1

Heeft iemand meer info over het spoor dat journalist De Moor volgde en dat blijkbaar zodanig de goede kant op wees dat hij werd bedreigd en bijgevolg zijn onderzoek stopzette? Heeft iemand van justitie hem ooit hierover ondervraagd? Waarom niet, eigenlijk? Ook Guy Bouten zwijgt hierover. Voor zover ik weet ging het over wapenhandel.

Iemand meer info? Thx.

Ik vind er niet veel over terug:

3

Frank De Moor (1948-2004) was een Vlaams journalist bij het weekblad Knack. Na enkele omzwervingen als losse medewerker van De Standaard en Radio 2 Oost-Vlaanderen startte De Moor in 1973 op de redactie van Knack. Hij heeft er uiteindelijk meer dan 30 jaar gewerkt, eerst als onderzoeksjournalist en later als hoofdredacteur.

In zijn carrière kwam hij in het kader van verschillende dossiers in aanvaring met onder andere Paul Vanden Boeynants (verdachte legeraankopen), Freddy Vreven (schandaal rond de aankoop van obussen) en de burgemeester van Knokke-Heist, Leopold Lippens (bouwprojecten in duinengebied). In de laatste jaren van zijn carrière ontpopte hij zich als een van de belangrijkste criticasters van de politiehervorming in de jaren 1990.

Hij overleed in 2004 op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ondanks zijn slepende ziekte bleef hij vanop zijn ziekenhuisbed vastberaden doorwerken. De Moor werd in besloten kring gecremeerd in Lochristi.
Hij was gehuwd met magistrate Anita Harrewyn van het Gentse parket-generaal (in 2011 benoemd tot procureur-generaal van Gent). Het echtpaar heeft één dochter.

Bron: Wikipedia

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube