1

Topic: Mercedessen

Weet er iemand welke kleur die Mercedes had met nederlandse nummerplaat?

2

Re: Mercedessen

Renne wrote:

Weet er iemand welke kleur die Mercedes had met nederlandse nummerplaat?

Ik dacht wit of grijs, maar ik ben er niet helemaal zeker van.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3 (edited by LuckyOne 22-09-2010 21:01)

Re: Mercedessen

Ik snap niet echt waarom ze ervoor kozen om in Aalst een Mercedes met uitgerekend Nederlandse nummerplaten uit te rusten. Er van uitgaande natuurlijk dat het kind in Liedekerke zich niet vergiste en dat het niet Beatrix was die een tijdverdrijf zocht. wink

Zoiets valt toch gewoon op? Het kind had vast de nummerplaat niet genoteerd indien het om een Belgische ging. Een buitenlandse, dat valt gewoon veel harder op.

Re: Mercedessen

MERCEDES, GRIJS (Soms ook beschreven als metaalgrijs, wit of licht van kleur.)

https://lh4.googleusercontent.com/-psDjOh4Z4uw/TgIfcy9-QXI/AAAAAAAABaQ/P_a87L-D3J8/Mercedes%2525201980%252520lichtgrijs.jpg

In "de weken en dagen" voorafgaand aan 9-11-'85 merken meerdere mensen in Aalst een verdachte grijze Mercedes met NL kenteken op. Op 9-11-'85 noteert een kind te Liederkerke het Nederlandse kenteken van een metaal-grijze Mercedes (waarom is onbekend). Het kenteken behoorde toe aan het Nederlandse koningshuis, de speurders gaan/gingen ervan uit dat het kind zich vergiste.

"Een hele reeks van getuigen" zien op 9-11-'85 om 16:00 op de Parklaan tegenover de Delhaize, twee inzittenden van een grijze Mercedes praten met vier inzittenden van een Audi 100. Nog wat later die middag wordt de Mercedes gezien op het parkeerterrein achter de Delhaize.

Getuigen zien op 9-11-'85 om 18:45, in het Bos van Houssièrres een lichtgrijze of witte Mercedes, een donkere Golf type I en een aantal mannen staan, waarvan één gewapend was.

Op 9-11-'85, om 19:20, ziet één getuige op de snelweg nabij Ternat een grijze Mercedes en een Golf samen richting Aalst rijden. Alhoewel er vaker sprake is na een NL kenteken wordt de Mercedes in de 30 uren-reconstructie afgebeeld met Frans kenteken 5565 XZ... (Men laat deze wagen laat ook zien bij het kanaal van Ronquières maar een getuige spreekt  daar van een "grote bleke break".)

Getuigen van Aalst beschrijven een Mercedes die vlak voor de overval op de parking van de Delhaize stond. De Mercedes zou zijn weggereden toen de daders het terrein op kwamen. Deze persoon, Robotfoto G12, zou achter het stuur hebben gezeten.

MERCEDES 200, WIT

https://lh6.googleusercontent.com/-v7xbV5EW3js/Tf8-NZONxTI/AAAAAAAABZY/gTSP5WOTrJM/Merc%252520200%2525201980.jpeg

De wagen is door een buurtbewoner opgemerkt op 10 november 1985 om 01:00 uur tijdens het dumpen van een Golf GTI bij het kerkhof gelegen aan/achter de Jozef de Vleminckstraat in Strombeek Grimbergen. Deze getuige zag de Mercedes naast de Golf staan en mensen tussen de twee wagens heen en weer lopen.

MERCEDES BREAK, WIT (Stationwagon / Estatecar.)

https://lh6.googleusercontent.com/-07J9No7Fgqk/Tf8-ODT2XMI/AAAAAAAABZk/W8Cax8m_KVM/Witte%252520Mercedes%252520break%2525201982.jpg

Het CBO heeft informatie verzameld over de eigenaren van dit model en deze kleur Mercedessen. Een getuige ziet een dergelijke wagen 's nachts na Aalst bij het kanaal van Ronquières in gezelschap van een donkere Golf type I.

Een witte Mercedes break is betrokken bij de overval op de kazerne van Vielsalm. In de nacht van zaterdag op zondag 13 mei 1984 tijdens de NATO-oefening Oesling '84. De Mercedes stond naast de gebruikte gestolen Minerva-Jeep, wapens werden overgeladen vanuit de Jeep naar de Mercedes

Het is niet geheel ondenkbaar dat het bij deze 3 verschillende beschrijvingen van Mercedessen, in enkele of alle gevallen, toch om één en dezelfde wagen draait.

5

Re: Mercedessen

Toevallig gehoord van een inwoner uit Erps-Kwerps: Dezelfde nacht als toen de VW gestolen werd is er nog een luxe Mercedes Taxi gestolen ongeveer een km verder. (Met ook diefstal ook van een computer/inwoners niets gemerkt.) Dit voertuig werd drie maand later volgespoten teruggevonden in de luchthaven van Zaventem.

Geen verdere gegevens en bron is betrouwbaar. Link met Bende van Nijvel: niet bekend.

Re: Mercedessen

Boemerang, kijk ook even op mijn verhaal op forum item: welke taal spraken de daders (5). Bovenstaand lijkt wel erg op mijn visie, en laat jou licht er eens over schijnen.

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"

Re: Mercedessen

Een Vlaams koppel, lid van de WNP, bezat een witte Mercedes.

Re: Mercedessen

Elio Massagrande reed ook met een witte Mercedes, hij is ook genoemd i.v.m. Temse.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Mercedessen

Zie ook de getuigenis van een Rijkswachter die in Overijse twee Mercedessen zag met Duitse nummerplaten.

10

Re: Mercedessen

Goed werk, Mero, al die oude artikels. Zo komen we toch steeds weer nieuwe elementen te weten. Het gedoe met die Mercedessen bv.: Duitse nummerplaten!