1

Topic: Patrick Haemers

Wat ik eigenaardig vindt is dat Haemers na Eigenbrakel en Overijse een huiszoeking gekregen heeft. De speurders verdachten hem van reus te zijn tijdens die overvallen, ook kassiersters zagen in hem de reus. Hij had een alibi maar eigenlijk kan je daar vragen bij stellen, of het wel waar is. Als je slim bent zorg je ervoor dat je een alibi hebt, als je ervan weet. Hij was op restaurant met Tyack. De speurders stelden daar vragen bij over de echtheid van het alibi.

Nog iets, toen Basjri Basjrami opgepakt werd zei hij tegen de speurders: "Wij waren in Overijse en Eigenbrakel, maar wij hebben dat kind niet neergeschoten." Er werd geen belang gehecht aan zijn woorden.

Eigenlijk zit heel dat dossier vol met vraagtekens en zo gezegde toevalligheden.

2

Re: Patrick Haemers

Even een aanvulling bij het alibi van Haemers voor die avond. Het is pas nadat Haemers gearresteerd was, dat Tyack voor hem een alibi ging zoeken. Ze kwam aanlopen met een rekening van een restaurant waar ze zogezegd die avond zouden gedineerd hebben. Het is natuurlijk niet bewezen, maar volgens getuigen in het restaurant is het koppel Haemers-Tyack de dag voor de aanslag komen eten en niet op de dag zelf. Speuders stellen zich dan ook grote vragen bij de echtheid van de datum op de rekening, ze vermoeden dat Tyack de datum heeft verandert. Tijdens diezelfde huiszoeking hebben de speuders ook een riot gun gevonden, maar die was niet gebruikt door de Bende.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Patrick Haemers

Zou Haemers dan in Aalst deelnemen, als hij weet dat hij de nummer 1 verdachte is voor Overijse en Eigenbrakel? Ik zie er hem voor in staat, maar het is toch eigenaardig. Of hij moet zich zo veilig (hand boven het hoofd) gevoeld hebben dat hij zich niets aantrok van die huiszoeking.

4 (edited by club_le-happy-few 28-02-2008 14:22)

Re: Patrick Haemers

Ik denk dat Haemers zich sowieso niets aantrok. Overal de boel op stelten zetten, dat was z'n levensmotto. Als hij dan nog een hand boven zijn hoofd krijgt, dan moet die zich zeker ongenaakbaar gevoeld hebben. En dat er geen Bende-wapens aanwezig zijn. Ja, als één van de populairste gangsters krijg je na dergelijke overval automatisch bezoek. Schuldig of onschuldig ... Dat ze bij hem gingen komen zoeken zal hij wel verwacht hebben.

5

Re: Patrick Haemers

club_le-happy-few wrote:

Schuldig of onschuldig ... Dat ze bij hem gingen komen zoeken zal hij wel verwacht hebben.

Vergeet ook niet dat die reus ook trekkebeende (mankte), net als Haemers. Hoeveel mensen van 1m90 zijn er die manken? Of beter gezegd hoeveel gangsters zijn er van 1m90 die manken? En mankte die reus in Aalst of alleen in Overijse en Eigenbrakel?

6

Re: Patrick Haemers

Wat informatie over Patrick Haemers in Brazilië. Op 23 maart 1990 meldt informant X18 dat Patrick Haemers een soort afscheidsbrief heeft gestuurd naar zijn vader, Achille Haemers. Achille Haemers vreest dat Patrick zich van het leven zal beroven of zal sterven tijdens een ontsnappingspoging. Indien er een ontsnappingspoging zou plaatsvinden, zou het met steun zijn van een groep uit Columbia die bereid zou zijn tegen een hoog bedrag, Patrick Haemers te helpen ontsnappen.

