1

Topic: Porsche 924

Het kan ook zijn dat de Porsche (924) van Van Camp gestolen werd door Kapllan. Deze werd een week later teruggevonden zonder papieren in Brussel (?). Een tweede Porsche werd met deze papieren gevonden in Parijs: poging tot verkoop gestolen wagen of oplichting verzekering?

Re: Porsche 924

Ben deze nog niet eerder tegen gekomen in samenhang met de Bende van Nijvel.

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"

Re: Porsche 924

Misschien wat meer uitleg over deze Porsche 924? Waar kwam deze ter sprake?

4

Re: Porsche 924

In januari 1982 deed Van Camp aangifte van de diefstal van zijn Porsche (nummerplaat BEL-310, maar ik weet niet of het een 924 was?) die voor zijn woning in de Avenue de Broqueville in Sint-Lambrechts-Woluwe geparkeerd stond. De Porsche werd op 25 april 1982 in Parijs teruggevonden en Murat Kapllan bekende de diefstal. De politiemannen die Van Camp kwamen vertellen dat Kapllan zijn auto had gepikt vonden dat Van Camp zenuwachtig reageerde.

5

Re: Porsche 924

Het was wel degelijk een Porsche 924. Zie ook deze link » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

6

Re: Porsche 924

De politiemannen die aan Van Camp kwamen vertellen, zeiden dat hij niet zenuwachtig maar "verdacht zenuwachtig" reageerde. Het toeval, voor zover dat al bestaat, wil dat op 25 april 1982 in Parijs een Porsche 924 werd teruggevonden, die in Brussel gestolen was. Op die auto hing het plaatnummer BEL-310 van Jacques Van Camp.

Een afbeelding van een Porsche 924:

http://www.ssip.net/upload/porsche-924-front-1_192.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Porsche 924

Ben wrote:

Het toeval, voor zover dat al bestaat, wil dat op 25 april 1982 in Parijs een Porsche 924 werd teruggevonden, die in Brussel gestolen was. Op die auto hing het plaatnummer BEL-310 van Jacques Van Camp.

Op verkenning geweest naar het appartement van Fourez-Dewit?

8 (edited by Merovinger 31-05-2011 12:33)

Re: Porsche 924

In het interview met de dochter van Van Camp geeft ze het volgende antwoord op de vraag:

Humo: Het onderzoek naar uw vader is op gang gekomen nadat het gerecht twee verdachten had laten gaan die amper twee na de moord al gearresteerd waren. Het ging om Philippe De Staerke en om de nobele onbekende Mohammed El Bourajradji, van wie alleen bekend is dat hij ooit als tuinier gewerkt heeft in Waterloo. Twee dagen na de moord gearresteerd, dat moet zowat de snelste opheldering in de Belgische gerechtelijke geschiedenis geweest zijn.

"Juist ja. Een paar maanden voor de moord op mijn vader, in januari, hadden mensen van de clan-De Staerke de Porsche van mijn ouders gestolen. Ze hadden er Brussel mee doorkruist en enkele uren later achtergelaten op een paar honderd meter van de plek waar hij tevoren geparkeerd stond."

Werd de Porsche dan tweemaal gestolen? Namelijk in het voorjaar 1982: auto teruggevonden in Parijs en in januari 1983: auto op enkele honderden meters teruggevonden nadat deze een toerke door Brussel had gedaan.

Mijn vragen of opmerkingen hierbij:

  1. Ben: vanwaar heb je de info over de vondst in Parijs?

  2. Hoe weet men dat in januari 1983 de auto door Brussel is gereden? Werd deze ergens opgemerkt? Werd de Porsche ergens voor een misdaad gebruikt in Brussel?

9

Re: Porsche 924

Waarschijnlijk werd de Porsche gestolen om de papieren te kunnen gebruiken op een andere Porsche. Ergens wordt de diefstal gelinkt aan Kapllan maar geen spoor meer waar. Er valt ook op te merken dat Van camp en echtgenote niet meer bleven slapen in 3 canards maar terug naar Brussel gingen overnachten sinds er in de omgeving een drug-gelateerd feit zou zijn gebeurd.

Tesamen met het terugvinden van de uitgebrande peugeot van Dew. zes maanden vroeger in de onmiddellijke omgeving lijkt er in de omgeving een onveilige situatie geweest te zijn. Geen spoor van meer?

10 (edited by Hestur 31-05-2011 18:52)

Re: Porsche 924

Volgens Bouten zit het als volgt:

Op 25 april 1982 werd in Parijs een Porsche 924 teruggevonden die in Brussel gestolen was. Op die auto hing het plaatnummer BEL-310 van Jacques Van Camp. Het ging daarbij dus blijkbaar niet om de feitelijke auto van Van Camp, maar een andere van hetzelfde merk als van Van Camp en met  dezelfde nummerplaat als Van Camp! Dader: niet bekend.

Op 29 maart 1983, zes maanden voor de moord, werd Van Camps eigen Porsche dan gestolen in Sint-Lambrechts-Woluwe, voor zijn woning. De auto werd de volgende dag teruggevonden. Ik vermoed dat dat nabij het huis van Van Camp was. De dief was hier Murat Kapllan - die overigens vaak naar Parijs ging. Murat Kapllan kende Lammers en Weykamp toen goed.