Op 10 mei carjackten twee mannen om 22.20 uur een Austin Allegro ter hoogte van de Avenue d’Italie 37 in Brussel. Volgens de eigenaar was de wagen rijp voor het schroot. De man werd gedwongen om op zijn buik te gaan liggen en zijn portefeuille af te geven. De daders waren gewapend maar niet gemaskerd en waren al ouder, een stel veertigers.

Heeft deze man ooit een goeie beschrijving kunnen geven van de ongemaskerde mannen?

32

johan666 wrote:

Heeft deze man ooit een goeie beschrijving kunnen geven van de ongemaskerde mannen?

Zijn getuigenis heeft robotfoto 17 tot stand gebracht.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Dank je, maar er waren toch 2 daders?

34

Van op deze site:

Op 7 oktober 1982 herkent de heer N.L. bij de Gerechtelijke Politie te Brussel op een foto, zonder echter zeker te zijn, de in 1930 geboren heer C.D. als een van de dieven van zijn wagen. Hij had hem op 11 mei 1982 al op dezelfde manier herkend bij de Gerechtelijke Politie. In oktober 1982 verbleef C.D. te Bernissart.

Deze man is de eerste 'suspect' in de zaak van 'dépeceur de Mons". Een goed vriend van de advocaat R.R. (zaak Van Camp et C. Dumont) in 1983.

Dat is waarschijnlijk niet zo. Die ene CD is geboren in 1943. De andere in 1930.

Zijn dat de "vuilzakmoorden"?

pami75 wrote:

Deze man is de eerste 'suspect' in de zaak van 'dépeceur de Mons". Een goed vriend van de advocaat R.R. (zaak Van Camp et C. Dumont) in 1983.

Deze CD is geboren in 1930. De andere CD in 1943. Tenzij er in het verslag van de parlementaire onderzoekscommissie een fout staat is het niet dezelfde man. Ik heb tevergeefs verscheidene mensen met toegang tot het dossier aangesproken om de naam van de CD van de Austin-diefstal te weten te komen.

38

Mij lijkt me dat ze de VW Santana uit Lembeek op het oog hadden van in het begin, een soortgelijke auto hebben gezocht om de nummerplaat van te stelen, en als ze die vinden (DSN 237) vlakbij een auto carjacken (de Austin) om naar Lembeek te rijden.

Waarom zoeken ze net in Elsene een VW Santana? En waarom alleen voor de nummerplaat? Waarom stelen ze niet ineens die VW Santana? Omdat er geen sleutel op zit zoals in die garage?

Dat alles toont volgens mij aan dat ze al gepland te werk gaan, maar dat de daders hier geen ervaren autodieven zijn. Eerder het inbrekerstype - gaan kijken waar en hoe de buit kan worden gestolen, en dan een plan opstellen om het te doen.

Gewapende mannen eisen autosleutels

De heer L. had maandagavond om 22u30 in de Italiënstraat ter hoogte van nummer 32 te Elsene aan zijn wagen met twee gewapende kerels te maken. Met vuurwapens dreigden ze en eisten de autosleutels. De twee sloegen met het voertuig van L. op de vlucht.

Bron: Het Nieuwsblad | 12 mei 1982

Ixelles

Un automobiliste, Monsieur L., qui garait sa voiture lundi soir à la hauteur du 32, avenue d’Italie à Ixelles, a soudain été agressé par deux hommes armés de pistolets qui l’on contraint à leur remettre les clefs. Ils sont disparus à bord de l'Austin de Monsieur L.

Bron: Le Soir | 12 mei 1982

Het feit dat de Armand Huysmanslaan en de Italiëlaan in elkaars verlengde liggen kan er op wijzen dat het een impulsieve daad was. Ze zijn op zoek naar een nieuwe auto voor toekomstige overvallen en merken in de Huysmanslaan een nieuwe volkswagen Santana op. Ze schrijven de nummerplaat op, wandelen een paar 100m verder en carjacken daar een wagen zodat ze niet met een eigen wagen naar de garage in Lembeek moeten rijden.