Achille Haemers moest voor deze actie de nodige fondsen bij elkaar krijgen en via een tussenpersoon moeten opsturen naar Columbia. Deze tussenpersoon zou Serge Fransevitch zijn. Deze Serge bracht op 22 maart 1990 een bezoek aan Achille Haemers en had - volgens de informant - een farde met documenten bij afkomstig van de Brussel GPP. Serge Fransevitch zou bereid zijn om Achille Haemers financieel te steunen en zou naar eigen zeggen beschikken over (hou u vast) 60.000.000 frank. Achille Haemers zou naar eigen zeggen, gecontacteerd geweest zijn door personen uit de omgeving van Paul Vanden Boeynants (firma's) met eveneens financiële voorstellen.

Zoals iedereen wel weet, heeft de ontsnappingspoging nooit plaatsgevonden en is Patrick Haemers - ondanks alle moeite - toch naar België overgebracht.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

7

Re: Patrick Haemers

Op 23 maart 1990 had informant X18 nog wat extra informatie. Achille Haemers zou door bemiddeling van Serge Fratsevitch in contact zijn gekomen met een lid van de Zuid-Afrikaanse ambassade. Deze persoon zou ervoor zorgen dat Patrick Haemers vervroegd vrij zou komen in ruil voor de videocassete van VDB. De betrokkene zou in rechtstreeks contact staan met Jean Bultot. Volgens Achille Haemers zou Patrick en Denise Tyack nog een grote som geld hebben op een geheime Zwitserse bankrekening.

Op 29 augustus 1990 verklaart informant X18 dat: "Een extreem-rechts advocaat, een vroegere vriend van Patrick Haemers, bezoekrechts heeft gevraagd voor deze laatste. Patrick Haemers stemde toe. Het betreft de genaamde Delhuvenne Etienne. De reden van de contactname is niet gekend, maar de betrokkene schijnt hoge politieke steun te genieten."

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

8

Re: Patrick Haemers

Wat ik mij vooral afvraag bij de uitlevering van Haemers is waarom personen zoals Jean-Paul Dumont alle moeite van de wereld doen om ervoor te zorgen dat Haemers in Brazilië blijft en niet wordt uitgeleverd. Volgens een informant heeft Dumont letterlijk gezegd dat hij er alles aan zou dat de niet-uitlevering een succes zou worden. Dumont zou ook gezegd hebben dat er absoluut geen confrontatie mag komen tussen Haemers en VDB. Waarom niet? Wat hebben Haemers en VDB dan te verbergen? En waarom sterft Haemers vlak voor het proces, waar er sowieso een confrontatie zou komen tussen de Bende Haemers en VDB.

En is het niet raar dat een advocaat - die ook lid is van dezelfde partij van VDB (PSC) -moeite doet om de ontvoerder van een minister van Staat uit zijn eigen partij niet te laten uitleveren.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

9

Re: Patrick Haemers

Ben wrote:

Wat hebben Haemers en VDB dan te verbergen? En waarom sterft Haemers vlak voor het proces, waar er sowieso een confrontatie zou komen tussen de Bende Haemers en VDB.

Het kan bijna niet anders dat ze elkaar kenden. Ook aan VDB zijn ontvoering mag men sterk twijfelen of het geen truc was van VDB. Haemers en zijn kompanen zaten toch in de entourage van VDB, ze werkten voor de rechterhand van VDB. VDB ging naar feestjes, ook Haemers was daar. Wat staat erop die videocassette, VDB op één of ander feestje? En Haemers die ging praten, pleegt dan zelfmoord. Is dit niet een beetje opgezet spel? Ik denk wel dat Haemers wel over macht beschikte, dingen die hij wist en die absoluut niet mochten uitlekken. Straks is het toch nog waar dat hij ergens onder de zon een nieuw leven is begonnen op één of ander eiland, onder een nieuwe identiteit of is dit te ver gezocht.

Re: Patrick Haemers

"Begin oktober doet Patrick Haemers bij de derde brigade van de politie van Brussel aangifte van de diefstal van zijn Mercedes. Enkele dagen later annuleert Haemers deze klacht alweer. De politie van Brussel krijgt een fax van de politie van Oslo die ene Jean-Claude S. geïnterpelleerd heeft toen hij met de Mercedes de overzetboot opreed."

Dit is geschreven op deze site. Ken iemand de volle naam en nationaliteit van Jean-Claude S.?