aan te raken. Zelf maken resulteert meestal in een onstabiel explosief, waardoor je deze niet kan gebruiken voor zulk een opdrachten. In het leger heb ik een specialisatie CRAC gedaan (combat rapprochée anti char), en ook daar leer je alles wat nodig is om met explosieven om te gaan. Deze cursus is vooral gericht op sabotagetechnieken, ga deze dus niet vergelijken met een cursus die de gasten van DOVO krijgen.

Bij ons was alles basic, waar wij stoppen begint de opleiding om bij het DOVO te gaan. Als Smars in het leger is geweest dan zou je moeten weten waar, want niet iedereen krijgt cursus CRAC. In het boek staat heel veel, en daar staan ook de formules om bepaalde dingen op te blazen, waardoor ik denk dat hij het niet uit een boek heeft gehaald. Wie heeft trouwens de bom op de wagen van Ronny Croes geplaatst als Smars er niet meer bij was? Was al een even groot kieken, en dat ten koste van een onschuldige kerel wiens leven nog moest beginnen.

29

Geronimo, hoe konden ze ook de sterkte van de explosie bepalen? Het meest van de tijd (in de jaren '80) deed ik waardetransport met een Ford Transit. Deze zag er buiten normaal uit maar was binnen gepantserd op een scheepswerf in Sheffield (UK). Woog bij de vier ton zonder lading. Opgefokte motor en rambaren vooraan (toen mocht dat nog). Binnen perfect afgewerkt en bepantserd tot in de chauffeurscabine en de bodem. Gepantserd tussenschot tussen chauffeur en begeleider. Prima materiaal dat je zomaar niet tot staan bracht met een gemotiveerde chauffeur.

Later reed ik met een Citroën camionette uitgerust met een nieuw procedé van bepantsering. We werkten toen in overall en toen ik vanachter instapte met opgerolde mouwen bleef ik achter de 1mm dikke bepantsering hangen, bepantsering die meeplooide met mijn arm. Nieuw procedé! Besparingen op gewicht en verbruik. Als je er vanachter een explosief op bevestigde blies je er de voorruit uit.

Maar soit, Haemers en Co interesseren me niet, wel de Bende van Nijvel.

Naar ik het begrepen heb werden de bommen geleverd en gemaakt door Robert Darville. Thierry Smars zal ze op de deur geplaatst hebben met zuigers en daarna op de ontstekingsknop geduwd hebben.