1 (edited by Raf 25-06-2009 16:19)

Topic: Austin Allegro

http://www.allegroclubint.org.uk/images/2008/allegro35/images/FJK640X.jpg

Foto van een Austin Allegro, dit model liep van 1973 tot 1983. Je ziet het type uit begin jaren '80. Ze bestaan ook met een belachelijk grote "daimler"-achtige grille. Staat bekend als een ramp auto, een van de slechtste modellen ooit geproduceerd door Britisch Leyland.

Het was geen Aston Martin die gestolen werd in Elsene, maar een gelijkaardige wagen als op foto.

2

Re: Austin Allegro

Om nog even terug te komen op die Austin Allegro, ik ben oldtimerliefhebber en zag er onlangs op een treffen een staan. Het viel me op dat er bij deze wagen wel bijzonder weinig beenruimte is op de achterbank, het is moeilijk om achterin plaats te nemen.

Dit samen met de legendarische onbetrouwbaarheid van het model maken het mij alvast duidelijk waarom ze hem achterlieten. Raar eigenlijk dat dezelfden die een Saab op zo een professionele manier ombouwden en daarmee hun kennis der techniek en auto's bewijzen, nadien zo een missing begaan.

3 (edited by Merovinger 20-06-2011 13:48)

Re: Austin Allegro

Maandag 10 Mei 1982: In Elsene stelen twee onbekende een Austin-Allegro. De wagen wordt 's anderdaags teruggevonden in Lembeek.

Meer » Elsene | Forum

4 (edited by Merovinger 20-06-2011 13:55)

Re: Austin Allegro

Het exacte type Allegro is niet gekend.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ad/Austin_Allegro_1.5HL_MKIII_1982.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Austin_Allegro_2_door_1275cc_March_1979.JPG

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Austin_Allegro_estate_reg_1981_1275_cc.JPG

Re: Austin Allegro

Ik vraag me af waarom iemand in vredesnaam een Austin Allegro zou willen stelen? De topsnelheid ging nog wel, maar de wegligging was bedroevend. Een Golf Gti, een Saab Turbo of een VW Santana zijn veel geschikter om snel weg te komen denk ik, of liepen ze puur toevallig tegen die Austin aan?

6

Re: Austin Allegro

Een onopvallend karretje?

Re: Austin Allegro

Raar dat ze ofwel een carjacking doen of een auto uit een garage stelen. De auto's in die tijd kreeg je met een schroevendraaier open en een iets of wat handige Harry kreeg die auto 's ook aan de praat. Slechte autodieven?

Re: Austin Allegro

Vind dit ook een zeer vreemde keuze van voertuig. De Austin Allegro staat niet bepaald bekend om zijn bouwkwaliteit. Vraag me ook af of dit voertuig veel verkocht is geweest in België? Er zijn volgens mij 'anoniemere' en betere wagens te stelen. Ze moeten er haast op uit gekomen zijn, niet gesloten?

9

Re: Austin Allegro

Iceman wrote:

Ik vraag me af waarom iemand in vredesnaam een Austin Allegro zou willen stelen?

Het toeval wil dat er tot 1981 een fabriek van British Leyland was in Seneffe. Deze werd echter in 1981 gesloten waardoor meer dan 2.000 werknemers hun job zijn verloren. Dit was ook een periode van zware sociale onrust in België.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube