Re: Volkswagen Golf: Houssière

https://lh4.googleusercontent.com/-Ik5Qju4pdt8/VEzeoBZ3OSI/AAAAAAAAEbQ/JYtMJiYZhKc/s628/Golf%2520Houss%25201.png

https://lh4.googleusercontent.com/-5XZVjnOBy_o/VEzesTQiy7I/AAAAAAAAEbg/lMhPb9qe7YQ/s627/Golf%2520Houss%25202.png

https://lh4.googleusercontent.com/-K5dUVUnrtsg/VEzeq3ag-LI/AAAAAAAAEbY/Gr49Al0VblI/s616/Golf%2520Houss%25203.png

https://lh6.googleusercontent.com/-XRJDAbDoSlU/VEzexGOBJCI/AAAAAAAAEbo/NcO1J92JFSc/s618/Golf%2520Houss%25204.png

112

Re: Volkswagen Golf: Houssière

Boemerang wrote:

De wagen die de daders gebruikten wordt in de Waalse 30-uren reconstructie overigens getoond met kentekenplaat: 1-XG-92. Het valt mij op dat dit in de Vlaamse versie steeds eruit is geknipt. Het valt mij verder op dat er in vergelijk tot de Waalse variant niet veel klopt van de Vlaamse 30-uren reconstructie.

Het kenteken 1 XG 92 behoord toe aan een VW Passat Variant, type W8. Waar een overval mee gepleegd is op een casino.

113

Re: Volkswagen Golf: Houssière

Even terug naar de gevonden wagen (een te donker groene wagen - dus niet in Aalst gebruikt maar mogelijk wel in Overijse) met drie deuren en opnieuw de vermaakte achterbank wordt gevonden. Eddy Vos zegt hierover dit:

"En wat is er fout aan om informatie te vragen over de Golf GTI die de Bende na de overval in Aalst in brand heeft gestoken? Die wagen - waarop in vette letters de namen van veertien slachtoffers staan - moet ergens verborgen geweest zijn. Daar is in rondgereden, die heeft op parkeerterreinen gestaan, aan tankstations."

Bron » Nieuws

Wat bedoelt Eddy Vos hiermee? Dit bedoelt hij toch niet letterlijk neem ik aan?

Om hoelaat werd deze wagen precies gevonden in dat bos? Ik lees "gevonden door een jogger". Maar elders lees ik "hij brandde nog/ smeulde nog na". En "hij zou in brand gestoken zijn rond middernacht". Ik neem aan dat een weldenkend mens niet om middernacht gaat joggen in een bos waar de voorbije dagen en nachten zware criminelen gesignaleerd werden, laat staan op een moment dat er recent gruwelijke feiten gebeurden, en op een moment dat het erg koud is 's nachts?

Re: Volkswagen Golf: Houssière

Zelfs een klein vuurtje kan nog uren nasmeulen. Een in brand gestoken auto dus zeker ook. En wat de jogger betreft. Ik zou het niet abnormaal vinden als de jogger daar bijvoorbeeld rond 5u 's ochtends al passeerde. Veel mensen die vroeg naar hun werk moeten vertrekken maar eerst nog een rondje willen lopen, staan extreem vroeg op om te joggen. En zelfs mensen die niet vroeg moeten gaan werken, doen dat, puur om minder verkeer en andere storende elementen tegen te komen.

115

Re: Volkswagen Golf: Houssière

Nog een (kleine) foto van de VW Golf:

http://i38.servimg.com/u/f38/11/22/12/24/vw_gol10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

116

Re: Volkswagen Golf: Houssière

Ben, zeer interessante foto, waarom? In het boek van Hilde Geens las ik over deze Golf GTI het volgende:

"De slijtage aan de banden van de niet eens twee maanden oude wagen stemde overeen met een afstand van 20.000 tot 25.000 kilometer, wat een gebruik veronderstelde in 'uiterst brutale of extreem zware omstandigheden'."

Welke banden? roll

117

Re: Volkswagen Golf: Houssière

Heb ik me ook al afgevraagd, en ga ervan uit dat misschien de onderkant van de banden, het stuk in de modder niet is opgebrand. Er word ook gemeld dat het niet de oorspronkelijke wielen waren op die Golf.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Volkswagen Golf: Houssière

Doders van Aalst haalden hun Golf in Kortenberg

De in een bos te 's Gravenbrakel gevonden uitgebrande Volkswagen Golf GTI is wel degelijk de auto die de moordenaars van Aalst vorige zaterdag hebben gebruikt. Het parket van Nijvel heeft dat dinsdagavond bevestigd. De auto werd in september nieuw gestolen te Kortenberg, tussen Leuven en Brussel. Hij stond op de parking van een garage.

Het parket gelooft dat dezelfde auto ook kan gebruikt zijn bij de moordovervallen te Overijse en te Eigenbrakel, op 17 september. Over de cheques die bij het wrak van de Golf GTI werden teruggevonden (*) weet men trouwens ook dat zij niet afkomstig zijn van de roof te Aalst. Ze lagen al vroeger in het bos. Op de achterzijde stond de stempel van Delhaize waardoor ze niet inbaar waren. De meeste waren verbrand of verscheurd maar enkele knapen hadden getracht de cheques te innen. Ze werden prompt opgepakt en leidden onderzoekers naar het bos. (…)

Bron: Het Laatste Nieuws | 13 november 1985

(*) de cheques werden niet bij het autowrak gevonden maar verderop in het bos. Bovendien werden de cheques op 9 november 1985 gevonden. De Golf werd in de nacht van 10 op 11 november 1985 in brand gestoken.

Re: Volkswagen Golf: Houssière

Eén spoor: uitgebrande GTI en cheques

In het Bois de la Houssière te 's-Gravenbrakel op de weg tussen Bergen en Brussel, heeft een jogger maandagmorgen [11 november 1985] enkel cheques (afkomstig van de Delhaize te Aalst?) en het uitgebrande wrak van een Volkswagen Golf GTI gevonden. Wellicht werd het voertuig gebruikt bij de bloedige overval te Aalst.

"Ik was aan het joggen, toen ik maandagmorgen omstreeks 10u in het bos het wrak vond van een Golf GTI. Aangezien ik wist dat zo'n auto werd gebruikt door de Bende van Nijvel, ben ik doorgelopen en heb even later de politie verwittigd", aldus de man.

De auto bevond zich op een bosweg, nauwelijks 10 meter van een tamelijk druk bereden weg. De identificatie van het voertuig is uiterst moeilijk omdat de brand mogelijke herkenningspunten heeft vernietigd.

Het Bois de la Houssière is een woud van 7 km lengte en heeft een doorsnede van 2 km. Blijkbaar lieten de gangsters de wagen zomaar achter. Dat moet zondagnacht gebeurd zijn, want maandagmorgen [11 november 1985], omstreeks 1u, heeft een toevallige voorbijganger de Golf nog zien branden.

Bron: Het Laatste Nieuws | 12 november 1985

120

Re: Volkswagen Golf: Houssière

Merovinger wrote:

Blijkbaar lieten de gangsters de wagen zomaar achter. Dat moet zondagnacht gebeurd zijn, want maandagmorgen [11 november 1985], omstreeks 1u, heeft een toevallige voorbijganger de Golf nog zien branden.

De man en de VW Kever die moest "uitwijken" voor de brandende Golf (zie eerder in dit topic)?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube