Re: Afstandsbedieningen

Kevlar wrote:

Infrarood-technologie neem ik aan. Waarvoor werd infrarood op dat ogenblik zoal gebruikt? Waren toen alternatieve toepassingen mogelijk?

De enige alternatieve toepassing waaraan ik momenteel denk is het op afstand bedienen van een bom. Alhoewel dat met toen beschikbare radio apparatuur eigenlijk veel beter te realiseren is. Een ander alternatief gebruik zou het bedienen van bv. een garagedeur of alarm kunnen zijn. Maar ik denk niet dat die afstandsbedieningen zelf makkelijk te herprogrameren zijn op de juiste frequentie en signaal.

Een ander alternatief dat ik hier nu vlug bedenk zou het storen of manipuleren van infrarood detectoren kunnen zijn, maar dat is echt pure speculatie. In elk geval draagt zo'n afstandsbediening niet zover, de reden waarom er geen bijbehorende TV bij gevonden is, ligt misschien in het feit, dat men de ontvanger uit de TV gehaald heeft, en men die gebruikt heeft om iets anders aan te sturen, dat is voor mij in elk geval een logisch alternatief voor een afstandsbediening zonder TV.

Re: Afstandsbedieningen

Om een bom te bedienen, kan je beter een radiografische afstandsbesturing gebruiken. Je kan die op een eigen frequentie instellen en de ontvanger kan je ook aan de hand van het juiste kristal op de goeie frequentie zetten. Je wil immers niet dat de eerste beste zendamateur uw bom doet ontploffen.

Zenders en ontvangers, overal vrij in de handel te koop, en een beetje elektronica specialist, boxt zoiets zelf in mekaar. Tegenwoordig is het trouwens nog simpeler, je gebruikt inderdaad gewoon een GSM.

13

Re: Afstandsbedieningen

Herr Flick wrote:

Tegenwoordig is het trouwens nog simpeler, je gebruikt inderdaad gewoon een GSM.

Inderdaad, al gedaan en gemaakt. Alé, zien maken. Want zonder iemand die het niet kan zou ik er niet aan beginnen en zeker geen gevaarlijke explosie. Een kennis die leerde dat allemaal in het leger en het kan heel simpel een bom maken.

Re: Afstandsbedieningen

Den truk is gewoon een relaiske vastmaken aan den telefoon die een elektrische stroom stuurt naar een ontsteker, als de telefoon overgaat. Je kan hem zelf op 2 manieren laten afgaan, op tijd of via remote controle. Een basis kennis van elektriciteit/elektronica  is genoeg om zoiets ineen te knutselen. 

De ontsteker is zoals steeds het lastigste gedeelte, maar ook daar valt met betrekkelijk eenvoudige middelen een mouw aan te passen. En je moet aan springstof geraken. Echte telefoonbommen zoals die door de MOSSAD gemaakt worden zijn natuurlijk veel ingewikkelder daar zit de bom in de GSM zelf. 

Maar ik zou dat toch niet zelf gaan proberen, ik heb mijzelf daar trouwens ook nog nooit mee beziggehouden, ik heb mijn vingers nodig voor mijn werk. wink

Als je al die dingen wil weten, er bestaan genoeg bronnen op het internet om te leren hoe je ontstekers, zenders, springstof etc. zelf kan maken. Sommige zijn zelf kinderlijk eenvoudig, de onnozelheden die je met een  microgolf oven kan uitsteken bv, zijn werkelijk op het criminele af. Je zult werkelijk verbaasd staan van hoe simpel het is om met de meest onnozele dingen brand te stichten.

15

Re: Afstandsbedieningen

Herr Flick wrote:

De onnozelheden die je met een  microgolf oven kan uitsteken bv, zijn werkelijk op het criminele af.

Klopt, al beelden van gezien, dat knalt enorm. smile

Herr Flick wrote:

Als je al die dingen wil weten, er bestaan genoeg bronnen op het internet om te leren hoe je ontstekers, zenders, springstof etc zelf kan maken.

Ja maar daar moet je mee oppassen, want er staat ook vaak verkeerd info. Dus altijd checken bij iemand die er verstand van heeft zeg ik.

Herr Flick wrote:

Sommige zijn zelf kinderlijk eenvoudig.

Met suiker en gootsteenontstopper kan je al iets maken, dat samenpletten en in een ijzeren staaf doen en die dicht maken, met een ontsteking en met gsm. Je kan ze ook zonder gsm aansteken maar das al gevaarlijker hé, op afstand is het veiligste natuurlijk. De ijzeren staaf spat uitéén. Steek daar bouten in en je hebt al iets heel gevaarlijk hé. Je moet wel werken met verhoudingen enzo, zelf heb ik het nog niet gemaakt, maar ook al gezien zal het zo zeggen.

Re: Afstandsbedieningen

SOS Piet zou zeggen: "Patiserie moet je afwegen." Ja da is met springstoffen ook zo. Het plezier dat ge kunt hebben met een batterij en een stom stukske staalwol. Ontploft niet, maar het demonstreert goed hoe simpel het is vuurke stook te spelen.

17

Re: Afstandsbedieningen

Columbo wrote:

De vraag is waarom ze ze weggesmeten/verbrand hebben. Ze konden die dingen beter niet samen opstoken met bewijsmateriaal aangaande de Bende van Nijvel. Hun vuurtje heeft precies ook niet naar behoren gebrand.

Inderdaad, waarom? Nog eens vernoemen dit werd samen met een encyclopedie van wapens (die zeldzaam was) en papier met woordjes op, gevonden voor de aanslag in Aalst, namelijk in de voormiddag. 's Avonds vond de raid plaats.

Ze kunnen er al een tijdje gelegen hebben. Lagen die spullen ergens waar men er niet naast kon kijken of afgelegen? Veel vragen waar we geen antwoord op weten maar kleine details zouden ons vooruit helpen. Aangezien het iemand gevonden heeft zal het de bedoeling geweest zijn dat ze gevonden werden. Plus, er licht daar ook een foto van een blonde vrouw, treinticket Brussel-Oostende, dit zou van Bultot zijn vrouw dan zijn, net als die papiertjes met haar handschrift.

Bultot zou de avond voor de raid op Aalst een agent van de Staatsveiligheid hebben gebeld met de vraag of deze geen machinegeweer had, want hij had er dringend eentje nodig. Volgens mij is dit gewoon een zet om de Staatsveiligheid erbij te betrekken. In opdracht van iemand die mogelijk bij de Staatsveiligheid werkte, een soort van mol, want die vraag is toch zo belachelijk.

18

Re: Afstandsbedieningen

Muziekliefhebbers waren het zeker, altijd stereo installaties uit de auto's halen, een afstandbediening Bang&Olufsen. Kan me moeilijk voorstellen dat zo een bende zich ook gaat bezighouden met autoalarmen kraken om de radio's eruit te stelen.

19

Re: Afstandsbedieningen

Raf wrote:

Muziekliefhebbers waren het zeker, altijd stereo installaties uit de auto's halen, een afstandbediening Bang&Olufsen.

Ik weet niet, mss was hun autodealer wel de muziekliefhebber, of beter gezegd de garagist van de Bende. Die man zal ook wel geweten hebben voor wat die auto diende, dus die installatie zou iedereen er uitnemen, dat is 2 keer winst, auto + radio.

Raf wrote:

Kan me moeilijk voorstellen dat zo een bende zich ook gaat bezighouden met autoalarmen kraken om de radio's eruit te stelen.

Voor mij zegt dit dat ze hun auto's bestelden bij specialisten die met auto's overweg konden, die haalden de dure stereo eruit om ze door te verkopen. De Bende was alleen geïnteresseerd in de auto, de achterbank eruit, en de achterklep met een mechanisme vooraan kunnen openen. Ze betaalden alleen voor de auto. Het kan natuurlijk ook dat de garagist meer was dan een technieker.

20

Re: Afstandsbedieningen

De CCC liet heel amateuristisch zaken ontploffen. De Bende van Nijvel deed dit niet. De Bende van Nijvel rukte uit om al schietend te moorden. Met een afstandsbediening hou je enkele speurders een paar weken koest.